STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο παρεμβατικός Γκαρσία και η επιστροφή του Βιεϊρίνια

Ο Πάμπλο Γκαρσία στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Πάμπλο Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την αγχωτική νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στο ΠΑΣ Γιάννινα και που δείχνει ότι ο Ουρουγουανός προσπαθεί να χτίσει μια ομάδα που δεν θα συμβιβάζεται και θα παλεύει μέχρι τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό πήρε μια πολύ δύσκολη νίκης απέναντι στον ΠΑΣ, μια ομάδα εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα που δεν κλονίστηκε ακόμη και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Αν έχει να κρατήσει κάτι σημαντικό ο Δικέφαλος είναι αυτή η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του για την ανατροπή που τελικά την πέτυχαν με πολύ κόπο και με ένα γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Γκαρσία μετρά πλέον τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, τη δεύτερη που παίρνει η ομάδα του με ανατροπή μετά από εκείνη απέναντι στην Αϊντχόφεν. Και στις δύο ο Ουρουγουανός έδειξε αντίδραση. Όπως και με τους Ολλανδούς όταν είχε κάνει δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και απέναντι στον ΠΑΣ δεν δίστασε να αλλάξει τρεις αλλαγές για να διορθώσει όσα δεν πήγαιναν καλά σε ένα στείρο για την ομάδα του πρώτο 45λεπτο.

Ο Γκαρσία δεν διστάζει να διορθώνει και τις δικές του επιλογές αν δεν αποδίδουν και μάλιστα από νωρίς και για δεύτερη φορές δικαιώθηκε. Απέναντι στον ΠΑΟΣ πέρασε στον αγώνα Μπίσεσβαρ, Καντουρί και Τζόλη βγάζοντας Μουργκ, Εσίτι και Βιεϊρίνια και άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Ο Πορτογάλος όχι μόνο ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα αλλά αγωνίστηκε αριστερά στα χαφ 127 ημέρες μετά την τελευταία του συμμετοχή ως αλλαγή στον αγώνα που έριξε την αυλαία της περυσινής σεζόν με τον Άρη, στο οποίο μάλιστα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο αρχηγός έπαιξε στη θέση για την οποία προοριζόταν να αγωνίζεται στην πρώτη του επιστροφή στον ΠΑΟΚ και στην θέση στην οποία τον γνώρισαν όταν ήταν συμπαίκτες του και ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ίσως πλέον η θέση αυτή να του ταιριάζει περισσότερο από τα άκρα της άμυνας όπου κατά ανάγκη έπαιξε για περίπου τρία χρόνια.

Με λιγότερα τρεξίματα και σαφώς περισσότερα περιθώρια να δείξει την ποιότητα που δεν τον έχει εγκαταλείψει με το πέρασμα του χρόνου. Αν πάντως περίμενε κανείς ότι ο Πορτογάλος θα είναι ο παλιός γνωστός Βιεϊρίνια μετά από τόσο μεγάλη απραξία έκανε μεγάλο λάθος. Την πρώτη του φετινή συμμετοχή πάντως την έγραψε αλλά και ο ίδιος παραδέχεται ότι απέχει από το είναι στο 100%.

ΤΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Όσοι είναι κοντά στην ομάδα έχουν να λένε πόσο χαρούμενος είναι ο Πάμπλο Γκαρσία για την ευκαιρία που του δόθηκε να καθίσει στον πάγκο του Δικεφάλου.

Νομοτελειακά αυτό θα συνέβαινε και φανερώνεται από το γεγονός ότι το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ αποσαφήνιζε και τους όρους – οικονομικούς και άλλους- σε περίπτωση που θα έπαιρνε προαγωγή στην πρώτη ομάδα.

Το γεγονός ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ και κατ΄ επέκταση η οικογένεια Σαββίδη έχει αποφασίσει να του προσφέρει νέο συμβόλαιο, με τριετή διάρκεια, ως πρώτο προπονητή πλέον σημαίνει πολλά για τον Ουρουγουανό. Το νέο συμβόλαιο τον… εδραιώνει και τυπικά στο πόστο του τεχνικού του Δικεφάλου, γιατί ουσιαστικά ο Γκαρσία εδραιώθηκε στη συνείδηση των φίλων της ομάδας, που συνεχίζουν να πίνουν νερό στο όνομα του από την στιγμή που ο Ουρουγουανός ενημερώθηκε ότι ο Αμπέλ Φερέιρα αποχωρεί και πως αυτός θα είναι ο διάδοχος του.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το συμβόλαιο ενός προπονητή σε λίγες περιπτώσεις τον διασφαλίζει. Στον πάγκο τον κρατούν συνήθως τα αποτελέσματα και η εξέλιξη της ομάδας που έχει αναλάβει. Στην περίπτωση του Γκαρσία και εξαιτίας της σχέσης που έχει με τον κόσμο του ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και αυτό διότι οι φίλοι του Δικεφάλου έχουν τη διάθεση να κάνουν υπομονή μέχρι να δουν μια ομάδα που θα έχει τα χαρακτηριστικά του προπονητή της.

Μια ομάδα που θα ματώνει μέσα στο γήπεδο και που θα παλεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη και δεν θα συμβιβάζεται με άλλο αποτέλεσμα. Όπως έκανε και απέναντι στον ΠΑΣ και όπως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουν να κάνει σε κάθε παιχνίδι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ