ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚάρα για πρόκριση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΑΟΚ ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΒΑΜΠ
Ο Σβαμπ πανηγυρίζει με τον Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Αϊντχόφεν και τον Πάμπλο Γκαρσία που δεν δίστασε να παραδεχθεί τα λάθη στις επιλογές του και να τις διορθώσει όσο γρήγορα έπρεπε για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα εκρηκτικό 20λεπτο για να σκορπίσει την Αϊντχόφεν, να πάρει με θριαμβευτικό τρόπο την πρώτη του νίκη στον όμιλο του Europa League και να βάλει από κάτω στη βαθμολογία τους Ολλανδούς.

Με την νίκη μάλιστα της Γρανάδα στην Κύπρο το πιο πιθανό είναι να περιμένει τους Ισπανούς μάλλον αδιάφορους στον τελευταίο αγώνα του ομίλου στην Τούμπα -εκτός και αν παίζεται η πρωτιά -και ίσως απογοητευμένη την Ομόνοια μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η νίκη επί της PSV, με ανατροπή μάλιστα, αποτελεί μεγάλο βήμα για την πρόκριση γιατί εκτός των άλλων, του δίνει επιπλέον ψυχολογία έναντι των Ολλανδών για το επόμενο παιχνίδι στο Αϊντχόφεν. Μια νίκη που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό γιατί ο προπονητής του, ο Πάμπλο Γκαρσία, αναγνώρισε τα λάθη του στις αρχικές επιλογές του και δεν δίστασε να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε διορθωτικές κινήσεις.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Ο Ουρουγουανός εμπιστεύτηκε και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μια επιλογή που ως ένα βαθμό ήταν έκπληξη. Και αυτό γιατί χωρίς να μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ποιότητα του Σουριναμέζου μεσοεπιθετικού δεν γίνεται να μην θυμηθεί γιατί οι χαμηλές του πτήσεις σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν τον είχαν φέρει στο επίκεντρο της κριτικής των φίλων του Δικεφάλου. Δικαιολογημένη τις περισσότερες φορές αφού θα έπρεπε να ψάξει κανείς πολύ πίσω για να βρει ένα παιχνίδι αντάξιο της τεράστιας του ποιότητας. Ίσως εκείνα τα δύο με τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2019 να ήταν τα τελευταία του…

Ο Γκαρσία εμπιστεύτηκε και τον Αντόνιο Τσόλακ μια επιλογή για την οποία θα μπορούσε κανείς καιπριν από την έναρξη του αγώνα να έχει επιφυλάξεις. Και αυτό γιατί μπορεί ο Κροάτης να σκόραρε στο Αγρίνιο το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και στη φετινή σεζόν γενικότερα αλλά ακόμη δεν έχει δείξει να είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στις συνθήκες του Δικεφάλου.

Οι υπόλοιπες επιλογές του Γκαρσία ήταν μάλλον αναμενόμενες με τον Ροντρίγκο στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ουαγκέ που ξεκίνησε στο Αγρίνιο και η είσοδος στην ενδεκάδα του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος πήρε φανέλα βασικού γιατί και ο Γκαρσία διαπίστωσε ότι Σβαμπ και Καντουρί μόνοι στα χαφ και χωρίς την ασφάλεια που τους έδινε η τριάδα στην άμυνα είχαν θέματα ακόμη και στο καλό διάστημα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και αποφάσισε να τους στηρίξει με έναν ακόμη, περισσότερο ανασταλτικό μέσο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ποιες από τις επιλογές του βγήκαν; Σίγουρα όχι αυτές του Μπίσεσβαρ και του Τσόλακ και αυτό το κατάλαβε γρήγορα ώστε να τους αντικαταστήσει στο ημίχρονο. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ ήταν η πίεση που ασκούσαν οι περισσότερο αθλητικοί Ολλανδοί στα χαφ του κάθε φορά που έπαιρναν την μπάλα. Και από την στιγμή που ο Σμιντ κατάφερε να βγάλει εκτός αγώνα τον Γιαννούλη το έργο του Δικεφάλου ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να γίνει περισσότερο πιεστικός και απειλητικός και αυτός ήταν ο λόγος που ο Γκαρσία πέρασε στο παιχνίδι Τζόλη και Σβιντέρσκι.

Και με την ενέργεια που του έδωσαν οι δύο αλλαγές του ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει μια εκπληκτική ανατροπή, να σκοράρει 4 φορές μέσα σε 20 λεπτά και να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό Europa League με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Κλειδί για τη μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ ήταν το γεγονός ότι ο προπονητής του στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον πάγκο του Δικεφάλου αναγνώρισε πολύ γρήγορα τα λάθη του και προσπάθησε όσο πιο σύντομα μπορούσε να τα διορθώσει.

ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για το πρωτάθλημα και αν το κερδίσει και αυτό ο Πάμπλο Γκαρσία θα έχει πλέον τις δύο εβδομάδες της διακοπής για να δουλέψει με ηρεμία και την καλή ψυχολογία των παικτών του για να αλλάξει τα πράγματα. Μπορεί να φαντάζει εύκολο να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου σε ένα στιλ παιχνιδιού το οποίο το έχουν παίξει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνά κανείς ότι όχι μόνο εδώ και μήνες εκπαιδεύονταν για να παίξουν με διαφορετικό σχηματισμό αλλά και πως ολόκληρο το φετινό ρόστερ δομήθηκε με βάση το 3-4-2-1 που ήθελε να εφαρμόσει ο Αμπέλ Φερέιρα.

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ