ΠΑΟΚ

Σαν τον Μπιλ Μάρεϊ στην "Ημέρα της μαρμότας"

Ο Πασχαλάκης από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο
Ο Πασχαλάκης από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νέα κατραπακιά που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, την απαράδεκτη εικόνα διάλυσης που έδειξε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και τα δυο μόλις 24ωρα που έχουν Γκαρσία και παίκτες για να τα αλλάξουν όλα.

Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον ΠΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Ο Δικέφαλος έχει καταδικάσει τους φιλάθλους του να ζουν διαρκώς όπως ο Μπιλ Μάρεϊ στην "μέρα της μαρμότας" την ίδια ημέρα ξανά και ξανά… Έτσι πρέπει να νιώθουν και οι φίλοι του Δικεφάλου, βλέποντας την ομάδα τους να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη σε κάθε σχεδόν αγώνα και ποτέ να μην μαθαίνει από αυτά.

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πραγματοποιούν τις ίδιες τραγικές εκτός έδρας εμφανίσεις και την ομάδα τους να κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω από παιχνίδι σε παιχνίδι.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ότι σχήμα και αν επιλέξει ο Πάμπλο Γκαρσία, ότι αλλαγές και να γίνουν στα πρόσωπα, τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται με τον ίδιο σχεδόν πάντα τρόπο. Την ώρα που επιθετικά ο Δικέφαλος ξοδεύει ένα σωρό προσπάθειες για να πετύχει κάποιο γκολ, ο αντίπαλος του σκοράρει με την πρώτη του τελική. Ότι ακριβώς συνέβη πριν από τρεις εβδομάδες στο αντίστοιχο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έγινε και την Κυριακή (4/4). Μόνο που σήμερα τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ χειρότερα.

Δεύτερο γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μένει όρθιος. Τρίτο γκολ με αντεπίθεση από εκτέλεση δικού του κόρνερ και τον σκόρερ του Παναθηναϊκού να βγαίνει στο "ένας εναντίον ενός", αφού έχει διανύσει περισσότερο από το μισό γήπεδο. Απίστευτα πράγματα…

Η εικόνα διάλυσης που έδειξε η ομάδα του Γκαρσία στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού μετά το εις βάρος της 2-0 δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Ούτε για το γεγονός ότι η εστία του ΠΑΟΚ παραβιάστηκε τρεις φορές, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν ευστοχία ανάλογη με παίκτη του μπάσκετ σε ελεύθερες βολές, χωρά πλέον κάποια δικαιολογία.

"ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ" ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ καταφέρνουν να καταργούν και τα στατιστικά και να τα μετατρέπουν σε απλούς αριθμούς έχουν πλέον καμία απολύτως αξία. Τι νόημα μπορεί να έχουν οι 16 τελικές, και δεν ξέρω πόσα "αναμενόμενα γκολ" όταν τελικά δεν σκοράρεις;

Τι μπορεί να δικαιολογεί το γεγονός ότι είχες το 56% κατοχής της μπάλας -που ήταν ακόμη μεγαλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο- όταν το τελικό σκορ είναι 3-0 εις βάρος σου; Η εικόνα δεν αλλάζει… Και αυτή ήταν μιας ομάδας που δεν έχει ουσία στο παιχνίδι της, που δεν μπορεί με τίποτα να βρει βηματισμό και που στο τέλος γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις του αντιπάλου της.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μην έχει κερδίσει κανένα εκτός έδρας ντέρμπι τη φετινή αγωνιστική περίοδο και να μην μπορεί να βελτιώσει με κανέναν τρόπο την εικόνα την εικόνα του, μακριά από την Τούμπα.

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Γκαρσία μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο ανέλαβε την ευθύνη για την κατραπακιά ζητώντας συγνώμη για τη βαριά ήττα. "Το φταίξιμο είναι δικό μου" είπε ο Ουρουγουανός και συμπλήρωσε πως "και εγώ και οι παίκτες μου θα πρέπει να βελτιωθούμε στη συνέχεια".

Το κακό όμως είναι ότι η ομάδα του δεν βελτιώνεται και παρουσιάζει τις ίδιες παθογένειες, είτε παίζει με 4-3-3, είτε με 4-2-3-1. Ότι πάει μέσα, συνήθως γράφει, είτε έχει τον Πασχαλάκη είτε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια του. Οι ευκαιρίες χάνονται σωρηδόν είτε ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης της ο Σβιντέρσκι είτε ξεκινά ο Κρμέντσικ.

Και όλα αυτά δείχνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ είναι βαθύτερο και έχει να κάνει και με την νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζει, ως ομάδα συνολικά, τα παιχνίδια του.

ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ

Το δύσκολο για τον Γκαρσία και τους παίκτες του είναι να "γυρίσουν το κουμπί" και να κάνουν την Τετάρτη (7/4) στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, όσα δεν έκαναν την Κυριακή στη Λεωφόρο. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα το κύπελλο μοιάζει να είναι το μοναδικό… αποκούμπι και ένα παρόμοιο με το σημερινό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ θα είναι καταστροφικό.

Έχουν λοιπόν μπροστά τους μόλις δυο 24ώρα, να αντιληφθούν τι είναι αυτό που φταίει και να το διορθώσουν, για να μην καταλήξει η φετινή σεζόν να είναι η πλέον αποτυχημένη που είχε ο ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ