ΠΑΟΚ

Θέλει δουλειά και ενίσχυση ο ΠΑΟΚ για να είναι διεκδικητής

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα, τις αδυναμίες που έδειξε ο ΠΑΟΚ στην ανασταλτική του λειτουργία, αλλά και την εμφανή ανάγκη για απόκτηση μπακ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ πληρώνοντας τα λάθη που έγιναν από τους αμυντικούς και γενικά την κακή του ανασταλτική λειτουργία. Πολλά λάθη και ατομικά από τους αμυντικούς και τακτικά στο αριστερό του άκρο όπου επέτρεψε στον Λιβάι Γκαρσία να κάνει…πάρτι, τον έφεραν δύο φορές πίσω στο σκορ.

Ισάριθμες φορές έφτασε στην ισοφάριση από στατικές φάσεις. Την πρώτη από μια φάση καρμπόν με το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (κεφαλιά του Ουάρντα, απόκρουση του τερματοφύλακα και ….ριμπάουντ από στόπερ) και τη δεύτερη από το λάθος του Αθανασιάδη που έδωσε την ευκαιρία στο Βιεϊρίνια να γιορτάσει με γκολ τα σημερινά γενέθλια του.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΜΠΑΚ

Αν κάποιος μπορεί να σχολιάσει τις επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία στο ντέρμπι θα σταθεί σε αυτήν του Νίλσεν Περέιρα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ προτίμησε να ξεκινήσει και πάλι ο νεαρός στο αριστερό άκρο της άμυνας και όχι για παράδειγμα ο Ροντρίγκο δείχνοντας ότι τον υπολογίζει ως βασικό τουλάχιστον μέχρι να προκύψει η μεταγραφή του ακραίου αμυντικού που δουλεύουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου.

Η επιλογή του βέβαια δεν του βγήκε με τον Λιβάι Γκαρσία να τον κερδίζει συνεχώς στο "ένας εναντίον ενός" και να δημιουργεί πολλούς κινδύνους για την εστία του ΠΑΟΚ και φυσικά το γκολ του Εβγέν Σάκχοφ. Ο προπονητής του είδε το πρόβλημα και προσπάθησε με το Ροντρίγκο να διορθώσει τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Φάνηκε στο ντέρμπι της Κυριακής ότι η ανάγκη για την απόκτηση ενός ποιοτικού και έτοιμου ακραίου αμυντικού είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Όσες υψηλές μπορεί να είναι για το μέλλον οι προδιαγραφές του Περέιρα ο Νορβηγός απέχει πολύ από το να μπορεί να μπει στα παπούτσια του Γιαννούλη που αποτελεί πολύ μεγάλη απώλεια.

ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΠΑΟΚ, ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ

Όπως και να έχει, όπως είπε άλλωστε δημόσια τις προηγούμενες ημέρες και ο προπονητής του ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια άκρως μεταβατική περίοδο. Και σε τέτοιες περιόδους οι μεταπτώσεις στην απόδοση του από παιχνίδι σε παιχνίδι θα πρέπει να θεωρούνται αναμενόμενες.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ομάδα που αλλάζει συνεχώς και θα αλλάξει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Οκτώβριο, τρεις μήνες πριν, δεν υπάρχει πια. Οι Μάτος και Γιαννούλης είναι πολύ μακριά από την Τούμπα – παρά τη νοσταλγία που έχει πιάσει το Βραζιλιάνο για την Θεσσαλονίκη- ο Εσίτι είναι πλέον στην Τουρκία, ο Τσόλακ σταθερά από την ώρα που ήρθε ο Κρμέντσικ σταθερά στην κερκίδα και ο Μιχαηλίδης μακριά πλέον από τις βασικές επιλογές του Δικεφάλου.

Από αυτούς που ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες στο αντίστοιχο ντέρμπι με την ΑΕΚ του πρώτου γύρου μόνο πέντε ήταν στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου σήμερα. Ο Ζίβκοβιτς, ο Ίνγκασον που αποτελεί πλέον σημείο αναφορά στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ, ο Σβαμπ που έπαιξε στο πλευρό του Καντουρί και οι δύο ακραίοι ο Τζόλης και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Αυτός ο νέος ΠΑΟΚ λοιπόν που θα αλλάξει και πάλι πολύ σύντομα θα πρέπει μέσα από τη διαδικασία των αγώνων να βελτιώνεται. Να δείχνει μέσα στο γήπεδο τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και κυρίως ότι παρά τις πολλές αλλαγές που υπήρξαν στο ρόστερ του από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα μπορεί να παραμένει ανταγωνιστικός.

ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ

Με την σημερινή ισοπαλία η κορυφή του πρωταθλήματος απομακρύνθηκε και άλλο. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο μεσοβδόμαδο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" με την διαφορά πλέον στο -12 από τους ερυθρόλευκους. Δεν μπορεί όμως και δεν επιτρέπεται να πετάξει λευκή σημαία…

Άλλωστε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης μιλώντας στους παίκτες μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, τους ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν… εκπτώσεις στους στόχους που έχουν τεθεί. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να παραμένει ανταγωνιστικός στο γήπεδο ανεξάρτητα από την βαθμολογία και με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να πορευτεί και στη συνέχεια της σεζόν.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ