OPINIONS

Το 3-0 δεν λέει την αλήθεια

Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Σβέριρ Ίνγκασον πανηγυρίζουν τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ που ήρθε με κόπο και ιδρώτα και με σκορ που δεν αντικατοπτρίζει όσα έγιναν στο χορτάρι της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη που τόσο την είχε ανάγκη απέναντι στον ΟΦΗ αλλά αυτό το καθαρό 3-0 δεν λέει την αλήθεια και ίσως και να αδικεί την προσπάθεια των Κρητικών. Ίσως να αδικεί και την δική του προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο που ήταν πραγματικά καλή.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έδειξε να έχει χάσει μεγάλο μέρος από την φρεσκάδα της στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως και μαζί με αυτήν και το μεγάλο της φετινό όπλο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της.

Την ικανότητα δηλαδή να εκμεταλλεύεται τους ανοικτούς χώρους με κάθετο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0 στο ημίχρονο έδωσε την μπάλα στους Κρητικούς και θα περίμενε κανείς ότι θα έβρισκε ευκαιρίες να βγάλει αντεπιθέσεις και να δημιουργήσει κινδύνους. Κάτι όμως που ποτέ δεν έκανε.

Ο Σβαμπ έμεινε από δυνάμεις όπως και ο Καντουρί, ο Τσόλακ δεν φάνηκε καθόλου και δημιουργικά έμεινε μόνος του ο Άντριγια Ζίβκοβιτς να παλεύει.

Το γεγονός ότι ο άλλος Ζίβκοβιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον ΟΦΗ λέει περισσότερες αλήθειες από ότι το τελικό σκορ.

Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ μέχρι να αναλάβει δράση ο Κάρολ Σβιντέρσκι.

Με χέρια και με πόδια ο Σέρβος έβγαζε ότι πήγαινε στην εστία δείχνοντας αν μη τι άλλο ότι η επιλογή του προπονητή του να τον έχει πρώτο στην ιεραρχία των γκολκίπερ είναι καθόλα δίκαιη.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Η επιστροφή του Λέο Μάτος ήταν αδιαμφισβήτητα το γεγονός του αγώνα για τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος που ήταν με το…ενάμισι πόδι εκτός Τούμπας βρέθηκε μετά από καιρό όχι μόνο στην αποστολή, αλλά και στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου.

Ότι και να συνέβαινε, όποια και αν ήταν η απόδοση του Μάτος ήταν σίγουρο ότι θα αποτελούσε θέμα συζήτησης την επόμενη ημέρα του αγώνα με τον ΟΦΗ.

"Γιατί δεν έπαιζε τόσο καιρό, ο καλύτερος μπακ στα δεξιά της άμυνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ;", "Με Μάτος στο πρώτο ημίχρονο με την Κράσνονταρ, 3 γκολ θα βάζαμε", και άλλα τέτοια πολλά έχουν ήδη ακουστεί από την στιγμή που με παρέμβαση της οικογένειας Σαββίδη άλλαξαν άρδην τα δεδομένα στην περίπτωση του και ο Βραζιλιάνος έμεινε στον ΠΑΟΚ και ενεργοποιήθηκε και πάλι.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν αν ο Μάτος σκόραρε στην προσπάθεια που πήγε στο δοκάρι μόλις στο 4'. Η μπάλα δεν πήγε και έτσι η κρίση για τον Βραζιλιάνο μπορεί να είναι πιο…ψύχραιμη.

Ο Μάτος είναι πολύ ποιοτικός, μαχητής και με προσωπικότητα που πλέον δεν περισσεύει στο φετινό ρόστερ του Δικεφάλου. Το να μην χρησιμοποιείται καθόλου από τον προπονητή του είναι κάτι αγωνιστικά τουλάχιστον δεν είχε λογική. Η μόνη δικαιολογία που μπορεί να σταθεί είναι αν οι λόγοι για τους οποίους βρισκόταν τόσο καιρό εκτός δεν ήταν αγωνιστικοί.

Όσο για τον Κάρολ Σβιντέρσκι ο Πολωνός επέστρεψε στα γκολ και αυτό μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για τη συνέχεια του. Το να μένει εκτός ο Πολωνός που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο με την ποδοσφαιρική λογική που έλειπε στην περίπτωση του Μάτος.

Ο Σβιντέρσκι ήταν φανερά σε πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση και με εμφανώς κακή ψυχολογία δίκαια βρισκόταν μακριά από τις επιλογές του προπονητή του. Μπορεί κανείς να κακίσει τον Φερέιρα που προτίμησε να παίξει με τρία "ψευτοεννιάρια" παρά να χρησιμοποιήσει τον Πολωνό κόντρα στην Κράσνονταρ; Όχι, η μόνη κριτική που ασκούνταν ήταν ο χρόνος της παραχώρησης του Άκπομ λίγο πριν τα παιχνίδια με τους Ρώσους.

Απέναντι στον ΟΦΗ ο Πολωνός σκόραρε δύο φορές με το πρώτο του γκολ καθάρισε το παιχνίδι και επειδή οι φορ τρέφονται από τα γκολ ίσως και αυτά που πέτυχε σήμερα να γυρίσουν το… κουμπί και να κάνει αυτά που έχει δείξει ότι μπορεί.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Συμπερασματικά οι τελευταίες ώρες των μεταγραφών θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τον ΠΑΟΚ για να ενισχύσει, από την στιγμή που ο Γιαννούλης φαίνεται να παραμένει, την μεσαία του γραμμή στα χαφ και ίσως και με έναν ακόμη μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να παίζει και στα άκρα. Δυο ανάγκες που φαίνεται ότι υπάρχουν και μπορεί να κρίνουν και το μέχρι που μπορεί να το πάει ο φετινός ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ