ΠΑΟΚ

Και τώρα τα… ντέρμπι

Ο Καγκάβα δίνει οδηγίες στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Καγκάβα δίνει οδηγίες στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πρώτο 90λεπτο του Σίντζι Καγκάβα και τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πήραν χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με τη Λαμία χωρίς να βάλουν πάντως δύσκολα στον προπονητή τους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στη Λαμία με τρεις μόνο από τους θεωρητικά βασικούς, τους Ίνγκασον και Σβαμπ που προέρχονταν από τιμωρία και χρειάζονταν ρυθμό και τον Τζόλη. Μάλιστα ο νεαρός και ο Αυστριακός αποτέλεσαν τις πρώτες αλλαγές του Γκαρσία μετά από μια ώρα παιχνιδιού προφανώς εξαιτίας της διαχείρισης που έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ ενόψει και του τοπικού ντέρμπι με τον Άρη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΚΑΓΚΑΒΑ

Έτσι λογικά το ενδιαφέρον στράφηκε περισσότερο στην πρώτη συμμετοχή ως βασικού του Σίντζι Καγκάβα που μέχρι τώρα το μεγαλύτερο διάστημα συμμετοχής του στα παιχνίδια, όπου χρησιμοποιήθηκε δεν ξεπέρασε τα 30 λεπτά.

Ο Ιάπωνας ξεκίνησε δυναμικά και με όρεξη το παιχνίδι. Ήταν κινητικός και αρκετά ενεργός ακόμη και στα μαρκαρίσματα του και κυρίως έδειξε την ικανότητα του στο σωστό μοίρασμα του παιχνιδιού με την μπάλα στα πόδια. Κατέγραψε μάλιστα και την πρώτη του ασίστ στην Ελλάδα στην τελική του πάσα στο Νινούα στο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ.

Η αλήθεια είναι πάντως πως όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να χάνει ενέργεια και πως ακόμη ψάχνει να βρει ρυθμό και εκρηκτικότητα αλλά το πρώτο του 90λεπτο το… έγραψε. Έτσι και αλλιώς και αυτός και ο Μπάμπα που επίσης αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πλάνο για να φτάσουν στο 100% και χρειάζονται ακόμη χρόνο.

ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΟΙ ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ ΤΟΥ

Υπήρξε κάποιος από τους υπόλοιπους που να έβαλε δύσκολα στον προπονητή του; Κάποιος που να τον αναγκάσει να σκέφτεται αν θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει την Κυριακή; Μάλλον όχι.

Η διπλή επέμβαση του Πασχαλάκη στις προσπάθειες του Πίτι και του Βασιλακάκη στο πρώτο ημίχρονο, το γκολ του Νινούα και ένα εξαιρετικό σου του Λύρατζη δεν μοιάζουν αρκετά για να βάλουν σε δεύτερες σκέψεις τον Πάμπλο Γκαρσία για το ποιους να επιλέξει στο τοπικό ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους

Ο ΠΑΟΚ έκανε εντελώς τα απαραίτητα ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο έβγαλε αρκετή ενέργεια και περισσότερο δυναμισμό στο παιχνίδι του. Ανασταλτικά τα περισσότερα προβλήματα τα αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεξί άκρο του με τον Ρόμανιτς να θέλει από την αρχή να πάρει τον αέρα του Λύρατζη ενώ επιθετικά αναπτύχθηκε περισσότερο από την αριστερή του πλευρά με τα ανεβάσματα του Μπάμπα παρά το γεγονός ότι ο Τζόλης δεν ήταν σήμερα στα καλύτερα του.

Αυτό που δεν κατάφερε να διορθώσει ο Δικέφαλος ήταν πως να αντιμετωπίσει τα στημένα του Πίτι. Δύο γκολ σε ισάριθμες στατικές φάσεις στην Τούμπα δέχθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ, άλλο ένα σήμερα. Σε μια εκτέλεση κόρνερ του Ισπανού η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου δύο παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να κερδίσουν στον αέρα έναν της Λαμίας, αλλά αυτό είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο…

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Αυτό που είναι ασύνηθες, είναι η αδυναμία που δείχνει φέτος ο ΠΑΟΚ στις εκτελέσεις πέναλτι. Αυτό που έχασε ο Σβαμπ στη Λαμία ήταν το πέμπτο φετινό που πετούν στα σκουπίδια ισάριθμοι διαφορετικοί εκτελεστές.

Ο Άκπομ έκανε την αρχή στον αγώνα με την Μπεσίκτας, ο Πέλκας έχασε ένα κρίσιμο στο Κράσνονταρ, ο Τζόλης στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ο Βιεϊρίνια στο ίδιο γήπεδο στον αγώνα με τον ΠΑΣ και ήρθε και ο Αυστριακός μετά από 3 εύστοχες εκτελέσεις να προσθέσει το όνομα του σε αυτήν την φετινή…πληγή που ταλαιπωρεί τον ΠΑΟΚ.

ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Όπως και να έχει ο Δικέφαλος έβγαλε την υποχρέωση στη Λαμία, βρίσκεται ήδη στους τέσσερις του Κυπέλλου, με την κατάκτηση του τροπαίου να είναι ο τελευταίος μεγάλος φετινός στόχος που του έχει απομείνει. Από εδώ και πέρα στρέφεται στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τον Άρη στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Οι ευκαιρίες που έδωσε ο Γκαρσία σε παίκτες που δεν χρησιμοποιούσε και πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια, μάλλον τελείωσαν σήμερα στο δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου. Από εδώ και πέρα και μέχρι το φινάλε της σεζόν κάθε αγώνας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο θα είναι και ντέρμπι. Με πρώτο από όλα το πάντα ιδιαίτερο τοπικό ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους που εκτός των άλλων έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ