OPINIONS

Τζόλης, the next big thing

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Tzolis, PAOK (panigiriko) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πρώτο τρίποντο του ΠΑΟΚ στα playoffs και τα διαπιστευτήρια του Χρήστου Τζόλη που έσπασε την "άγονη γραμμή" στην επίθεση του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο στόχους στον αγώνα με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, τον θεωρητικά πιο εύκολο που είχε να δώσει στα playoffs. Ο προφανής ήταν η νίκη, η πρώτη μετά από τέσσερα αποτυχημένα αποτελέσματα και ο δεύτερος αν μπορεί να τη συνδυάσει με καλή εμφάνιση όπως αυτή που έκανε για μια ώρα περίπου απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του δεύτερου ημιτελικού στο «Καραϊσκάκης» την Τετάρτη.

ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Θα περίμενε κανείς από τον ΠΑΟΚ την ομάδα που καιγόταν για τη νίκη και που ήθελε να καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το παιχνίδι να μπει περισσότερο πιεστικά στο γήπεδο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε με τους ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα να χρειάζονται περισσότερο από 40’ για να δημιουργήσουν την πρώτη τους καλή ευκαιρία διπλή μάλιστα που κατέληξε στο δοκάρι του Καντουρί.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ έγινε περισσότερο διεκδικητικός καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσε να μπει με κανέναν τρόπο στην περιοχή των Κρητικών. Χωρίς ταχύτητα στην επίθεση, χωρίς εμπνεύσεις και προσωπικές ενέργειες ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα δημιουργικό και δεν ήταν καθόλου παραγωγικός.

Κυρίως γιατί αδυνατούσε να απειλήσει από τον άξονα την καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ και προσπαθούσε μονότονα με μεγάλες αλλαγές του παιχνιδιού να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους.

ΤΖΟΛΗΣ: ΤΟ"NEXT BIG THING"

Για να γίνει ο ΠΑΟΚ διεκδικητικός έπρεπε να συμβούν δύο πράγματα. Πρώτα να αιφνιδιάσει ο ΟΦΗ ανοίγοντας το σκορ με το Νέιρα (σε μια φάση που έγιναν δύο λάθη ένα από την άμυνα που άφησε το σουτ στον Στάικο και στη συνέχεια από τον Πασχαλάκη που έδιωξε πάνω στον Αργεντινό) και να περάσει στο παιχνίδι ο νεαρός Χρήστος Τζόλης.

Ο πιτσιρικάς έδωσε ενέργεια στην επίθεση του Δικεφάλου και πέτυχε και ένα εξαιρετικό γκολ (με τη μία και σε κίνηση) για να ισοφαρίσει. Το παρθενικό γκολ του Τζόλη ήταν το πρώτο στα playoffs και έσπασε την "άγονη γραμμή" των περίπου 314' που έμεινε χωρίς σκορ ο Δικέφαλος από τον αγώνα με την Ξάνθη.

Και καλά που υπήρχε τοVARκαι η γραμμή του οφ σάιντ για να μετρήσει το πρώτο γκολ του μικρού που στα 18 του δείχνει να είναι το"nextbigthing"που βγαίνει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Μονοκόμματο σουτ στην κίνηση και η μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του ΟΦΗ την ώρα που καίγεται το σύμπαν δείχνει πολλά και για την ποιότητα αλλά και την νοοτροπία του Χρήστου Τζόλη, που έχει ήδη δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες.

ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ…VAR

Για τη φάση του πέναλτι που υποδείχθηκε και πάλι με τοVARγια το εκτός φάσης τράβηγμα του Νάστου στον Άκπομ εντός περιοχής η αλήθεια είναι ότι λίγοι το πρόσεξαν σε ζωντανή ροή. Και αυτό διότι η μπάλα ήταν ψηλά στον αέρα και ο Φωτιάδης λογικά έβλεπε την εξέλιξη της φάσης.

Το τράβηγμα αυτό, που τελικά υποδείχθηκε ως πέναλτι έκρινε το παιχνίδι με τον Άκπομ που το ζήτησε έντονα να το εκτελεί και να ευστοχεί. Το γκολ του Καντουρί το καθάρισε και το σημαντικό σε αυτό ήταν το γεγονός ότι ο Μαροκινός σκόραρε στην τρίτη ευκαιρία που είχε στον αγώνα. Φαίνεται ότι ο Ελ Καντουρί βολεύεται περισσότερο να αγωνίζεται στον άξονα αν και οπισθοχωρημένος στα χαφ παρά στα αριστερά, όπου έπαιζε συνήθως χωρίς να καταφέρνει να γίνεται επικίνδυνος.

ΕΔΕΙΞΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Αμπέλ Φερέιρα που προφύλαξε τους Βιεϊρίνια και Πέλκα για να τους έχει ετοιμοπόλεμους στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό έδωσε ένα ακόμη παιχνίδι στο δίδυμο των χαφ που πήγε καλά στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί με τον Άντερσον Εσίτι ξεκίνησαν και πάλι μαζί στον αγώνα με τον ΟΦΗ με τον Μαουρίσιο να μένει για έναν ακόμη αγώνα στον πάγκο. Λογικά το ίδιο θα γίνει και στο «Καραϊσκάκης» την Τετάρτη.

Από τις υπόλοιπες επιλογές του απέναντι στους Κρητικούς φάνηκαν και άλλες σκέψεις για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο Πασχαλάκης στην εστία, Ίνγκασον και Βαρέλα στα στόπερ, Λημνιός και Μπίσεσβαρ προωθημένοι και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης. Τα ερωτηματικά λογικά θα έχουν να κάνουν με τη μία θέση στο δεξί άκρο της άμυνας αν είναι έτοιμος ο Βιεϊρίνια ανάμεσα στον Πορτογάλο και το Μάτος και αυτό διότι και ο Πέλκας θα ξεκινήσει αν είναι και αυτός στο 100%.

Τώρα αν η απόδοση κάποιων από αυτούς που ξεκίνησαν, του Μπίσεσβαρ για παράδειγμα, του αλλάξει τις σκέψεις θα φανεί στις δύο-τρεις προπονήσεις που θα γίνουν μέχρι τον μεγάλο ημιτελικό της Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ