ΠΑΟΚ

Βγήκε το ρίσκο του Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία
Ο Πάμπλο Γκαρσία EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τις επιλογές του Γκαρσία στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ με τις οποίες ανέλαβε ένα τεράστιο ρίσκο, δείχνοντας διάθεση αν χρειαστεί να το πληρώσει.

Στον ΠΑΟΚ το έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες ότι βλέπουν τα playoffs της Super League Interwetten, ως ευκαιρία επανεκκίνησης αλλά οι επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία έδειξαν διάθεση… ολικής επαναφοράς.

Στην ενδεκάδα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Πασχαλάκης για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος μετά το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 13 Γενάρη, στην ενδεκάδα και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο για πρώτη φορά αυτός από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στις 31 του Γενάρη όταν είχε γίνει αλλαγή από το ημίχρονο.

Και αλλαγή σχηματισμού με τρεις κεντρικούς χαφ σε ένα σχήμα που έμοιαζε περισσότερο σε 4-3-3 με τους Αουγκούστο, Σβαμπ και Καντουρί να παίρνουν φανέλα βασικού και τον Ουάρντα να μένει στον πάγκο.

Από τις τρεις παραπάνω επιλογές αυτή που έμοιαζε πριν την έναρξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ περισσότερο λογική ήταν αυτή η μερική οπισθοχώρηση στη μεσαία γραμμή με τη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ εδώ και καιρό. Το θέμα βέβαια για τον Πάμπλο Γκαρσία ήταν πόσο η…θυσία του Ουάρντα θα του στοίχιζε σε δημιουργικότητα και σε εμπνεύσεις στην επίθεση. Εκεί που για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι ξεκίνησε ο Κάρολ Σβιντέρσκι και όχι ο Μάικλ Κρμέντσικ.

ΕΧΤΙΣΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ

Από εκεί και πέρα η λίγο πολύ αναμενόμενη απουσία του Βιεϊρίνια που τελικά δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια ολοκληρωμένη προπόνηση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη διάρκεια της εβδομάδας έφερε στα δύο άκρα της άμυνας τους Ροντρίγκο και Μπαμπά. Η αντιμετώπιση του Λιβάι Γκαρσία, που έκανε μεγάλη ζημιά στον ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας ήταν το πρώτο ζητούμενο στην αμυντική γραμμή για τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Μάλιστα και η αλλαγή πλευράς στους Ζίβκοβιτς που ξεκίνησε αριστερά και Τζόλη περισσότερο με τις βοήθειες που ήθελε να έχει με τις επιστροφές του Σέρβου αποσκοπούσε. Τουλάχιστον φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το μάθημα του από εκείνο το παιχνίδι και προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη που τον είχαν φέρει σε δύσκολη θέση. Και με τις αλληλοκαλύψεις, που έβγαλαν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού τον επιθετικό της ΑΕΚ αλλά και με την γενικότερη σωστή αμυντική του λειτουργεία που κράτησαν τους παίκτες της Ένωσης εκτός της περιοχής του Πασχαλάκη για περισσότερο από 45 λεπτά.

Όλες οι επιλογές του Γκαρσία είχαν ρίσκο και μάλιστα μεγάλο αλλά ο Ουρουγουανός έδειξε διάθεση να το πάρει. Η χρησιμοποίηση του Πασχαλάκη ήταν το μεγαλύτερο από αυτά. Η δημόσια συγνώμη του γκολκίπερ του Δικεφάλου δεν είναι σίγουρο ότι έχει αποκαταστήσει πλήρως τις τεταμένες σχέσεις του με τους οπαδούς και αν τα πράγματα δεν πηγαίναν καλά οι επιλογές του αυτές θα ήταν το πρώτο και το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης αφού το κλίμα γύρω από την ομάδα μόνο καλό δεν ήταν πριν από αυτή την νίκη. Ο Γκαρσία θέλησε να ρισκάρει για να κερδίσει τον παίκτη του, χωρίς να σκέφτεται ότι το κόστος που θα είχε να αναλάβει σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

ΣΚΟΡΑΡΕ 17 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΣΕΝΤΡΑ

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη κυρίως ηρεμίας και μπορεί όντως να αποτελέσει την απαρχή για μια καλή πορεία στα πλέι οφ αλλά κυρίως ψυχολογία στα ημιτελικά του κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ. Αρκεί βέβαια ο Δικέφαλος να αφήσει πίσω του τις κακές του συνήθειες που και στο σημερινό ντέρμπι εμφανίστηκαν και πάλι χωρίς αυτή τη φορά να του κοστίσουν. Και πάλι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε ο αντίπαλος του και μάλιστα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου.

Δεν του κόστισε, γιατί αυτή σε διαφορά με τα προηγούμενα παιχνίδια του ήταν περισσότερο αποτελεσματικός στην επίθεση του. Μόλις 17΄΄ από την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, χρειάστηκε να διορθώσει τα λάθη στην άμυνα του που έφεραν την ισοφάριση του Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, για να ξαναπάρει το προβάδισμα με τον Σβιντέρσκι που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Ζίβκοβιτς πήρε μια μεγάλης σημασίας νίκη που έχει και πολλαπλά οφέλη. Και βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά και είναι πλέον στο χέρι του Γκαρσία και των ποδοσφαιριστών του να χτίσουν πάνω σε αυτή για να κλείσουν όσο καλύτερα μπορούν μια έτσι και αλλιώς δύσκολη σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ