OPINIONS

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα

Οι Αντετοκούνμπο, οι Μπακς, το ΝΒΑ αποφάσισαν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και από τη στιγμή που το θέλουν αυτοί, κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Οι παίκτες του ΝΒΑ ύψωσαν το μπόι τους και με μπροστάρηδες τους Μιλγουόκι Μπακς έκαναν το μποϊκοτάζ της ζωής τους. Κι εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να αισθανόμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι για τον Γιάννη, τον Θανάση και τους συμπαίκτες του, διότι η επανάσταση άρχισε ουσιαστικά από τη "δική μας" ομάδα, με τα δύο ελληνόπουλα στο ρόστερ.

Μην νομίζετε ότι ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί απ όλες τις ομάδες. Οι Ορλάντο Μάτζικ κατέβηκαν κανονικά να παίξουν, έκαναν προθέρμανση στο γήπεδο και περίμεναν. Οι Ράπτορς και οι Σέλτικς το συζητούσαν δύο μέρες για το τι θα κάνουν στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο δεύτερο γύρο των play offs. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι πρόκειται απλά για λόγια, απλά για κούφιες απειλές. Και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, οι Μπακς το έπραξαν. Για την ακρίβεια οι παίκτες του Μιλγουόκι το αποφάσισαν και συμπαρέσυραν όλο το ΝΒΑ. Αμέσως μετά αναβλήθηκαν όλα τα παιχνίδια και το μποϊκοτάζ έχει την υπογραφή των Μιλγουόκι Μπακς.

Δεν είναι εύκολο να είσαι μπροστάρης, ειδικά όταν διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα. Ειδικά όταν παίζονται δισεκατομμύρια ευρώ, συμβόλαια, καριέρες. Όμως οι παίκτες του ΝΒΑ αποφάσισαν να βάλουν πάνω απ' όλα αυτά τη ζωή των συνανθρώπων τους. Διότι είναι θέμα ζωής ή θανάτου, δεν είναι κάτι ασήμαντο. Οι Μπακς, λοιπόν, έκαναν το πρώτο βήμα και ευτυχώς ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Ο Λεμπρόν Τζέιμς απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν κρύβεται στα δύσκολα και πήρε αμέσως θέση και πλέον το ΝΒΑ και οι ΗΠΑ ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μόνο που όταν θες να πραγματικά να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει και να ρισκάρεις και να ξεβολεύεσαι. Οι ΝΒΑερς μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια και να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ, βάζοντας συνεχώς χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τώρα κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα εκατομμύρια ευρώ, ίσως να υπάρξουν επιπτώσεις γι αυτούς που τα βάζουν ουσιαστικά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά έχουν τόση δύναμη, που είναι ίσως οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και δείχνουν αποφασισμένοι να το κάνουν. Γι αυτό και όλος ο κόσμος - πρέπει - να είναι στο πλευρό τους. Διότι το δίκιο είναι με το μέρος των ανθρώπους που κάθε μέρα κινδυνεύει η ζωής τους. Κάποιοι δεν έμειναν στον κίνδυνο και την έχασαν. Και οι ΝΒΑερς δεν έκαναν καμία έκπτωση στην ηθική και στις αξίες τους και από το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου, το μπάσκετ και όλος ο κόσμος του αθλητισμού, είναι 100 φορές πιο περήφανοι για τα ινδάλματά τους...

Και κάθε μέρα που περνά, στο πλευρό τους θα στέκονται όλο και περισσότεροι. Εγινε η αρχή, που μπορεί να είναι και το τέλος της αθλιότητας. Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, αν θέλει να αλλάξει. Και απ' ό,τι φαίνεται θέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΝΒΑ: Η κλωστή σπάει, η "φούσκα" σκάει, η σεζόν τελειώνει
ΝΒΑ: Η "φούσκα" σκάει, δεν κατεβαίνουν Ρόκετς, Θάντερ, Λέικερς, Μπλέιζερς
Μιλγουόκι Μπακς: Δεν κατεβαίνουν στο Game 5 με τους Μάτζικ
Photo credits: AP Images
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ