ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είναι στιγμές

Ο Ολυμπιακός είναι στιγμές
Ο Σάσα Βεζένκοβ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός είναι μακριά απ' αυτό που θέλει ο Μπαρτζώκας. Έχει πολύ καλές στιγμές, αλλά όχι τη διάρκεια που θα τον κάνει ομάδα play offs. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ξεκάθαρο φαβορί πριν από το ματς, όμως στη διάρκεια του ντέρμπι έδινε την εντύπωση πως δεν μπορεί να χάσει με τίποτα. Ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, αν και ήταν πολύ χειρότερος από τον πραγματικό του εαυτό του.

Και το ματς στο ΟΑΚΑ θύμισε κάποιες στιγμές εκείνο του ΣΕΦ με Ζάλγκιρις, με τη διαφορά ότι οι ερυθρόλευκοι δεν χαλάρωσαν τούτη τη φορά και βρήκαν τον τρόπο να διαχειριστούν τα λάθη, τη βιασύνη και την αστοχία. Αυτό που μένει στο ταμείο είναι η νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, το κεφάλι που βρίσκεται ψηλά διότι πάντα μια επικράτηση στο ΟΑΚΑ δίνει ψυχολογία και πρεστίζ ανεξάρτητα από το επίπεδο του Παναθηναϊκού και φυσικά ο χρόνος που κερδίζουν ο Μπαρτζώκας με τους παίκτες του, μέχρι να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Το μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει ο προπονητής των ερυθρολεύκων είναι δύσκολο και απαιτεί το χρόνο του. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα έρθει φέτος αυτό που πραγματικά έχει στο μυαλό του, όμως υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο. Θα το ακολουθήσει πιστά και μέχρι να μπορέσουν οι παίκτες να το απεικονίσουν στο παρκέ, μπορεί να έρθουν και άσχημα αποτελέσματα.

Προς το παρόν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει στιγμές. Καλές στιγμές εννοούμε. Το μπάσκετ που έπαιξε κατά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο όταν πήρε διαφορά 15 πόντων ή όταν προηγήθηκε με 14 στο δεύτερο μέρος, είναι αυτό που σε μεγάλο βαθμό θέλει ο Μπαρτζώκας. Το ίδιο ισχύει και για την τρίτη περίοδο με την Ζάλγκιρις, όταν οι ερυθρόλευκοι έκαναν ωραία πράγματα στο παρκέ.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝΤΕΖΗ-ΣΠΑΝΟΥΛΗ, Ο ΣΥΝΕΠΗΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Μέχρι όμως να αποκτήσει διάρκεια ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλωστε στα χέρια του ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά έχει ένα νέο σύνολο, που προς το παρόν χρειάζεται και την προσωπικότητα των σπουδαίων παικτών του για να φτάσει στη νίκη. Ο Γιώργος Πρίντεζης (κυρίως) και ο Βασίλης Σπανούλης έδωσαν ασφάλεια στο ΟΑΚΑ, ο Σάσα Βεζένκοβ είναι ίσως αυτή τη στιγμή ο πιο έτοιμος και ο πιο συνεπής ερυθρόλευκος. Η επαφή του με το καλάθι είναι αξιοθαύμαστη, δίνει μάχες για τα ριμπάουντ, παλεύει στην άμυνα και πάντα όταν βρίσκεται στο παρκέ ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική παρουσία.

Ο Πρίντεζης και ο Βεζένκοβ, δηλαδή τα δύο 4αρια του Ολυμπιακού, ήταν οι κορυφαίοι και μαζί με τα δύο πεντάρια (Ελις και Μάρτιν) έκαναν τη διαφορά σε ένα κακό δημιουργικά παιχνίδι. Οι 11 ασίστ και τα 13 λάθη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και αν δεν ήταν σοβαρός στο τέλος ο Ολυμπιακός, ίσως να έμπλεκε. Όπως έγινε με την Ζάλγκιρις, με τη διαφορά ότι πριν από δέκα μέρες στο ΣΕΦ έχασε το ριμπάουντ και το πλήρωσε.

ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Τώρα δεν είχαν καμία συνέπεια τα λάθη και η αστοχία στα τρίποντα, το αντίθετο πήρε μια νίκη που την ήθελε πάρα πολύ όλος ο οργανισμός της ομάδας, αλλά και ο κόσμος. Επί της ουσίας είχε περισσότερα να χάσει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός παρά να κερδίσει, ειδικά και λόγω της ημερομηνίας που έγινε το ματς και ξυπνούσε άσχημες αναμνήσεις.

Προφανώς και οι οπαδοί ήθελαν κάτι περισσότερο, ουδείς ενθουσιάστηκε από την απόδοση, αλλά εδώ που τα λέμε αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού και το κακό για τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δεν πανηγύρισαν ιδιαίτερα, οι οπαδοί το ευχαριστήθηκαν αλλά περίμεναν περισσότερα και την ίδια στιγμή οι πράσινοι έμοιαζαν και ανακουφισμένοι από το -7. Αυτό δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας και το επίπεδο των δύο ομάδων τούτη τη στιγμή τουλάχιστον, γι αυτό και στον Ολυμπιακό θέλουν να ξεφύγουν από την εγχώρια σύγκριση και να κοιτάξουν τον πραγματικό στόχο. Να βελτιώσουν κι άλλο την απόδοσή τους, να γίνουν ομάδα play offs στην EuroLeague και να κοιτάξουν στα μάτια τους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Ο ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Κάτι που τούτη τη στιγμή δεν φαίνονται ικανοί να κάνουν, αλλά σίγουρα θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα στον "διαβολοβδομάδα" που έρχεται. Τα δύο εντός έδρας ματς με Αρμάνι Μιλάνο και Μακάμπι είναι παιχνίδια υψηλού κινδύνου, έστω κι αν καμία από τις δύο αντιπάλους δεν είναι κι αυτή πανέτοιμη. Είναι όμως δύο αναμετρήσεις που αν συνδυαστούν με νίκη μπορεί να φτιάξουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία και να δώσουν άλλη ώθηση. Χρειάζεται φυσικά να μιλήσουν και πάλι οι προσωπικότητες των παικτών και κυρίως να βρει τα πατήματά του ο Κώστας Σλούκας, που μοιάζει περισσότερο αγχωμένος απ' ό,τι πρέπει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ