EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση, ο Ολυμπιακός το πρόβλημα

Ο Σαντ Ρος ντριμπλάρει απέναντι στον Σλούκα στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Σαντ Ρος ντριμπλάρει απέναντι στον Σλούκα EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πήρε δύναμη από την απουσία Νέντοβιτς και ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ποτέ λύση στα δικά του προβλήματα. Όχι μόνο σήμερα, αλλά από την αρχή της σεζόν. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Τη στιγμή που όλοι συζητούσαν αποκλειστικά την απουσία του Νέντοβιτς, ο Ηλίας Ζούρος εδώ στην αίθουσα σύνταξης του SPORT24 μάς έλεγε ότι εξίσου σημαντική - ίσως και σημαντικότερη - είναι η απουσία του Σάσα Βεζένκοβ για τον Ολυμπιακό...

Και αποδείχθηκε στην πράξη, ότι οι πράσινοι όχι μόνο έκαναν πλεονέκτημα το μειονέκτημά τους, αλλά πάτησαν και πάνω στην απουσία του 26χρονου φόργουορντ, ο οποίος αποδεικνύεται αναντικατάστατος για τους ερυθρόλευκους. Είναι ίσως το μόνο κέρδος σε μια χαμένη χρονιά, όπως φαίνεται μετά και το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θριάμβευσε στο ΣΕΦ, όχι μόνο κράτησε ψηλά το φρόνημά του σε μια πολύ δύσκολη χρονιά έναντι του αιωνίου του αντιπάλου, αλλά την ίδια στιγμή υπέγραψε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την οκτάδα. Το βράδυ της Παρασκευής δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κυριάρχησε απόλυτα στηριζόμενος στο ψηλό του σχήμα. Με τον Σαντ Ρος στο "1", τον Παπαπέτρου στο "2", τον Γουάιτ στο "3", τον Μήτογλου και τον Μπέντιλ στις θέσεις των ψηλών. Ο Ολυμπιακός με δεδομένη την πολύ σημαντική απουσία του Κώστα Παπανικολάου, είδε το πρόβλημα να μεγαλώνει απέναντι σε τέτοια κορμιά λόγω του προβλήματος με τον Βεζένκοβ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έκτισε και το αμυντικό και το επιθετικό του παιχνίδι στην υπεροπλία σε κορμιά, αφού έκλεισε κάθε διάδρομο προς το καλάθι και συνάμα κυριάρχησε στα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός πήρε συνολικά 39, τα 16 εκ των οποίων ήταν επιθετικά, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε 13 λιγότερα. Οι πράσινοι, λοιπόν, είχαν περισσότερες επιθέσεις, είχαν και 25 στις 25 βολές και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν ποτέ λύσεις σε καμία από τις δύο πλευρές του γηπέδου, είχε ρόλο κομπάρσου από την αρχή ως το τέλος και πέραν του Σακίλ Μακίσικ, δεν βρέθηκε άλλος παίκτης να δώσει λύσεις στην επίθεση.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρήκε πρωταγωνιστές και κάλυψε με το παραπάνω το κενό του Νέντοβιτς. Ο Μποχωρίδης πήρε και χρόνο και πρωτοβουλίες και μαζί με τον Σαντ Ρος ήταν οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων, κάτι που μάλλον δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν αν υπήρχε στο παρκέ ο Σέρβος ηγέτης της ομάδας. Ο Γουάιτ στο "3" και ο Μπέντιλ στο "4" και στο "5" νίκησαν κατά κράτος τους ψηλούς του Ολυμπιακού, που δεν είχε ούτε ενέργεια, ούτε ψυχολογία για να αντιμετωπίσει μια ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει.

ΣΤΑΤΙΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάπως έτσι, λοιπόν, τα δεδομένα που θεωρητικά υπήρχαν πριν από το τζάμπολ, άλλαξαν από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε ακριβώς αυτό που ήθελε και άφησε τον Ολυμπιακό να ψάχνει τις λύσεις. Μπλόκαρε εντελώς τον Σλούκα, ο Μακίσικ δεν έφτανε, ο Σπανούλης πήγε να αλλάξει την κατάσταση, όμως δεν μπορούσε να το κάνει μόνος γιατί οι υπόλοιποι ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν και σε αυτό το ματς την καθοδική τους πορεία, απογοήτευσαν εντελώς με την εικόνα τους και μια σεζόν γεμάτη όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα, εξελίσσεται σε εφιάλτη. Γίνονται σε κάθε ματς και χειρότεροι, στην επίθεση είναι προβλέψιμοι και στατικοί και είναι προφανές ότι κάτι δεν έχει ταιριάξει στο φετινό παζλ. Γι αυτό και ήρθε το ξέσπασμα του Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου, που εξήγησε με το δικό του τρόπο το πρόβλημα, αλλά το θέμα είναι να βρει και τη λύση.

ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στα playoffs, αλλά πλέον επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να ελπίζει να τον περάσει κιόλας στην κατάταξη και να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα της χρονιάς. Σε μια σεζόν που θυμίζει αρκετά την περασμένη σεζόν, όταν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με φόρα και ο Ολυμπιακός πάτησε καλύτερα στα πόδια του με την αλλαγή του προπονητή. Πλέον το ίδιο συμβαίνει με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, απλά ο Κάτας δεν προλαβαίνει να βάλει τους πράσινους σε τροχιά playoffs.

Ποτέ, βέβαια, δεν μπορείς να πει ποτέ για κανέναν στο μπάσκετ, απομένουν 10 αγωνιστικές, αλλά ουδείς μπορεί να ελπίζει ότι η Ελλάδα θα έχει ομάδα στην EuroLeague μόλις ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Κι αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο πισωγύρισμα για το μπάσκετ στη χώρα μας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ