ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υγεία πάνω απ' όλα

Παπανικολάου, Σλούκας, Βεζένκοβ σε στιγμιότυπο από τον αγώνα Ολυμπιακός - Άλμπα για την 8η αγωνιστική της EuroLeague 2020/21
Παπανικολάου, Σλούκας, Βεζένκοβ σε στιγμιότυπο από τον αγώνα Ολυμπιακός - Άλμπα για την 8η αγωνιστική της EuroLeague 2020/21 EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στην Αλμπα. Ομως είναι πλέον ομάδα που βγάζει υγεία. Πήρε πολλά από πολλούς όταν χρειάστηκε και πατάει γερά στα πόδια του. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο Ολυμπιακός στο ματς με την Αλμπα θύμισε την ομάδα ποδοσφαίρου. Πήρε μπρος στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά όταν βρήκε ρυθμό, ήταν ασταμάτητος. Και εν τέλει χάρη στο 51-36 του δεύτερου εικοσαλέπτου η γεύση που έμεινε είναι γλυκιά για τους ερυθρόλευκους, έστω κι αν οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο κόντρα στην Αλμπα.

Το ταμείο, άλλωστε γίνεται στο τέλος και εδώ που τα λέμε, δεν ήθελε και πολύ για να ξεφύγει η κατάσταση με την Αλμπα να προηγείται με 15 πόντους, λίγο πριν από το ημίχρονο. Εκεί βοήθησε τους ερυθρόλευκους να συνέλθουν και να μην χάσουν ακόμα περισσότερο την επαφή τους με το σκορ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που βρήκε 9 λεπτά συμμετοχής για πρώτη φορά μετά από την πρεμιέρα της EuroLeague και πραγματικά συνέβαλε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το κυριότερο; Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δεν ήταν διστακτικός κι αυτό είναι το μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνει, αν θέλει να παίξει αυτό που (ακόμα) περιμένουν όλοι...

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός. Και δεν είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, αλλά πολλούς παίκτες που έκαναν ακριβώς αυτό που υπαγόρευε ο ρόλος του. Αν, δηλαδή, κάποιος άρχισε να βλέπει το ματς κατά τις 10 το βράδυ, θα είχε κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένος. Αν είχε κλείσει την τηλεόραση νωρίς και διάβαζε τώρα περί απολαυστικού Ολυμπιακού και ενθουσιασμένων τηλεθεατών, δεν θα πίστευε στα μάτια του.

ΕΙΧΕ ΕΠΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΥΣ

MVP ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, που κατάφερε να πάρει ανάσα στο δεύτερο δεκάλεπτο χάρη στην καλή παρουσία του Χαραλαμπόπουλου και άντεξε με άνεση όλο το 30λεπτο. Είχε γεμάτη στατιστική, έπαιξε άμυνα για όλους και μαζί με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ ήταν οι κορυφαίοι. Με τον Χασάν Μάρτιν να είναι τραυματίας, ο Γάλλος έμεινε για πολλή ώρα στη θέση "5" και στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός κυριάρχησε παντού. Ο χρόνος κυλάει υπέρ του 27χρονου Ζαν-Σαρλ, που είναι ο ιδανικός πέμπτος ψηλός διότι προσφέρει και ως "4" και ως "5".

Για το γεμάτο δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού έβαλαν το λιθαράκι τους κι άλλοι. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την ομάδα του από το χέρι στο 40-44 και είχε 6 πόντους και 2 ασίστ, δηλαδή συμμετοχή σε όλα τα καλάθια, για να γίνει το 51-44 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί που κρίθηκε ο αγώνας, την πιο καθοριστική συμβολή είχε ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, που δεν παίζει με εγωισμό, αλλά κοιτάει το καλό του συνόλου.

Οταν δε ο Σπανούλης χρειάστηκε βοήθεια λόγω της ασφυκτικής πίεση της Αλμπα, μπήκε ο Σλούκας για να τελειώσει τη δουλειά του συμπαίκτη του. Στην τελευταία περίοδο έσβησε το κακό πρώτο ημίχρονο, έβαλε πόντους, μοίρασε την μπάλα και κάτι τέτοιες βραδιές, θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει την ψυχολογία που πρέπει. Είναι πλέον σαφές ότι ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας κάνουν τα πάντα για να του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και τη διαβολοβδομάδα (εκτός έδρας ματς με τη Μπαρτσελόνα και τη Βιλερμπάν) είναι υποχρεωμένος κι αυτός να κάνει άλλο ένα βήμα προς τα μπρος.

Θα ήταν άδικο να μην σταθούμε, βέβαια, στους δύο πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στη σεζόν. Ο Σακίλ ΜακΚκίσικ ήταν μαζί με το Χαραλαμπόπουλο οι καλοί του πρώτου μέρους, αλλά ο Αμερικανός είχε καθοριστική συμβολή και στο δεύτερο κομμάτι. Ηταν πρώτος σκόρερ στο ματς και συνολικά με τους 9.5 πόντους. τις 2.6 ασίστ και το 1.4 κλέψιμο ανά αγώνα, μοιάζει αναντικατάστατος στο ρόστερ της ομάδας του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σάσα Βεζένκοβ, που θα μπορούσε να ήταν και ακόμα καλύτερος αν δεν πήγαινε πιο χαλαρός σε κάποιες φάσεις. Τα... άκουσε από τον Μπαρτζώκα, απάντησε με ένα τρίποντο και γενικά δεν στηρίζεται μόνο στα μακρινό σουτ, αλλά είναι υπερπολύτιμος για ακόμα δύο λόγους. Κινείται εξαιρετικά δίχως την μπάλα και έχει βελτιωθεί στο κομμάτι της άμυνας και των ριμπάουντ.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ

Κάπως έτσι συμπληρώθηκε η επτάδα των παικτών που έκαναν τη δουλει απέναντι στην Αλμπα και δεν χρειάστηκε τούτη τη φορά η συμβολή του Πρίντεζη, του Τζένκινς, του Μάρτιν και του Ελις, που ίσως στο επόμενο ματς να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές. Ή μπορεί να μπει και ο Λαρεντζάκης, ο μόνος που δεν αγωνίστηκε το βράδυ της Πέμπτης και να έχει έναν ρόλο σαν του Χαραλαμπόπουλου.

Διότι φέτος ο Ολυμπιακός έχει πλήρες ρόστερ που ακόμα όταν πηγαίνει κάτι στραβά μπορεί να διορθώσει την κατάσταση και φυσικά ο χρόνος λειτουργεί συνεχώς υπέρ του. Το 5-3 δίνει ασφάλεια για τη συνέχεια, επιτρέπει αισιοδοξία μετά από δύο άσχημες κι αν μη τι άλλο, οι ερυθρόλευκοι βγάζουν υγεία, στον άρρωστο περιβάλλον που ζει η ανθρωπότητα εδώ και πολλούς μήνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ