ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η τριάδα των δανεικών του Ολυμπιακού που βλέπει επιστροφή

Ο Σισέ πανηγυρίζει με τον Πεπέ γκολ στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Σισέ πανηγυρίζει με τον Πεπέ γκολ στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Παπ Αμπού Σισέ, Πέπε και μία… έκπληξη στριφογυρίζουν στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει καλοκαιριού. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί το σκεπτικό του Πορτογάλου κόουτς και τις συνθήκες που θα το καθορίσουν

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά περισσότεροι από 20 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό, αγωνίζονται ως δανεικοί σε άλλες ομάδες. Λογικό είναι, λοιπόν, οι πρώτες σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της επόμενης σεζόν να περιστρέφονται γύρω από αυτή τη δεξαμενή.

Πριν φτάσει η κουβέντα στις μεταγραφές, με δεδομένη την επιθυμία απόκτησης ενός εξτρέμ πρώτης γραμμής, τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές που σε πρώτη φάση συγκεντρώνουν πιθανότητες για μια δεύτερη ευκαιρία στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Την ώρα που πέρα από τις ανανεώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την ΠΑΕ, υπάρχει προφορική συμφωνία και με τον "στρατηγό" Ματιέ Βαλμπουενά, όπως έχετε διαβάσει εδώ και μέρες στο SPORT 24, η τριάδα που συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να περάσει τουλάχιστον το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, είναι ο Παπ Αμπού Σισέ, ο Πέπε και ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς.

ΤΟ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ΣΙΣΕ

Για τον “βράχο” από τη Σενεγάλη τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Μιλάμε για έναν στόπερ που στο διάστημα της παρουσίας του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη ήταν εν δυνάμει βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας. Οι λόγοι της αποχώρησής του με δανεισμό τον Γενάρη για τη Σεντ Ετιέν έγιναν κυρίως για να εξελιχθεί κι όχι για να… φρενάρει.

Η απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου σε συνδυασμό με την παρουσία του Σεμέδο και του Μπα για το κέντρο της άμυνας, είναι ξεκάθαρο ότι θα περιόριζε τον χρόνο του μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα ο δανεισμός σε μια αξιόλογη ομάδα να αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο.

Εκείνοι που μπορούν να μεταφράσουν πίσω από τις γραμμές, ωστόσο, καταλαβαίνουν ότι εκεί θα μείνει έως το τέλος της περιόδου επειδή πολύ απλά η ρήτρα αγοράς των 13 εκατομμυρίων είναι μάλλον απαγορευτική. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιαν Εμβιλά έφυγε από τους "στεφανουά" για να έρθει στον Ολυμπιακό επειδή ο σύλλογος ήταν υποχρεωμένος να κάνει περικοπές. Άρα το να πληρωθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό και μάλιστα για στόπερ είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο, μετά από μία σεζόν τσακισμένη από τη λαίλαπα τα Covid 19.

Ο Σισέ μέχρι τώρα αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια του Σαμπιονά”, στα 8 για 90 λεπτά και σε ένα για 60’. Είναι βασικός, αλλά η παρουσία του δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερα συναισθήματα που να οδηγούν σε πιθανή υπέρβαση - αγορά του. Το αν θα μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο θα εξαρτηθεί από το τι διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη συγκεκριμένη θέση. Θα φέρει πρόταση για μεταγραφή ο Ρούμπεν Σεμέδο;

Αυτό το σενάριο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αν υλοποιηθεί ο Σισέ είναι ο πρώτος υποψήφιος για να καλύψει τη θέση με τον Σωκράτη να αναλαμβάνει καθήκοντα νέου κουμανταδόρου στην άμυνα. Ο 25χρονος Σισέ εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πέδρο Μαρτίνς παρότι εξακολουθεί να έχει το κακό συνήθειο του αβίαστου λάθους κι αυτό το γεγονός μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΠΕ

Για τον Πορτογάλο Πέπε είναι γνωστό ότι αποτελεί την πιο θερμή εισήγηση του συμπατριώτη του κόουτς το περασμένο καλοκαίρι. Δυστυχώς για όσους τον πίστεψαν, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες ούτε στο ελάχιστο, πέρασε απαρατήρητος κάτω από τη λάμψη του Γιαν Εμβιλά και την ύστατη ώρα των χειμερινών μεταγραφών, βρέθηκε στην πατρίδα για την άσημη Φαμαλικάο που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Από τις 4 Φλεβάρη που έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα μέχρι σήμερα έχει παίξει σε 8 παιχνίδια, όλα βασικός, ενώ μόλις σε ένα αντί για 90 λεπτά, έπαιξε σε 80. Με άλλα λόγια, παίρνει ματς στα πόδια του, προκειμένου να επιστρέψει πιο έτοιμος για μια δεύτερη ευκαιρία στον Πειραιά. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 13 παιχνίδια στη διάρκεια του πρώτου γύρου, αλλά μόλις δύο φορές μέχρι το φινάλε. Πλησιάζοντας στα 24 του χρόνια (τα κλείνει τον Μάη) θα κάνει δεύτερη προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους, το ζητούμενο είναι αν θα αρπάξει και την ευκαιρία για να πετύχει ότι δεν κατάφερε φέτος.

Στο μέλλον του θα παίξουν ρόλο και πιθανές ανακατατάξεις στον άξονα. Αν για παράδειγμα υπάρξει σοβαρή πρόταση για τον Καμαρά, με τις απαιτήσεις του κλαμπ να είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια €, ή αν προκύψει κάποια πρόταση – έκπληξη για τον Μπουχαλάκη (σ.σ. από Γερμανία μεριά…).

Ο τρίτος της παρέας που έχει ξεχωρίσει σε αυτό το πρώτο σκέλος του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν είναι ο 21χρονος Σέρβος στόπερ Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Μετά το περσινό του πέρασμα από την ΑΕΛ στη διάρκεια του β’ γύρου (8 συμμετοχές), συνέχισε ως δανεικός στην Παρτιζάν. Έχει καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού, να μετρά ως τώρα 17 συμμετοχές και να διαγράφει ανοδική πορεία. Στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να κρεμάσει το καλοκαίρι τα παπούτσια του με ένα ακόμη πρωτάθλημα (ενδεχομένως και νταμπλ) ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο πιτσιρικάς μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση με μέλλον.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Αναφορικά με τους υπόλοιπους δανεικούς, ο Καφού πολύ δύσκολα θα επιστρέψει από τη Νότιγχαμ (μετράει 27 συμμετοχές, άρα κρίνεται απαραίτητος). Ο Λεονάρντο Κούτρης παρότι μπορεί να προκύψει θέμα ενίσχυσης στη θέση του αριστερού μπακ, έχει δοθεί δανεικός για 1,5 χρόνο στη Φορτούνα του Ντίσελντορφ.

Άρα το να διακοπεί το ενοίκιο στο τέλος της φετινής σεζόν δεν είναι ρεαλιστικό από τη στιγμή που ο 25χρονος μπακ από τον Γενάρη έχει αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ο 22χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός Νίκολα Τσούμιτς έχει κάνει αξιοπρόσεκτη σεζόν στη “Σεγούντα” της Ισπανίας με 23 συμμετοχές, δύο γκολ κι άλλες τόσες ασίστ.

Το να κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό συγκεντρώνει πιθανότητες, το να πάρει θέση στο ρόστερ αρκετά λιγότερες, αν και με όσα έχουμε δει με ανάλογες περιπτώσεις (Βρουσάι) με τον Πέδρο Μαρτίνς ισχύει ξεκάθαρα το ποτέ μη λες ποτέ. Για οτιδήποτε άλλο, θα γίνει κουβέντα όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ