ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η απάντηση Βινάγκρε και οι άλλοι μνηστήρες

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο για το Champions League την σεζόν 2020/21
Ο Ρούμπεν Βινάγκρε σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο για το Champions League EUROKINISSI

Χολέμπας, Βινάγκρε στο ρόστερ του Ολυμπιακού και ψηλά στη λίστα Ματέους Ρέις, Μπιόρκαν για Γενάρη ή καλοκαίρι. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος ανοίγει τον φάκελο “αριστερός μπακ” και αναλύει όλα τα δεδομένα.

Δένει κορδόνια ο Ρούμπεν Βινάγκρε. Ο 21χρονος Πορτογάλος μπακ, δανεικός από τη Γουλβς, με οψιόν αγοράς 25 εκατομμύρια ευρώ, περιμένει απόψε κόντρα στον Βόλο (19.30) να πάρει την ευκαιρία από τον συμπατριώτη του Πέδρο Μαρτίνς. Ένα 24άωρο νωρίτερα είχε φροντίσει να διώξει τα σύννεφα και να φιμώσει τις Κασσάνδρες που τον ήθελαν να μην περνάει καλά στον Πειραιά, δηλώνοντας ότι νιώθει ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό.

Ξέρει καλύτερα από τον καθένα σε τι κατάσταση ήρθε στον Πειραιά και το τι μεσολάβησε από πλευράς τραυματισμών προκειμένου να έχει γράψει ως τώρα στο κοντέρ μόλις μία συμμετοχή ως βασικός (στο 2-0 με τον Απόλλωνα) κι άλλες δύο ως αλλαγή στα παιχνίδια του Champions League με την Πόρτο (21’) και τη Μαρσέιγ (1’). Δεν τον λες και σοβαρό χρόνο παρουσίας με την ερυθρόλευκη, όταν αναφερόμαστε σε ένα από τα “wonder kids” του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, με προϋπηρεσία σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας.

Ο Βινάγκρε το δήλωσε κιόλας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ότι έχει ως στόχο την προαγωγή σε μέλος της Εθνικής Ανδρών της πατρίδας του. Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι μέσω Ολυμπιακού αυτή τη διαδρομή την έχουν βαδίσει ως τώρα τρεις συμπατριώτες του. Ο Πόντενσε, ο Σα και ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ήταν συνειδητή απόλυτα η επιλογή του να αφήσει την αβεβαιότητα του “παίζω δεν παίζω” στη Γουλβς, για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στους πρωταθλητές Ελλάδας, άσχετα αν οι τραυματισμοί δεν του το επέτρεψαν ως τώρα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΤΕΟΥΣ ΡΕΪΣ

Μέχρι να ετοιμαστεί από κάθε άποψη, λοιπόν, ο ταλαντούχος μπακ, ο Χοσέ Χολέμπας και... ολίγη από Ραφίνια τράβηξαν το κουπί στην αριστερή πτέρυγα, ενώ άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν ονόματα νέων αριστεροπόδαρων ως υποψήφιων στόχων για τον Γενάρη και όχι μόνο. Με τον Ματέους Ρέις, η ιστορία είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη.

Ο Βραζιλιάνος μπακ της Ρίο Άβε, στα 25 του, θα ήταν ήδη μόνιμος κάτοικος Ρέντη, αν δεν είχε κολλήσει η ιστορία στον ιδιόρρυθμο πρόεδρο της πορτογαλικής ομάδας που έριξε τη ζαριά του το καλοκαίρι και έχασε. Προτίμησε να διεκδικήσει μέχρι τελευταία στιγμή ένα πολύ μεγάλο ποσό, με αποτέλεσμα ο παίκτης να του μείνει… αμανάτι και φουλ δυσαρεστημένος με αποτέλεσμα να μην έχει αγωνιστεί ως τώρα ούτε λεπτό από τις 24 του Σεπτέμβρη και το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπεσίκτας που κρίθηκε στην παράταση.

Στη διεκδίκησή του, έχει μπει εσχάτως και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας που έχει προσεγγίσει τη διοίκηση της Ρίο Άβε για να τον αποκτήσει προτείνοντας μισό εκατομμύριο ευρώ κι έναν ποδοσφαιριστή ως αντάλλαγμα, προσφορά όχι πολύ υψηλή, αλλά όχι και αμελητέα, αν αναλογιστούμε ότι ο Ματέους Ρέις από την πρώτη του Γενάρη έχει δικαίωμα να υπογράψει ως ελεύθερος ενόψει καλοκαιριού σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βγει εκτός από αυτή την ιστορία. Η αίσθηση που επικρατεί, ωστόσο, είναι ότι οι “ερυθρόλευκοι” λόγω της “ψυχρότητας” που έχει δημιουργηθεί πλέον με τη διοίκηση της Ρίο Άβε, προσανατολίζονται κυρίως στο να αποσπάσουν την υπογραφή του ενόψει του καλοκαιριού και λιγότερο στο να βρουν άκρη με την ομάδα του. Γεγονός που δυσκολεύει την ιστορία, καθώς είναι δύσκολο να συνεχίσει ως το καλοκαίρι στη Ρίο Άβε ως εντελώς ανενεργός αγωνιστικά.

Το αν μπορεί να γίνει επαναπροσέγγιση ανάμεσα στους δύο συλλόγους για να καθίσουν στο τραπέζι είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί και δεδομένο. Ο παίκτης θέλει να φύγει το συντομότερο δυνατό, είχε εκφράσει επιθυμία να παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη τα πάντα είναι ρευστά…

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΙΟΡΚΑΝ

Στη λίστα του Ολυμπιακού για την ίδια θέση έχει μπει το τελευταίο διάστημα και ο Νορβηγός Μπιόρκαν της Μπόντο Γκλίμτ. Ο 22χρονος διεθνής με την Ελπίδων της χώρας μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα (31/12), άρα είναι απολύτως διαθέσιμος να συζητήσει κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση. Το τμήμα σκάουτινγκ των “ερυθρολεύκων” τον έχει εντοπίσει εδώ και καιρό, θεωρείται καλό “πακέτο” και είναι σοβαρά στα υπόψη ακόμη και για το παζάρι του Γενάρη.

Οι Σκανδιναβοί, άλλωστε, με κορυφαίο και αξέχαστο το παράδειγμα του Όλαφ Μέλμπεργκ, είναι σούπερ επαγγελματίες, αξιόπιστοι και εργατικοί, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα ελληνικό deal με την ομάδα του Πειραιά. Μεταξύ των δύο, βέβαια, ο Πέδρο Μαρτίνς θα προτιμούσε τον Ματέους Ρέις, ο οποίος είναι και έτοιμος και με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο κόουτς, ώστε να εξελιχθεί σε βασική μονάδα για τον Ολυμπιακό είτε από τα μισά της σεζόν που διανύουμε, είτε από το προσεχές καλοκαίρι.

Για να κάνουμε τη σούμα όλων των παραπάνω, το πρώτο που περιμένει η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού είναι να μπει και να παίξει ο Βινάγκρε. Αν αυτό συμβεί, τα πάντα μπορεί να ανατραπούν. Ακόμη και το να συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Πως θα γίνει αυτό; Όχι φυσικά με τα 25 εκατομμύρια της οψιόν, χρήματα που είναι απλησίαστα για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά με επέκταση του δανεισμού για ακόμη έναν χρόνο, αν αυτό το θελήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε να υποτιμούμε την παρουσία του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος παρά τα 36 χρόνια του παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχει τιμήσει ως τώρα τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί και θα συνεχίσει στις επάλξεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε και λήγει το μονοετές του συμβόλαιο. Το αν θα συνεχίσει ή όχι είναι πολύ νωρίς για να το κουβεντιάσουμε ακόμη και σε φιλολογικό επίπεδο.

Είναι δεδομένο, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει αριστερό μπακ, είτε τον Γενάρη, είτε το καλοκαίρι κι αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο. Αν, όμως, πάρει μπρος ο Βινάγκρε, αυτομάτως σπρώχνει αυτή την υπόθεση για το καλοκαίρι κι όχι για τον χειμώνα. Τι να τον κάνει τον τρίτο αριστερό μπακ η ομάδα του Μαρτίνς που θα αποκτηθεί για ενδεκάδα, αν έχει δύο εν δυνάμει βασικούς ήδη στο ρόστερ του και με τα παιχνίδια να λιγοστεύουν; Κι αν πάμε για καλοκαίρι, τότε πιθανότατα θα προκύψουν κι άλλες υποψηφιότητες.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΑΓΚΡΕ

Αν, όμως, ο Βινάγκρε δεν αρπάξει κι αυτή την ευκαιρία για να μπει σφήνα στην ενδεκάδα και να ελαφρύνει από ευθύνες τον Χολέμπας, τότε όλα είναι πιθανά ακόμη και για τον επόμενο μήνα, με τον Ρέις να αποτελεί την πιο έτοιμη περίπτωση και τον Μπιόρκαν την πιο εύκολη.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά έως το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε, ο Βινάγκρε θα έχει τις ευκαιρίες του να δείξει ότι είναι ικανός για πολλά και να δικαιώσει όλους όσους στοιχηματίζουν δίπλα από το όνομά του σε μια πολύ λαμπρή καριέρα με κομβικό σταθμό το διάστημα που θα βρίσκεται στον Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 9+2 ανανεώσεις συμβολαίων στον Ολυμπιακό

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ