OPINIONS

Μπόμπι Αλέν, η σειρά σου να γράψεις ιστορία με τον Ολυμπιακό

Μπόμπι Αλέν, η σειρά σου να γράψεις ιστορία με τον Ολυμπιακό

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την once in a life time ευκαιρία του Μπόμπι Αλέν να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να υπογράψει με τους “ερυθρόλευκους” μια πρόκριση που δεν θα ξεχαστεί ποτέ κι από κανέναν.

Κάποιος έλειπε από την πρωινή αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Αγγλία, όπου το βράδυ της Πέμπτης (6/8, 22:00) έχει ραντεβού με την ιστορία στη ρεβάνς με τη Γουλβς. Το κακό μαντάτο είναι ότι αυτός που έλειπε είναι ο καλύτερος στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη! Στον άτυχο της ιστορίας, Ζοζέ Σα, αναφέρομαι, ο οποίος για όσους δεν το ξέρουν ή για όσους έχουν ασθενή μνήμη είναι ο τερματοφύλακας που κράτησε περισσότερες φορές από κάθε άλλον “καθαρή” την εστία του στη διάρκεια της σεζόν, όπως διαβάσατε στη σχετική έρευνα του Sport24.gr.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΖΟΖΕ ΣΑ

Ο 27χρονος Πορτογάλος κίπερ μέτρησε μέχρι τον πρόσφατο τραυματισμό του 49 παρουσίες κάτω από τα δοκάρια των “ερυθρολεύκων” και κατάφερε στα 29 από αυτά, με τη βοήθεια των συμπαικτών του, να μην δεχθεί γκολ. Με απλά μαθηματικά, η εστία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς χάρη στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία και τις επεμβάσεις του σπουδαίου κίπερ της, δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να σκοράρουν στο 60% των αγώνων που έδωσε στη διάρκεια της σεζόν.

Περιττό να αναφέρουμε ότι αν ο Σα δεν είχε σταθεί άτυχος με το θέμα του τραυματισμού του θα ξεπερνούσε τα 50 παιχνίδια φέτος. Και αύριο θα ήταν στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος παρεμπιπτόντως ορίστηκε για τις 30 Αυγούστου μόνο και μόνο για να μην κάνουν διακοπές οι “ερυθρόλευκοι”, λες και η ΕΠΟ θέλει να τους… εκδικηθεί που φέτος έκαναν περήφανη όλη την Ελλάδα με τις επιδόσεις τους εκτός συνόρων, ενώ υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Να διευκολύνει η Ομοσπονδία και με κάθε τρόπο την ομάδα που κρατά ψηλά τη σημαία στις διεθνείς διοργανώσεις. Σημεία των καιρών…

Για να επανέλθουμε, οι φετινές επιδόσεις του Σα, τον έκαναν τόσο περιζήτητο σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού με αποτέλεσμα ο χρυσοδάκτυλος μάνατζέρ του Ζόρζε Μέντες να έχει ήδη προτάσεις στα χέρια του για να τις προσκομίσει στον Ολυμπιακό που έχει δεμένο τον διεθνή κίπερ με συμβόλαιο έως το 2023 και ρήτρα αποδέσμευσης 13 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά, ωστόσο, είναι μελλοντικά. Σημασία έχει το σήμερα και το αύριο, με την υποσημείωση ότι την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες.

ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Ο Μπόμπι Αλέν όταν δέχθηκε την πρόταση συνεργασίας από την ομάδα του Πειραιά ήξερε ότι θα είναι δεύτερο βιολί. Ότι θα ζήσει στη σκιά του Σα κι ότι θα κληθεί λίγες φορές να γεμίσει τα γάντια του με αγωνιστικά λεπτά. Ήταν επιλογή του, αποδέχθηκε τη μοίρα του, συμβιβάστηκε με το ρόλο κι όλοι στου Ρέντη έχουν να λένε ότι πέρα από καλός κίπερ είναι κι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης που έβαλε το μικρό του λιθαράκι στην κατάκτηση του τίτλου και όχι μόνο…

Η ζωή του τερματοφύλακα είναι δύσκολη. Πιο δύσκολη από κάθε άλλη θέση στο ποδόσφαιρο. Ο Μπόμπι Αλεν χρειάστηκε να υπερασπιστεί ως τώρα 7 φορές την εστία του Ολυμπιακού. Έπρεπε να βγει από τη ναφθαλίνη, να σηκωθεί από τον πάγκο, όποτε του ζητήθηκε και να κάνει τη δουλειά όσο καλύτερα γινόταν, ακόμη κι αν ένιωθε… σκουριασμένος από την αναμονή. Οι επιδόσεις του ως τώρα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Από τα 7 ματς που αγωνίστηκε κατάφερε να μη δεχθεί γκολ μόνο στα 2. Με την Καλαμάτα για το Κύπελλο και με τη Λαμία σε ένα από τα δύο παιχνίδια της ίδιας διοργάνωσης. Παίζοντας κι αυτός βέβαια τις περισσότερες φορές χωρίς να έχει την “καλή” τετράδα άμυνας μπροστά του, μιας και στα ματς που χρησιμοποιήθηκε έγιναν και αρκετές αλλαγές.

Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΚΙ Ο "ΕΛΕ"

Ό,τι έχει γίνει ως τώρα, όμως, δεν έχει καμία σημασία. Το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στον παλιόφιλο Ποντένσε και τους υπόλοιπους “λύκους” που δεν αστειεύονται, ο Μπόμπι Αλεν έχει την τεράστια ευκαιρία να ψηλώσει πολύ πάνω από τα 185 εκατοστά του κορμιού του. Να γίνει μέρος μια ιστορίας που θα έχει να διηγείται στα παιδιά και τα εγγόνια του. Να “υπογράψει” με την απόδοσή του μια πρόκριση που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και από κανέναν. Δεν είναι, φυσικά, μόνο δική του δουλειά. Όλη η ομάδα θα πρέπει να λειτουργήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά κι εκείνος θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Αυτά τα παιχνίδια είναι once in a life time, είναι ματς ζωής και καριέρας.

Κάποτε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε μέσα σε μια νύχτα, σε μια ανάλογη συγκυρία, λόγω ενός τραυματισμού του Φώτη Στρακόσια, να ρίξει στα βαθιά τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο κι εκείνος, πιτσιρίκι ακόμη ιδιαίτερα για τη θέση του κίπερ, την άρπαξε από τα μαλλιά. Το ίδιο καλείται να κάνει αύριο βράδυ ο Μπόμπι Αλέν, έστω και στα 28 του. Ο Ολυμπιακός ήταν γι’ αυτόν μια νέα και πιο δύσκολη πίστα. Έχοντας προϋπηρεσία σε ομάδες μετρίου επιπέδου, με κορυφαία τη Ντιζόν, ο συμπαθέστατος και δουλευταράς Μπόμπι Αλεν καλείται να ντυθεί Ζοζέ Σα και βάλε, για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ... ΨΗΛΩΣΕΙ

Οι πληροφορίες από του Ρέντη αναφέρουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συμπαίκτες του με πρώτους τους γαλλόφωνους τον έχουν από κοντά προκειμένου να τον κάνουν… τούρμπο για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, ωστόσο, είναι μέσα του. Ο ίδιος πρέπει να “ατσαλώσει”, να μετατρέψει την ευκαιρία που του δίνεται σε ενθουσιασμό και ορμή, όχι σε άγχος, προκειμένου να γίνει το πρωί της Παρασκευής εξώφυλλο κάτω από πηχυαίους τίτλου με θριαμβευτικά σχόλια.

Αν δεν το καταφέρει, δεν θα του ζητήσει κανείς ευθύνη. Αν, όμως, καταφέρει να γίνει μέρος της υπέρβασης που σχεδιάζουν στον Ολυμπιακό θα είναι σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες θα έχουμε και τις απαντήσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ