ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο φονιάς κι ο παικταράς

Πέπε και Ελ Αραμπί πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ του δεύτερου κόντρα στον Βόλο
Πέπε και Ελ Αραμπί πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ του δεύτερου κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τους Έλληνες διεθνείς που κράτησαν το λάβαρο του Ολυμπιακού μέχρι να πάρει μπρος ο “φονιάς” Αραμπί και να λάμψει ο Τιάγκο μέσα σε 15 λεπτά, αλλά και το ενδιαφέρον τετ α τετ Μαρτίνς – Ουάρντα.

Στα 90+ λεπτά της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Βόλο ήταν σα να είδαμε δύο ματς σε ένα. Στο πρώτο ημίχρονο νόμιζες ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ξεμείνει στη Μασσαλία. Τουλάχιστον στο κομμάτι της συγκέντρωσης.

Έπαιξαν, βέβαια, ρόλο και οι αλλαγές, καθώς οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο για να δώσουν ανάσες στους “φορτωμένους”, έδειξαν ξεκούρδιστοι από ρυθμό και συντονισμό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Σε αυτό το διάστημα, χρειάστηκε να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι παλιοσειρές και δη οι Έλληνες διεθνείς. Ο κεφάτος Φορτούνης, ο “ψυχρόαιμος” Μπουχαλάκης και ο “καμικάζι” Μασούρας έβαλαν έστω και στο 45’ την ομάδα σε ρότα ανάκαμψης.

Σε ένα κομμάτι αγώνα που ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε τον εαυτό του, γεγονός που επισήμανε με απόλυτη ειλικρίνεια και ο Πέδρο Μαρτίνς, οι Έλληνες διεθνείς στάθηκαν στο ύψος τους κι έδωσαν τη λύση στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Λίγο πριν από την ανάπαυλα.

ΞΕΦΟΥΣΚΩΤΕΣ… ΡΕΖΕΡΒΕΣ

Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όσοι ήρθαν από τον πάγκο δεν κάλυψαν επάξια εκείνους που αντικατέστησαν. Ο Βινάγκρε είναι θηρίο, με ανεξάντλητες δυνάμεις, αλλά εκτός ρυθμού και ομοιογένειας. Πολλά λάθη με τη μπάλα, άσκοπο τρέξιμο, το μυαλό κυρίως πάνω από τη σέντρα και επιπόλαιες επιλογές. Όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο, έδειξε να πατάει καλύτερα, ενώ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ λίγο πριν από το γκολ του Μασούρα, αλλά ο μετέπειτα σκόρερ μπήκε μπροστά του και του έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα μετά το ένα-δύο με τον Αραμπί.

Ο Ντρέγκερ μία που εμφανίστηκε στο γήπεδο και μία που βγήκε, λόγω τραυματισμού. Λόγω απουσίας του Ραφίνια που έπρεπε να πάρει ανάσες, κλήθηκε να παίξει δεξί μπακ ο Βρουσάι που ξεκίνησε ως εξτρέμ και συνέχισε στην άμυνα, με τον -ανέτοιμο λόγω covid 19- Ραντζέλοβιτς μπροστά του. Σε πολύ ρηχά νερά, αγνώριστος συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις του και ο Μπα, από δύο διαδοχικά λάθη του οποίου προήλθε το πέναλτι που προηγήθηκε ο Βόλος. Και τη μπάλα πούλησε και την ανατροπή έκανε. Όλα τα παραπάνω οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη αγωνιστικού χρόνου έχει επηρεάσει όλους εκείνους που βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Σε αυτό το πρώτο μέρος του αγώνα έδειχνε έξω από τα νερά του και ο Ελ Αραμπί, ο οποίος έχει τη δικαιολογία πως δεν τροφοδοτήθηκε σοβαρά σε αυτό το διάστημα. Δεν φρόντισε, ωστόσο, να γίνει και πιο ενεργός στο παιχνίδι της ομάδας. Να βγει από την περιοχή, να πάρει μπάλα, να δώσει στήριγμα, να συνδυαστεί με τους γύρω του για να γίνει πιο χρήσιμος. Άλλος παίκτης, πάντως, βγήκε από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ… ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να βγάλει το σωστό πόρισμα. Να δει τι δεν πάει καλά. Εδώ το είδε όλος ο κόσμος δεν θα το έβλεπε ο δημιουργός αυτής της ομάδας; Φρόντισε, λοιπόν, να βγάλει από το γήπεδο και τον Βινάγκρε για να δώσει ισορροπία στην άμυνα όπως εξήγησε, κάτι που έκανε για πλάκα ο πολύπειρος Χολέμπας. Έβαλε και τον Πέπε για να γλυκάνει την πρώτη πάσα, αλλά και για να δώσει ανάσες στον Μπουχαλάκη ενόψει της Τετάρτης και του τελικού πρόκρισης με την Πόρτο.

Είναι γεγονός ότι ο Πορτογάλος μέσος δεν τα πήγε άσχημα, αλλά δεν είχε και διάρκεια. Ξεκίνησε φουριόζος στο “6”, καλύπτοντας τη θέση του “Μπούχα”, αλλά και του Εμβιλά που έμεινε εκτός για να πάρει ανάσες. Έκανε σωστά τη δουλειά, σπρώχνοντας τη μπάλα μπροστά, παίζοντας γρήγορα και κάθετα, αλλά σχετικά γρήγορα έδειξε ξανά να μένει από φρεσκάδα…

ΣΑΝ ΤΣΑΚΑΛΙ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ

Σε αυτό το δεύτερο κομμάτι του αγώνα, πάντως, και η άμυνα ενέπνευσε μεγαλύτερη σιγουριά συγκριτικά με το πρώτο στο οποίο ο Βόλος πριν από το γκολ είχε και δοκάρι με τον εξαιρετικό Δουβίκα (σ.σ. από τους καλύτερους φορ του πρωταθλήματος) και η μηχανή λειτούργησε καλύτερα χωρίς διακοπές. Από ένα σημείο και μετά, μάλιστα, που οι αντοχές των φιλοξενούμενων άρχισαν να εξαντλούνται, το ματς εξελίχθηκε σε μονότερμα και υγιεινό περίπατο.

Μόλις ο Ελ Αραμπί άρχισε να αναπνέει περισσότερο, άρχισε να δαγκώνει όπως το τσακάλι που μυρίζει... αίμα. Και τα τρία γκολ του, σε αυτό το “καθαρό” (εντός ενός ημιχρόνου) χατ τρικ, ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, με την υπογραφή ενός επιθετικού πολύ υψηλού επιπέδου.

ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΧΑΤ ΤΡΙΚ

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη του αγώνα, ήρθε απ' αυτό το “ξύπνημα” του “φονιά” Γιουσέφ που είχε να σκοράρει από τις 17 Οκτώβρη και το 4-0 επί του Ατρομήτου. Και τότε όπως και τώρα ο Μαροκινός killer σημείωσε τρία γκολ, ξανά στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε είχε σκοράρει στο 52’, το 82’ και το 87’. Χθες το έκανε στο 66’, το 80’ και το 90+2’. Όταν παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δεν τον σταματά που λέει και το πασίγνωστο τραγούδι της Χαρούλας...

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ

Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος πάτησε για πρώτη φορά χορτάρι στο 79’ και μέσα σε 15 λεπτά έδειξε πολλά. Είχε να παίξει από τις 22 Ιουλίου. Σε ένα χρονικό σημείο, βέβαια, που οι αντιστάσεις είχαν χαλαρώσει (για να είμαστε δίκαιοι...), ο πρώην παίκτης της Νότιγχαμ έθελξε με την παρουσία του. Κοντρολαρισμένος, με πολύ καλές επαφές και καθαρό μυαλό, δουλεύει ακόμη και το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού, γρήγορος, έξυπνος, έδωσε υπέροχη ασίστ στη φάση του 4-1.

Περίμενε καιρό να του δοθεί η ευκαιρία, είχε δείξει ότι μπορεί από το φιλικό με τον Ατρόμητο και χθες την άρπαξε από τα μαλλιά. Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, έδειξε αποφασισμένος. Έκανε ό,τι έκανε χωρίς περιττές ενέργειες, χωρίς φιγούρα, με πολλή διάθεση, καλή τεχνική, κίνηση κι ακόμη περισσότερη ουσία. Όπως παραδέχθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο συμπατριώτης του μπαλαντέρ τείνει να εξελιχθεί σε σούπερ εσωτερική μεταγραφή Δεκέμβρη μήνα.

ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΟΥΑΡΝΤΑ...

Άλλοι τρεις βαθμοί στο σακούλι απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά και όλα τα φώτα πλέον στρέφονται στο ματς της Τετάρτης με την Πόρτο. Για την ιστορία και για όσους δεν το πρόσεξαν, ο Πέδρο Μαρτίνς τα είπε πολύ εγκάρδια με τον Ουάρντα στο τέλος της αναμέτρησης, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία. Ας κρατήσουμε αυτή την εικόνα, ίσως έρχεται από το μέλλον...

Αμρ Ουάρντα και Πέδρο Μαρτίνς συζητούν μετά το Ολυμπιακός - Βόλος
Αμρ Ουάρντα και Πέδρο Μαρτίνς συζητούν μετά το Ολυμπιακός - Βόλος EUROKINISSI SPORTS

Να θυμίσω ότι ο ίδιος ο Αιγύπτιος ακραίος είχε δηλώσει πως ο Ολυμπιακός έδειξε το καλοκαίρι ενδιαφέρον για την απόκτησή του και το τετ α τετ με τον Πορτογάλο τεχνικό έδειξε πως δεν τα λένε για πρώτη φορά. Ίδωμεν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ