ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρτίνς τούς έβαλε όλους στην πρίζα

Ο Μαρτίνς τούς έβαλε όλους στην πρίζα
Ο Σα στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ EUROKINISSI

Η ισοπαλία με τον Άρη ήταν η κατάλληλη… πάσα στον Πέδρο Μαρτίνς για να σημάνει συναγερμό στο Ρέντη. Η έτοιμη ενδεκάδα, ο παίκτης-κλειδί, το τετ α τετ με Ζοζέ Σα. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά όταν συμβαίνει βγαίνει σε καλό. Επειδή υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος για να μετατρέψει την αποτυχία σε ενέργεια. Στον Πέδρο Μαρτίνς όπως καταλάβατε αναφερόμαστε και στο μαύρο αποτύπωμα που άφησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη η εντός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο τον Άρη. Για εκείνους που ξέρουν, αυτοί οι δύο χαμένοι βαθμοί μπορεί να αποδειχθούν το καλύτερο δώρο ενόψει της αυριανής ρεβάνς με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπερασπίστηκε τους παίκτες του μετά από το 1-1 της Κυριακής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κούραση, αλλά και στα ξαφνικά προβλήματα που προκάλεσαν οι τραυματισμοί των Βρουσάι, Παπασταθόπουλου. Τελικά και για τους δύο η επόμενη μέρα ήταν σαφώς πιο αισιόδοξη συγκριτικά με τους αρχικούς φόβους, καθώς ο πρώτος γλίτωσε τη ρήξη χιαστού κι ας μην απέφυγε την αρθροσκόπηση, ενώ ο δεύτερος μπήκε στην αποστολή προκειμένου να αποτελέσει έστω μια αξιόπιστη λύση από τον πάγκο.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΛΑ

Ήταν δεδομένο από το πρώτο ματς με την PSV ότι στον επαναληπτικό προβάδισμα για την ενδεκάδα έχουν ο Σεμέδο που δεν έπαιξε στο Φάληρο λόγω τιμωρίας και ο Μπα που ξεκουράστηκε για τον ίδιο λόγο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Αυτοί οι δύο έχουν καλύτερη χημεία, γνωρίζονται περισσότερο και θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν στην καρδιά της άμυνας με τον Λαλά δεξιά και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά.

Ο Γάλλος μπακ θα επιστρέψει για να παίξει ως βασικός, λόγω εμπειρίας, συγκριτικά με τον Ανδρούτσο, αλλά και λόγω ταχύτητας, χαρακτηριστικά που μπορούν να φανούν χρήσιμα κυρίως στο αμυντικό σκέλος. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά για να υπερασπιστεί προβάδισμα δύο γκολ, μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα, αλλά θα πρέπει οι παίκτες του να σκοράρουν κιόλας, για περισσότερη ασφάλεια, καθώς δέχθηκαν δύο γκολ στην έδρα τους...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η τεχνική ηγεσία ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι, καθώς τον τελευταίο καιρό η άμυνα μπάζει περισσότερα νερά απ’ ότι συνήθως. Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, μετά την ισοπαλία της Κυριακής, ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε να κάνει παρατηρήσεις, να δώσει οδηγίες και να εξηγήσει με σαφήνεια το πλάνο του επαναληπτικού με την επικίνδυνη ομάδα του Σμιντ. Ο χρόνος έχει διδάξει ότι μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός επιστρέφει κι αυτό θέλουν άπαντες να δουν το βράδυ της Πέμπτης, ώστε να σφραγιστεί και το εισιτήριο της πρόκρισης στους “16” του Europa League.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, ραχοκοκαλιά της ομάδας θα είναι οι τρεις κεντρικοί μέσοι, με τον Εμβιλά σε ρόλο εξαριού, τον Μπουχαλάκη δίπλα του και τον Καμαρά σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, να καλύπτει το χώρο πίσω από τον Ελ Αραμπί και να μαζεύει τις δεύτερες μπάλες. Στην ανάγνωση του αγώνα, το τεχνικό τιμ θεωρεί πολύ σημαντικές τις βοήθειες που θα έχουν οι δύο μπακ, καθώς η επίθεση της Αϊντχόβεν δίνει πλάτος και επιτίθεται με δύο παίκτες στην κάθε πτέρυγα.

ΜΠΡΟΥΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να μη μένουν ακάλυπτοι στο μαρκάρισμα ο Λαλά και ο Ρέαμπτσιουκ, με τον Μπούχα να δίνει βοήθειες αριστερά και τον Καμαρά να βγαίνει δεξιά, πέρα από τις επιστροφές των ακραίων χαφ που πρέπει να έχουν το μυαλό τους στο άμεσο transition. Σύμφωνα με το πλάνο, η θέση του Βαλμπουενά στο αρχικό σχήμα είναι δεδομένη, ενώ για το άλλο “φτερό” προβάδισμα έχει ο Μπρούμα αντί του Μασούρα.

Ο Πορτογάλος μπορεί να προκαλέσει ζημιές στον κενό χώρο και στο “ένας με έναν”, άρα να αποδειχθεί καταλύτης στις κόντρα επιθέσεις, σε ένα γήπεδο κι απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει σαν την παλάμη του. Θα πρέπει, όμως, να είναι ιδιαίτερα συνεπής και το ανασταλτικό κομμάτι, για τους λόγους που προαναφέραμε. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί τελικά να μείνει στον πάγκο και να ξεκινήσει ο Μασούρας. Αυτοί οι δύο λογικά θα μοιραστούν ένα 90άλεπτο.

ΤΑ ΕΙΠΕ (ΚΑΙ) ΜΕ ΤΟΝ ΣΑ

Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τα είπε τις τελευταίες μέρες και με τον Ζοζέ Σα, ο οποίος δεν είναι στα καλύτερά του. Λάθος εκτίμηση της φάσης στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, λάθος εκτίμηση στο 2-2 από τον Ζαχάβι στο πρώτο ματς με την PSV, κάκιστη αντίδραση και πέναλτι στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο συμπατριώτης του προπονητής, φρόντισε να τον ηρεμήσει, να τον… προσγειώσει και να τον προετοιμάσει ενόψει του αυριανού αγώνα, καθώς η παρουσία του διεθνούς κίπερ θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της μάχης.

Γενικά ο κόουτς έκανε διάφορα τετ α τετ τις δύο τελευταίες ημέρες, όχι μόνο για να αναθέσει καθήκοντα, αλλά και για να καταγράψει λάθη. Εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο αγώνας με τον Άρη για να βάλει ορισμένα πράγματα στη θέση τους, προσδοκώντας στην καλύτερη δυνατή συνέχεια, όχι μόνο στον αγώνα της Πέμπτης, αλλά και στα παιχνίδια που ακολουθούν τις επόμενες μέρες για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ