OPINIONS

Καλά που υπάρχει ο Παπασταθόπουλος

Καλά που υπάρχει ο Παπασταθόπουλος
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε μια προσπάθειά του στον αγώνα με τον Βόλο EUROKINISSI

Την ώρα που λύγισε ο Σεμέδο, ο Παπασταθόπουλος μπήκε στο γήπεδο με το ένα χέρι, έκανε τη δουλειά, ήταν και μέσα στη φάση του γκολ. Τι άλλο να ζητήσεις; Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Πάγωσαν τα χαμόγελα για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Βόλο στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ρούμπεν Σεμέδο έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο. Είναι πολύ νωπές ακόμη οι μνήμες από την πρόσφατη – ανάλογη- περιπέτεια του Μάριου Βρουσάι, ο οποίος με την ίδια περίπου διάγνωση (ενόψει και των αποτελεσμάτων της μαγνητικής) υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση από τον Χρήστο Θέο και θα μείνει ένα μήνα εκτός δράσης.

Ο εξαιρετικός γιατρός της ομάδας κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά και φρόντισε άμεσα να ενημερώσει τον πάγκο για τα μαντάτα. Ο ίδιος ο Ρούμπεν θέλησε να τσεκάρει για λίγο ακόμη το αριστερό του γόνατο, αλλά κατάλαβε γρήγορα πως δεν μπορεί καλά – καλά ούτε να περπατήσει. Την ίδια ώρα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πήρε εντολή να βάλει τη φανέλα και να περάσει στο γήπεδο, πριν προλάβει όχι ζέσταμα να κάνει, αλλά ούτε διατάσεις.

Πριν από λίγες μέρες, λίγο έλειψε να βγάλει τον ώμο και να χτυπήσει άσχημα το κεφάλι, όταν έπεφτε αναίσθητος στο έδαφος έπειτα από την -κατά λάθος- εναέρια κλωτσιά του Σεμέδο. Έσφιξε τα δόντια για να ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία για τη ρεβάνς με την PSV, το ίδιο έκανε και χθες όταν κλήθηκε να πατήσει το χορτάρι, με μοναδική προστασία τους ειδικούς επιδέσμους που είχαν τοποθετηθεί στο λαβωμένο του χέρι.

ΠΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Οι μορφασμοί πόνου, μετά την πρώτη του δυνατή διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο τον Σωτήρη Νίνη, προκάλεσαν νέα “ηλεκτροπληξία” στον κόκκινο πάγκο, την ώρα που άλλη μία έμπειρη εφεδρεία για τις θέσεις των στόπερ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα. Ο Σωκράτης, όμως, δεν “μάσησε”. Και το ματς έβγαλε για πλάκα κι όπου χρειάστηκε να καθαρίσει το έκανε αρχοντικά και μέσα στη φάση του γκολ ήταν κι ας μην κατάφερε να σκοράρει ο ίδιος, παρότι βρήκε τη μπάλα πριν καταλήξει στον Εμβιλά.

Την ημέρα που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Παπασταθόπουλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η “ερυθρόλευκη” ομάδα έχει ανάγκη από παίκτες με την προσωπικότητα, την εμπειρία και την αξία του Σωκράτη, έστω κι αν χρειάστηκε το “κάτι παραπάνω” από οικονομικής πλευράς. Πλέον δίπλα σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το τσαγανό του.

Ο “Πάπα” δεν ήρθε στον Πειραιά για να παίξει μόνο με το όνομα και το βιογραφικό του. Ήρθε για να “σπάσει” το κεφάλι του αν χρειαστεί για την ομάδα, να βγάλει τον ώμο του, να αγωνιστεί με πόνους, ακόμη και να κυνηγήσει το γκολ υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα χρονικό σημείο που μύριζε γκέλα, τουλάχιστον από πλευράς χρονικών περιθωρίων.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν ήταν από μικρός Ολυμπιακός, ούτε μεγάλωσε με την αφίσα του Νοβοσέλατς -που θα έλεγε και ο Σπύρος Καβαλιεράτος- πάνω από το κρεβάτι του. Χαρές, επιτυχίες, διακρίσεις, ο Σωκράτης έχει χαρεί πολλές και σε πρωταθλήματα υψηλότερου επιπέδου. Έχει πάρει πρωτάθλημα στην Ιταλία με τη Μίλαν, έχει κατακτήσει το Κύπελλο σε Αγγλία και Γερμανία με Άρσεναλ και Ντόρτμουντ αντίστοιχα, άλλα δύο Σούπερ Καπ στη Μπουντεσλίγκα. Έχει ανακηρυχθεί ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Στις προγραμματικές του δηλώσεις το είχε ξεκαθαρίσει πως νιώθει… διψασμένος για τίτλους και πρόσθεσε πως έχει να δώσει πολλά. Φροντίζει, λοιπόν, να το αποδεικνύει όχι μόνο με το να παίρνει τη μπάλα στα πόδια και να τη μοιράζει σωστά, να βγαίνει κερδισμένος σε προσωπικές μονομαχίες, ή να κατευθύνει την άμυνα, αλλά με το να τα δίνει όλα, στην κυριολεξία, για τη φανέλα της νέας του ομάδας. Δεν διστάζει ακόμη και να βγει μπροστά και να μιλήσει στα ίσια μπροστά στις κάμερες, ακόμη και μετά από ζόρικα ματς ή άσχημα αποτελέσματα.

"ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ"

Όπως χθες που δήλωσε ότι δεν είναι στο 100%, ότι οι αντίπαλοι έπαιξαν σκληρά, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, ενώ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στις στημένες φάσεις, προκειμένου να σταματήσει να δέχεται γκολ με αυτό τον τρόπο, κάτι που έχει συμβεί στα τρία τελευταία παιχνίδια. Αυτός είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Μάγκας, αληθινός, νικητής, ειλικρινής, σούπερ επαγγελματίας και συμπαίκτης.

Αυτό θα φροντίσει να θυμίσει και στους παλιόφιλους της Άρσεναλ στα δύο παιχνίδια που πλησιάζουν για τους “16” του Europa League. Ότι ο Ρούμπεν Σεμέδο θα απουσιάσει θα πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο εκτός κι αν προκύψει κάποιο θαύμα από τη μαγνητική, αλλά τέτοιου είδους θαύματα δεν συνηθίζονται στην ιατρική, όταν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα κι ας είναι γερό σκαρί ο Πορτογάλος. Βέβαια, με τον “ράστα” καλό είναι να κρατήσουμε μια πισινή, καθώς το έχει ξανακάνει να γυρίσει σε χρόνο ρεκόρ, πάλι με "θέμα" στο γόνατο, πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν…

ΜΕ ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ ΣΕ 4 ΜΑΤΣ

Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα πάει και στα δύο παιχνίδια με τους “κανονιέρηδες”, αλλά και στα δύο επόμενα για το πρωτάθλημα με δίδυμο τους Σωκράτη και Μπα, καθώς ο Ρούμπεν έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν θα έπαιζε ούτως ή άλλως με Λαμία και ΑΕΛ. Τι θα γίνει αν χρειαστεί κάποιος από τους δύο προαναφερθέντες να πάρει ανάσες; Αναγκαστικά, θα ντυθεί στόπερ ένας από τους Μπουχαλάκη, Χολέμπας. Εκτός κι αν ο Αβραάμ προλάβει έστω τη ρεβάνς της 18ης του μήνα με την Άρσεναλ στο Emirates, έστω να καθίσει στον πάγκο για παν ενδεχόμενο. Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχει ο -έτοιμος για όλα- Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ