OPINIONS

Τα γκάζια στον Σεμέδο και ο Μήτρογλου

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος μεταφέρει και σχολιάζει την οδηγία προς τον Ρούμπεν Σεμέδο από τον μάνατζέρ του, τη "σφήνα" της Πόρτο και τα πραγματικά δεδομένα για την πιθανή επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στον Ολυμπιακό.

Είναι λογικό, κυρίως λόγω της παρουσίας του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού, πολλά θέματα που απασχολούν τους "ερυθρολεύκους" να έχουν βάση στην Πορτογαλία. Οι κεραίες του Sport24.gr, λοιπόν, εντόπισαν ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες αναφορικά με την πιθανότητα μετακίνησης του Ρούμπεν Σεμέδο στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και τα νεότερα στην "υπόθεση Μήτρογλου".

Ξεκινώντας από την υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο και τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο 26χρονος στόπερ αναφορικά με την επιθυμία του να παίξει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό, προέκυψε άμεσα αντίδραση από τον μάνατζέρ του. Ο Ουλίσε Σάντος, ο οποίος μεσολάβηκε προκειμένου να πιάσει λιμάνι και ο Καφού από τη Λέγκια Βαρσοβίας στη διάρκεια του Γενάρη κατόπιν σχετική εισήγησης του Μαρτίνς, έσπευσε να επαναφέρει στην τάξη τον πελάτη του και να "σβήσει" τυχόν παρεξηγήσεις με τον Ολυμπιακό.

" Σταμάτα να κάνεις δηλώσεις και παίξε μπάλα. Έχεις συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και μην ξεχνάς το πόσο σημαντική ήταν η ομάδα σου για να επανέλθεις στο υψηλό επίπεδο. Τον τελευταίο καιρό μιλάς διαρκώς χωρίς νόημα και δημιουργείς λάθος εντυπώσεις...", ήταν -όπως μάθαμε από πρώτο χέρι- η οδηγία - αυστηρή σύσταση προς τον -επιπόλαιο και παρορμητικό ορισμένες φορές- Ρούμπεν, ο οποίος έδειξε να καταλαβαίνει...

Τα γκάζια από την Πορτογαλία, ωστόσο, δεν προέκυψαν τυχαία. Το γραφείο που εκπροσωπεί τον Σεμέδο γνωρίζει πολύ καλά ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση ούτε καν διερευνητική. Καμία ομάδα δηλαδή δεν έχει εκφράσει χειροπιαστό ενδιαφέρον για την απόκτησή του, λόγω και της λαίλαπας του κορονοϊού που τα έχει πάει όλα πίσω και... κάτω, από οικονομικής πλευράς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ, Ή ΜΗΠΩΣ ΠΟΡΤΟ;

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία ρεπορτάζ αναφορικά με πιθανό ενδιαφέρον της Μπενφίκα. Οι "αετοί" της Λισσαβώνας μπορεί να είναι ένας πιθανός προορισμός για τον υψηλόσωμο αμυντικό, αλλά ακόμη δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Ακόμη κι αν πουληθεί ο Ρούμπεν Ντίας (σ.σ. πελάτης του γνωστού μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες), ο Σεμέδο μπορεί να "παίξει" ως υποψήφιος αντικαταστάτης, αλλά σίγουρα δεν είναι το "νούμερο 1" της σχετικής λίστας. Αν ο Ντίας πάρει φύλλο πορείας για Αγγλία, με τη Γουλβς να αποτελεί πιθανό προορισμό, ο Μέντες θα προσπαθήσει πιθανότατα να περάσει στη Μπενφίκα κάποιον άλλο δικό του πελάτη κι όχι απλά να μεσολαβήσει για τον Σεμέδο που ανήκει σε άλλο γραφείο, άρα και η δική του προμήθεια θα είναι αρκετά μικρότερη...

Κάποιοι που ξέρουν καλά τα δεδομένα, αλλά και το παρασκήνιο με τον Σεμέδο για δύο πράγματα είναι σίγουροι. Πρώτον ότι για τον αμυντικό του Ολυμπιακού υπάρχουν ακόμη ενστάσεις στις τοπ ομάδες της πατρίδας του, λόγω των περιπετειών που είχε παλιότερα με τη δικαιοσύνη. Και να γυρίσει δηλαδή, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φέρει στον Πειραιά ποσό που θα ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ, στην καλύτερη συγκυρία.

Αυτό το ποσό, μάλιστα, κάποιοι επιμένουν πως αν προκύψει από την Πορτογαλία είναι πιο πιθανό να δοθεί από την Πόρτο και λιγότερο από τη Μπενφίκα. Ο χρόνος θα δείξει, η ουσία, όμως, είναι ότι ο Σεμέδο, λογικά, θα κάνει σύντομα μια διευκρινιστική δήλωση για το πόσο ευχαριστημένος και ευγνώμων νιώθει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει συμβόλαιο έως το 2023 και παίρνει 850 χιλιάδες ευρώ "νετ", χωρίς να υπολογίζουμε τα προβλεπόμενα μπόνους κατάκτησης στόχων. Αυτή η κίνηση κρίνεται επιβεβλημένη από το περιβάλλον του, προκειμένου να διασκεδάσει την πιθανή δυσαρέσκεια που προκάλεσε στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ εκφράζοντας τάσεις φυγής με προορισμό κάτι ακόμη μεγαλύτερο, ξεχνώντας πού και πώς ήταν η καριέρα του πέρυσι τέτοιο καιρό...

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Στο άλλο θέμα που προέρχεται από το εξωτερικό και αφορά τους "ερυθρόλευκους", στο οποίο επίσης υπάρχει πορτογαλική σύνδεση, ο Κώστας Μήτρογλου στην παρούσα φάση έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την Αϊντχόβεν στην Ολλανδία, περιμένοντας πότε θα επιστρέψει στη Μαρσέιγ όπου ανήκει κι έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο. Η επιστροφή στη Γαλλία είναι δεδομένη για τον "Μητρογκόλ", αλλά όχι και το πού θα περάσει την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Στο σύλλογο της Μασσαλίας που ψάχνει εναγωνίως 60 εκατ. € η οδηγία που έχει δοθεί από τη διοίκηση είναι " πουλήστε για να εξοικονομήσουμε χρήματα και με αυτά να αλλάξουμε το ρόστερ". Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής Θουμπιθαρέτα απομακρύνθηκε επειδή ακριβώς δεν κατάφερε να πουλήσει κανέναν παίκτη σύμφωνα με το τιμολόγιο που έχει θέσει το κλαμπ, ενώ φευγάτος είναι και ο κόουτς Βίλας Μπόας.

Το τι θα γίνει με τον Μήτρογλου, θα πρέπει να περιμένουμε το πλήρωμα του χρόνου για να το μάθουμε. Πρώτα να αναλάβει νέος τεχνικός διευθυντής, να φανερώσει τις προθέσεις του και βλέπουμε... Από 'κει και πέρα, η πιθανή επιστροφή του "πιστολέρο" στον Ολυμπιακό μέσα στο καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί κυρίως από τον Αχμέντ Χασάν που αποτελεί και πρώτη προτεραιότητα, αλλά και τα 2,5 εκατ. € της ρήτρας για να αποκτηθεί από τη Μπράγκα δεν είναι λίγα. Ο κόουτς θέλει τον Αιγύπτιο φορ άρα θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να γίνει μόνιμος κάτοικος Πειραιά.

Ο "Μητρογκόλ" όπως έχει αποκαλύψει το Sport24.gr έχει λαμβάνειν φέτος 2,5 εκατ. € "νετ" και δεν έχει διάθεση να κάνει... σκόντο. Είναι η τελευταία σεζόν που θα απολαύσει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο. Μπορεί να πει το "ναι" σε πιθανή αποχώρηση αν βρει ομάδα που να του καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της υπάρχουσαν σύμβασης, με τη Μαρσέιγ να καλύπτει τα υπόλοιπα.

Κάπως έτσι μπορεί να γυρίσει στα αγαπημένα λημέρια του Ρέντη, αν πάρει π.χ. τα μισά από τη Μαρσέιγ για να λύσει το συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός του προτείνει ένα διετές συμβόλαιο, ώστε να καλύψει τα χρήματα που θα έπαιρνε συνολικά στη Μασσαλία στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Με άλλα λόγια, αν η Μαρσέιγ του προπληρώσει τα μισά του τρέχοντος συμβολαίου και οι "ερυθρόλευκοι" τα άλλα μισά σε βάθος διετίας, αυτή είναι μια καλή φόρμουλα για να προχωρήσει η ιστορία, αν "τσακίσει" η υπόθεση Χασάν. Σε αντίθετη περίπτωση ο Μήτρογλου θα ρίξει ξανά άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι το επόμενο καλοκαίρι, στα 33 χρόνια του, ώστε να κλείσει εδώ την καριέρα του στο δρόμο που χαράζουν Αβραάμ και Τοροσίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ