ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα νέα όπλα που ενεργοποιεί στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε στην παρουσίαση από τον Ολυμπιακό
Ο Ρούμπεν Βινάγκρε στην παρουσίαση από τον Ολυμπιακό INTIME / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τι ετοιμάζει και σε ποιους ποντάρει ο Πέδρο Μαρτίνς για τη συνέχεια. Τι περιμένει από τις τέσσερις μεταγραφές. Ο ρόλος Ποντένσε στη μεταγραφή Βινάγκρε.

Ο Ολυμπιακός άφησε στα Γιάννενα τους πρώτους του βαθμούς ελέω VAR. Περιμέναμε κανένα πεντάλεπτο για να διαπιστώσουμε αν ήταν οφσάιντ το κεφάλι, ο ώμος ή το αυτί του Ελ Αραμπί. Οι "ερυθρόλευκοι" αντέδρασαν γι’ αυτούς τους δύο βαθμούς που χάθηκαν για χιλιοστά. Όπως είναι βέβαιο ότι για τον ίδιο λόγο θα αντιδρούσε κάθε άλλη ομάδα που θα σκόραρε στις καθυστερήσεις και θα της ακυρωνόταν γκολ στην τρίχα κι αυτό -να είστε σίγουροι- θα το ξανασυζητήσουμε στην πορεία της περιόδου.

Στη διάρκεια μιας πολύ γεμάτης σεζόν, ωστόσο, βαθμοί θα χαθούν. Κι όποιος χάσει τους λιγότερους θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Οι "ερυθρόλευκοι" ως τώρα κι ας έδωσαν δικαιώματα κόντρα στον ΠΑΣ καθώς θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι, κυρίως στο ανεπανάληπτο τετ α τετ του Χασάν μερικά λεπτά νωρίτερα, δείχνουν οι πιο συμπαγείς. Ο Σάββας Θεοδωρίδης στα (πολλά) χρόνια που ήταν δίπλα στον Ολυμπιακό έλεγε ότι "αυτά τα ματς πρέπει να φοβάσαι. Αυτά που είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πριν μπεις στο γήπεδο".

Είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι τα ματς που ο Ολυμπιακός δίνει δικαιώματα είναι αυτά που εκ των προτέρων μοιάζουν κερδισμένα. Ο ΠΑΣ είναι καλή ομάδα, πάλεψε πολύ, προηγήθηκε με γκολάρα και γενικά έβγαλε τα συκώτια των πρωταθλητών, ανεξάρτητα από τη φάση του 91’. Tο θέμα, ωστόσο, είναι ότι οι πρωταθλητές με 7 κερδισμένους βαθμούς και τρία παιχνίδια, ατενίζουν την πρώτη θέση αρκεί να νικήσουν στο παιχνίδι που εκκρεμεί συγκριτικά με τις ομάδες που προπορεύονται.

Κάπου εδώ θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και με το τι παίζει η ομάδα του Μαρτίνς έως τώρα. Ή μάλλον με το τι δεν παίζει. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές εν δυνάμει βασικοί που ακόμη δεν έχουμε δει ούτε στον πάγκο. Και εξηγούμαι.

ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Ολυμπιακός ως τώρα παίζει χωρίς τις δύο βασικές του γεννήτριες. Τον Ομάρ από δεξιά και τον Τσιμίκα από αριστερά. Η ομάδα ήταν δουλεμένη εδώ και δύο χρόνια να παίρνει πολλά από τους δύο ακραίους μπακ. Κι αν για τη δεξιά πλευρά ο Ραφίνια στα 35 του δείχνει ικανός να κάνει σωστά τη δουλειά, δεν συμβαίνει το ίδιο από αριστερά. Ο Χοσέ Χολέμπας όσες δυνάμεις κι αν έχει, ακόμη και στα 36 του, δείχνει… ξεκούρδιστος με τους μπροστινούς του. Δεν έχει "κουμπώσει" με το ρόλο κυρίως στο δημιουργικό σκέλος και ο Ρούμπεν Βινάγκρε έρχεται για να πάρει θέση βασικού.

Αυτή ήταν ευθύς εξαρχής η πρόθεση των αρμοδίων του συλλόγου και του προπονητή. Να αποκτηθεί ένας πιο φρέσκος παίκτης, με στοιχεία αντίστοιχα με εκείνα του νέου αριστερού μπακ της Λίβερπουλ για να πάρει τα ηνία. Ο Βινάγκρε ήταν υπέρβαση για τον Ολυμπιακό. Όχι τόσο από οικονομικής άποψης, όσο από το ότι πείστηκε να έρθει στην Ελλάδα. Μια κουβέντα ανάμεσα στους δύο προπονητές ήταν αρκετή, για να αποδεχθεί την πρόταση που έκανε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επειδή στα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες που προηγήθηκαν για το Europa League, είδε και κατάλαβε…

H ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Χρειάστηκε να του πει και ορισμένα πράγματα ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Γουλβς στην Αγγλία επισκέφθηκε την αποστολή των "ερυθρολεύκων" και δείπνησε μαζί τους και κάπως έτσι έγινε ένα deal που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μάλλον ακατόρθωτο. Οι "ερυθρόλευκοι" αποτελούν πλέον ευρωπαϊκό μέγεθος ακόμη και για παίκτες της Γουλβς που μπορεί να μην έχει την τεράστια ιστορία, αλλά έχει τεράστια δυναμική στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Βινάγκρε στα 21 του χρόνια είναι όπως ο Τσιμίκας την προπέρσινη σεζόν. Έτοιμος για την απογείωση. Την οποία αποφάσισε να επιχειρήσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αυτό είναι μεγάλο παράσημο και για τον σύλλογο και για τη διοίκησή του από πλευράς οργάνωσης και για τον προπονητή του από πλευράς δουλειάς και νοικοκυροσύνης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Παρεμπιπτόντως, ο Βινάγκρε χαιρέτησε τη Γουλβς. Δεν είναι η πρώτη του επιλογή να γυρίσει εκεί. Σκοπεύει να κάνει ένα ακόμη άλμα με τον Ολυμπιακό κι όταν φτάσει η ώρα, να ανοίξει τα φτερά του για ακόμη πιο ψηλά από την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, σκοπεύει μετά τις συμμετοχές του με την Εθνική U21 της Πορτογαλίας, να πάρει φανέλα βασικού στη νέα του ομάδα και να προσφέρει τα αναμενόμενα σε Ελλάδα και Champions League, με τον Χολέμπας να περιορίζεται στο ρόλο της ρεζέρβας.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ

Αυτή θα είναι και η πρώτη προσθήκη στην ενδεκάδα της ομάδας του Πειραιά μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Δεν θα είναι, όμως, η μόνη. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι δεδομένο ότι θα εμπλουτίσει την αριστερή του πτέρυγα και όχι μόνο με τον επίσης Πορτογάλο Μπρούμα, για να αποκτήσει περισσότερη ταχύτητα και μεγαλύτερη ικανότητα στο ένας με έναν. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ο πρώην παίκτης της Αϊντχόβεν μπορεί να παίξει και δεξιά, άρα θα προσφέρει και στα δύο φτερά ανάλογα με το πού υπάρχει ανάγκη. Παίκτη-σφαίρα σαν τον Μπρούμα δεν έχει στη διάθεσή του ο Ολυμπιακός στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη.

Βινάγκρε και Μπρούμα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής από το επόμενο παιχνίδι, προκειμένου να μπουν στο αρχικό σχήμα το συντομότερο, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Ο κόουτς περιμένει και τον Πέπε, για τον οποίο δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση σε κανέναν αν τον δούμε σε θέση "6", κόφτη δηλαδή, παρότι τα στοιχεία που διαθέτει παραπέμπουν κυρίως στο "8". Όπως σωστά επισήμανε χθες και ο Θέμης Καίσαρης, ο Εμβιλά "τρακάρει" με τον Μπουχαλάκη, κολλάει, όπως είχαμε επισημάνει πριν από μερικές μέρες, ανάμεσα στα στόπερ, άρα δεν αποκλείεται να δούμε τον πρώην παίκτη της Γκιμαράες σε ρόλο αντί-Γκιλιέρμε.

Όσο για τον Τιάγκο Σίλβα έχοντας πέρυσι 47 συμμετοχές με τη Νότιγχαμ, 4 γκολ και 4 ασίστ, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μπορεί ο κόουτς να προτίμησε τον Πέπε για την ευρωπαϊκή λίστα, αλλά ο 27χρονος μέσος είναι παίκτης ποιότητας και θα βοηθήσει όχι μόνο στον άξονα, αλλά και ως εσωτερικός χαφ στο πλάι αν χρειαστεί. Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός που είδαμε ως τώρα δεν θα έχει και μεγάλη σχέση με τον Ολυμπιακό που θα αρχίσουμε να βλέπουμε μετά από δέκα ημέρες. Κι όσο οι νέοι εντάσσονται καλύτερα στο φροντιστήριο του Πέδρο Μαρτίνς τόσο το καλύτερο. Θα δούμε πολλά και καλά από αυτή την ομάδα, όσο νέοι και παλιοί ανταποκρίνονται στο πλάνο του Professor.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΓΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ