OPINIONS

ΑΕΚ: Η πώληση των Σιμόες - Βέρντε θα αλλάξει το ρόστερ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε περίοδο "παγωμένων" καταστάσεων, η ΑΕΚ έχει τόσο πολλά μέτωπα ανοιχτά. Μαζί και παίκτες που έχουν μεγάλα συμβόλαια, όμως τρόπον τινά, σαν να της... περισσεύουν. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Η συζήτηση για την ΑΕΚ της επόμενης περιόδου, της τελευταίας όπως όλα δείχνουν μακριά από την προσφυγική γειτονιά της και την "Αγιά Σοφιά", είναι απολύτως "παγωμένη". Υποθέσεις όπως αυτές των Αραούχο, Σιμάνσκι και Βράνιες (συμβόλαια τα οποία εκπνέουν) αλλά και εκείνες των Ολιβέιρα, Λιβάγια, Γαλανόπουλου και Αλμπάνη που χρήζουν επέκτασης, απέχουν πολύ από το να πει κάποιος ότι είναι δρομολογημένες.

*Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για συζητήσεις και αποφάσεις, είναι ακόμα πιο περίπλοκο το να έχει μια ομάδα εικόνα για το ενδιαφέρον που προσελκύουν ποδοσφαιριστές του ρόστερ της, για τους οποίους είχε λόγους να πιστεύει ότι θα έφερναν προτάσεις πώλησης. Ειδικότερα οι Αντρέ Σιμόες και Ντανιέλε Βέρντε, είναι δύο πρόσωπα για τους οποίους υπάρχει σχετικό παρελθόν.

*Για τον Πορτογάλο μέσο, έγιναν συζητήσεις κατά το παρελθόν με συλλόγους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα. Για διαφορετικούς λόγους και με βασικότερο όλων τη δυσκολία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να συμβιβαστεί με την ιδέα φυγής από την Ευρώπη, αυτά τα φλερτ δεν εξελίχθηκαν σε κάτι περισσότερο.

*Τα νέα δεδομένα όμως στη μεσαία γραμμή της ομάδας, φέρνουν τον Σιμόες σε μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που είχε συνηθίσει. Το δίδυμο Σιμάνσκι - Κρστίτσιτς έχει αποδειχθεί πολύ λειτουργικό, η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει στην αγορά του πρώτου, ενώ κοντά τους (και όχι πίσω τους) έρχεται με φόρα ο Κώστα Γαλανόπουλος, για τον οποίο βέβαια, εκκρεμεί η συζήτηση επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

*Θυμίζω εδώ ότι ο Μάσιμο Καρέρα έχει ψηλά σε εκτίμηση τον νεαρό διεθνή μέσο, όπως και το γεγονός ότι είναι πλέον βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας, μόλις στα 22 του. Πρόκειται ασφαλώς για ένα project το οποίο θα είναι τουλάχιστον ανόητο να μείνει πίσω, αφήνοντας χώρο στον 30χρονο πια Σιμόες. Κοντολογίς, με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Πορτογάλος είναι τέταρτος σε ιεραρχία των κεντρικών χαφ, με ένα σημαντικό συμβόλαιο κάπου στις 450.000 ευρώ.

*Πάμε και στον Βέρντε... Οι εκλάμψεις του δεν ήταν πολλές. Διαθέτει ποιότητα, αλλά όχι τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, να "καθαρίσει" παιχνίδια σημαντικά, να κάνει το διαφορετικό. Αγοράστηκε από τη Ρόμα αντί 1 εκατ. ευρώ, "κουβαλά" επίσης ένα συμβόλαιο 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία, αν στην ΑΕΚ γνώριζαν ότι θα είναι αυτός που είδαμε φέτος, απλά δεν θα τα έδιναν το περασμένο καλοκαίρι.

*Αυτό που έχουν συνειδητοποιήσει στην Ένωση για τον Ιταλό εξτρέμ, είναι ότι πρόκειται για "soft" ποδοσφαιριστή, ο οποίος δυσκολεύεται σε πρωταθλήματα που πέφτει αρκετό ξύλο, όπως το ελληνικό. Αναμφίβολα λοιπόν, μια καλή πρόταση πώλησής του θα ήταν ευπρόσδεκτη, κάτι που επίσης ισχύει για τον Σιμόες.

*Με την πώληση των συγκεκριμένων δύο, η ΑΕΚ θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά. Να αποκτήσει ένα καθαρό 8αρι με δημιουργία και γκολ, που ακόμα δεν έχει στο ρόστερ της και να προσθέσει σε αυτό δύο παίκτες πτέρυγας, όχι τον έναν που σήμερα αναζητά. Ευσεβείς πόθοι θα πει κάποιος, δεν παύουν όμως να αποτυπώνουν μια γενικότερη άποψη εντός της ομάδας και των ανθρώπων που εργάζονται για τη βελτίωσή της.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Η κάψα του Μελισσανίδη για την "Αγιά Σοφιά"
Το Fair Play του Ντέμη Νικολαΐδη που τιμήθηκε από την ΔΟΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ