ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ κοιτάζει το αύριο που ίσως να μην τον περιλαμβάνει

Ο Μανόλο Χιμένεθ
Ο Μανόλο Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μιλά συχνά για την αναγκαιότητα να αξιολογηθεί το ρόστερ για την επόμενη ημέρα και μετά. Δεν είναι όμως σαφές αν έχει λάβει τις εγγυήσεις ότι θα συνεχίσει στον πάγκο και μετά το καλοκαίρι. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Μετά την επίτευξη αυτού που για αρκετούς λογιζόταν ως ανέφικτο, δηλαδή την αντιστροφή του κλίματος και την ύπαρξη διαδοχικών θετικών αποτελεσμάτων, σε μια περίοδο που αγωνιστικά η ΑΕΚ είχε καταρρεύσει, ήρθε η προσγείωση στις παθογένειες και στις συνέπειες της ανοργανωσιάς.

Με έναν μαγικό τρόπο, το club κατάφερε όχι απλώς να μην ενισχυθεί ουσιαστικά, αλλά να αποδυναμωθεί κιόλας. Και την τελευταία ώρα, προέβη σε μια προσθήκη που το μόνο σίγουρο είναι ότι για την επάρκεια και αναγκαιότητά της, θα συζητάμε για μήνες. Τόσο καλά!

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ "ΧΑΛΑΕΙ" ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

Στη διάρκεια των μεταγραφικών παλινωδιών, της ακύρωσης πραγματικών ρεπορτάζ για τις προσπάθειες της ομάδας να αποκτήσει στόπερ και τερματοφύλακα και της επικοινωνιακής ανημποριάς να βγουν προς τα έξω η αλήθεια και ένα ξεκάθαρο πλάνο, ο Μανόλο Χιμένεθ άρχισε να ''χαλάει'' το μυαλό του. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε ένα περιβάλλον αμφιβολιών και δυσκολίας υποστήριξης του ιδίου με τρόπο που θα τον κρατά απολύτως συγκεντρωμένο στη δουλειά του, ο Ισπανός εμφανίζει αντιφατικές αντιδράσεις.

Ενίσχυση δεν υπήρξε, ο Λιβάγια πέρασε... έξω, έχασε ποδοσφαιριστές κομβικούς για το σχέδιό του λόγω τραυματισμών και είχε να διαχειριστεί αγώνες ανά τρεις ημέρες, με το πρόβλημα της κόπωσης πολλών παικτών να επανέρχεται στο προσκήνιο, ως αποτέλεσμα της λανθασμένης προσέγγισης του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την ένταση που ο ίδιος και οι συνεργάτες του επανέφεραν στις προπονήσεις, ίσως με τρόπο παραπάνω πιεστικό από όσο θα έπρεπε. Και κάπου εκεί, άρχισαν οι δηλώσεις με ορίζοντα την επόμενη σεζόν και τον σωστό σχεδιασμό αυτής, ώστε η ΑΕΚ να εμφανιστεί όπως το 2017-18, όταν ο Χιμένεθ είχε πάρει επάνω του την καλοκαιρινή δουλειά.

Είναι ωστόσο δεδομένη η παραμονή του και μετά το καλοκαίρι; Ποιος μπορεί να πάρει όρκο γι' αυτό, όταν κατ' εξακολούθηση στο παρελθόν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ''θυσιαστεί'' από το club, έχει χρεωθεί πράγματα για τα οποία δεν έφταιγε παραλαμβάνοντας τις κακοτεχνίες των προηγούμενων προπονητών και του οργανισμού του ίδιου και στο τέλος έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της ιστορίας;

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

Ακόμα και εδώ τα πράγματα δεν είναι σαφή, παρά την ενημέρωση ότι υπέγραψε συνεργασία για 1,5 έτος. Με τις τόσες επικοινωνιακές αυτοδιαψεύσεις που η ΑΕΚ έχει υποστεί, τα τόσα και τόσα αυτογκόλ από το 2018 κι εντεύθεν, ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η συμφωνία δεν είναι για 6 μήνες + 1 έτος, παρόλο που ο Χιμένεθ ζητούσε πριν έρθει την εγγύηση ότι δεν θα τον ''αδειάσουν'' το καλοκαίρι. Την πήρε ή όχι; Απάντηση ξεκάθαρη δεν έχει δοθεί...

Πέραν αυτού, τούτη η συγκυρία είναι πιο δύσκολη από τις δύο προηγούμενες χειμερινές που είχε αναλάβει για να ''μαζέψει'' την κατάσταση μετά τους Μοράις και Ουζουνίδη. Τότε η ομάδα είχε πιο εύκολο έργο, η έξοδος στην Ευρώπη δεν ήταν καν προς συζήτηση καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Άρης ήταν πολύ μακριά από αυτό που παρουσιάζουν σήμερα ως ισότιμοι διεκδικητές. Επίσης, με τρεις χαμένους τελικούς στην πλάτη επί Χιμένεθ, το βάρος του Κυπέλλου είναι ακόμα πιο ενοχλητικό.

Το σωστό, από τη στιγμή που αποφασίστηκε η επιστροφή του, είναι να του δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσει όπως και το 2017, να φτιάξει κάτι δικό του. Το σωστό είναι να υπάρξει τιμιότητα και αξιοκρατία. Ποιος όμως μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο μιας ενδεχομένης αποτυχίας; Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει στην ΑΕΚ, ακόμα κι αν τα καταφέρει; Σίγουρα όχι εγώ...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ