ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Καρέρα είναι σαν να έχει ήδη φύγει

Ο Μάσιμο Καρέρα απογοητευμένος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Μάσιμο Καρέρα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Σαν να μην παίζει με προπονητή στον πάγκο, η ΑΕΚ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου σχολιάζει πως η Ένωση πλέον καλείται να κοιτάξει την επόμενη ημέρα της, καθώς δουλειά δεν γίνεται και αυτό είναι πλέον ολοφάνερο.

Μετά και το τελευταίο, αποκρουστικό ποδοσφαιρικό θέμα, είναι αλήθεια ότι δεν έχει κάτι να περιμένει η ΑΕΚ από τον Μάσιμο Καρέρα και ο Ιταλός τεχνικός από εκείνη. Δεν υπάρχει πλέον κάτι σε αυτή τη σχέση από το οποίο οι δύο πλευρές μπορούν να πιαστούν για να αποφασίσουν ότι συνεχίζουν μαζί.

Αν υπάρχει ένας λόγος, αυτός δεν είναι ποδοσφαιρικός αλλά οικονομικός, καθώς ο Ιταλός θα πρέπει να πληρωθεί αδρά για να αποχωρήσει. Αυτή όμως (της αποζημίωσης) είναι μια άλλη κουβέντα, θα την αναλύσουμε σε ρεπορτάζ, φρέσκα Δευτεριάτικα κουλούρια.

Το κάζο που η ΑΕΚ υπέστη από τον Παναθηναϊκό, δεν σηκώνει πλέον και πολλή συζήτηση για το πόσο λάθος λειτουργεί η ομάδα. Κι αν για την αμυντική εικόνα της είχαμε πλέον εμπεδώσει τη δυσκολία του Καρέρα να την καταστήσει συμπαγή και λειτουργική - γεγονός πράγματι οξύμωρο από τη στιγμή που πρόκειται για προπονητή ιταλικής σχολής - το να παρουσιάζει η ομάδα τόσο αποκρουστική εικόνα μεσοεπιθετικά με το υλικό που διαθέτει, είναι κάτι που δεν χωνεύεται.

Ακόμα και οι αλλαγές στο ημίχρονο, είναι να σε τρελαίνουν. Ο Καρέρα έχει ξελαρυγγιαστεί στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου για τις επιλογές της ‘’καρμανιόλας’’ που ονομάζεται Ινσούα, γι' αυτό και στο ξεκίνημα του δεύτερου αλλάζει τον Βασιλαντωνόπουλο που ναι μεν έχει ευθύνη στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟ όμως είναι πολύ καλύτερος από τον Αργεντινό στο ίδιο διάστημα.

Και όλα αυτά για να μπει στο ματς ο Παουλίνιο, δηλαδή ένας παίκτης που εδώ 1,5 έτος, το μόνο που δεν μας δείχνει είναι ότι μπορεί να συμβάλει στην ανατροπή ενός παιχνιδιού, ασχέτως ότι μια σέντρα της πλάκας για σοβαρό σέντερ μπακ, ο Πούγγουρας την έκανε γκολ για τον Ολιβέιρα. Εκτός αν είναι κάτι το τρομερό με τον Παουλίνιο που δεν έχω καταλάβει εγώ…

Η ΑΕΚ είναι πιο σοφτ αμυντικά από το ίδιο το βούτυρο. Την πιάνεις εύκολα στον ύπνο με κάθετο ποδόσφαιρο, την νικάς για πλάκα στον αέρα, την εκθέτεις επί μονίμου βάσεως σε στημένες μπάλες. Της κάνεις εν ολίγοις, όλα αυτά για τα οποία μια ομάδα που δεν έχει δουλέψει επαρκώς, θα τιμωρηθεί. Δυστυχώς για εκείνη, τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στα Σπάτα, αντί να εμφανίζουν βελτίωση σε διαπιστωμένες αδυναμίες, παρουσιάζουν αγώνα με τον αγώνα και περισσότερες. Θέλετε μήπως να μην γουστάρουν οι παίκτες τον προπονητή;

Ενδεχομένως να συμβαίνει και αυτό. Ίσως πλέον να μην τους εμπνέει, ίσως να αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι τα όσα γίνονται, δεν θα δώσουν τίποτα περισσότερο από μια αδιάκοπη πτώση. Αυτή που βιώνει η ομάδα κατ΄ εξακολούθηση πλέον, με ήττες που ενοχλούν και μια εικόνα που κάθε άλλο παρά πείθει ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει.

Καλή είναι η καταμέτρηση των σερί στην Ευρώπη για τα εκτός έδρας ματς και οι επικοινωνιακές λαοπλάνες φανφάρες που ιντερνετικά μοιράζονται, εδώ όμως η ομάδα έχει πρόβλημα. Και αυτό δεν λύνεται με τρικ στο facebook.

Το φινάλε του αγώνα και οι απέλπιδες προσπάθειες για την αποφυγή της ήττας, δεν αλλάζουν την εικόνα μιας ομάδας που βαδίζει στα χαμένα, χωρίς συγκεκριμένο μεσοεπιθετικό σχέδιο, δίχως προσανατολισμό και ξεκάθαρη ιδέα του τι βγαίνει να παίξει και πως θα το διεκδικήσει. Αν της βγουν οι εμπνεύσεις και λειτουργήσουν οι συνεργασίες των επιδέξιων παικτών της, τότε ίσως να της πάνε τα πράγματα καλά. Απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες και πάλι, δίχως ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Δεν ξέρω τι κάνει ο Καρέρα στα Σπάτα καθημερινά. Ξέρω τι θα έκανε ένας σαν τον Χιμένεθ. Θα ήταν εκεί δύο ώρες πριν την προπόνηση και θα έφευγε δύο ώρες μετά. Όπως ο Φερέρ, ή ο Σάντος. Τι έχει όμως η ΑΕΚ για την επόμενη ημέρα της; Δυστυχώς τίποτα.

Διότι επιθυμεί να της βγει η σεζόν με τον συγκεκριμένο προπονητή και αυτό είναι το φυσιολογικό. Να πάει σε μια λύση σαν του Κωστένογλου πέρυσι; Δεν είναι το ιδεατό… Να μείνει με τον Καρέρα; Θα είναι μια ζαριά μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου αν παίξει όπως σήμερα, δεδομένα θα μετρήσει εις βάρος της γκολ πολλά. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ