OPINIONS

ΑΕΚ: Πιο δύσκολη αποστολή και από το πρωτάθλημα του 2018

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το φινάλε μιας διπλής αποστολής που δεδομένα δεν υπήρχε στα μάτια της ΑΕΚ μερικούς μήνες πριν, αλλά και η οποία έγινε πιο δύσκολη από ποτέ.

Ασχέτως με όσα συνέβησαν στο άλλο κομβικό ματς της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφς, η ΑΕΚ το χρέος της το έχει κάνει και με το παραπάνω στη συγκεκριμένη διαδικασία αγώνων, έως σήμερα μιλώντας. Ξεκίνησε αυτή τη διαδρομή με -1 από τον ΠΑΟΚ, το πήγε στο +4, μετά έμαθε ότι στο βασικό αντίπαλό της για τη 2η θέση επεστράφησαν 7 βαθμοί, αλλά δεν πτοήθηκε. Η νίκη του Παναθηναϊκού δεν ήταν ένα επίτευγμα με αγωνιστικό θέαμα που να ικανοποιεί. Ηταν ωστόσο η ανταπόκριση της ομάδας στο ζητούμενο.

Σε αυτή τη φάση που η ΑΕΚ βρίσκεται, ''καταπίνει'' τις υποχρεώσεις της με νίκες. Το καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στη μετά κορονοϊού εποχή, συνιστά μια απαίτηση που δεν είναι απλό να εξυπηρετηθεί χωρίς απώλειες. Λογικά λοιπόν, ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να παίξει όπως στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τρεις κλασικούς χαφ ανασταλτικής προσέγγισης και τον Μάνταλο σε φτερό της επίθεσης. Η εντολή στους ποδοσφαιριστές, ήταν να παίζουν πίσω από τη μπάλα, σε ένα παιχνίδι αναμονής και αντεπιθέσεων. Αν κρίνει κάποιος από το τελικό σκορ, η δουλειά έγινε όπως ακριβώς έπρεπε.

Το διπλό του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραισκάκης» ωστόσο, φέρνει την ΑΕΚ απέναντι σε μια τρομερά δύσκολη συνθήκη, ίσως και αδύνατη ως αποστολή. Για να προσπεράσει πλέον τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να τον νικήσει την ερχόμενη Τετάρτη και ακολούθως, για να είναι 100% εξασφαλισμένη, να επικρατήσει και εκείνη στην έδρα του ΟΣΦΠ. Δύσκολα πράγματα, απαιτητικά και δίχως το παραμικρό περιθώριο λάθους,. Να μην ξεχνάμε και το Κύπελλο επίσης. Πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό...

Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού επετεύχθη δύσκολα, όπως όλοι βαθμοί που η ομάδα κατακτά όποτε παίζει απέναντι σε σύνολα του Γιώργου Δώνη. Δυσκολεύτηκε πολύ ανασταλτικά, δεν χάρισε φάσεις, όμως είχε κενά που φάνηκαν. Αυτά πρέπει οπωσδήποτε να ''κουκουλώσει'' στα επόμενα τρία ματς, εφόσον θέλει να πετύχει τουλάχιστον έναν από τους δύο στόχους. Το να κάνει το δύο στα δύο, θα συνιστά μια σπουδαία υπέρβαση. Ενδεχομένως να συγκρίνεται και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη σεζόν 2017-18, σε βαθμό δυσκολίας.

Η άμυνά της, θα ήταν πιο λειτουργική και ασφαλώς με τον Βράνιες παρόντα. Στον αντίποδα, η επιθετική γραμμή της πετάει φλόγες. Ο Ολιβέιρα σκοράρει ανελλιπώς, ο Λιβάγια και ο Μάνταλος είναι πολύ μέσα σε όσα η ομάδα δημιουργεί και επιτυγχάνει. Και οι τρεις μαζί μετρούν 42 γκολ και 33 ασίστ που κατέληξαν σε τέρματα, σε όλες τις διοργανώσεις. Μαγικός αριθμός και μεγάλη ελπίδα για τη συνέχεια, αποτελούν τα επιτεύγματά τους.

Κλείνοντας, να πω ότι είναι ίσως καλό για την ΑΕΚ που όλα αυτά τα δύσκολα ματς, έρχονται διαδοχικά το ένα πίσω από το άλλο. Κολλητά, δίχως να υπάρχει χρόνος για πολλή σκέψη και επιπρόσθετο άγχος. Η 'Ενωση είναι σε ένα πολύ καλό φεγγάρι, το οποίο ίσως την οδηγήσει σε μια διπλή κατάκτηση που ουδείς φανταζόταν μερικούς μήνες πριν. Πρέπει κάτι από τα δύο να το κατακτήσει, ώστε να πάρει και το παράσημο της ολοκλήρωσης η ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά του Καρέρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ποδοσφαιρικά ενδιαφέρον να περιμένεις τι θα πετύχει σε αυτή την ανέλπιστα δύσκολη πρόκληση που με το σπαθί της δημιούργησε για τον εαυτό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ