OPINIONS

Η ΑΕΚ να δώσει το χρήμα που πρέπει στον Λιβάγια

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019-2020 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019-2020 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του Μάρκο Λιβάγια και ζητάει να δοθεί εμπιστοσύνη στον Μάσιμο Καρέρα και... μεταγραφή στον Ντανιέλε Βέρντε.

Είναι η στιγμή που η ΑΕΚ, πέραν του "διαβάσματος" των όσων συνέβησαν στο δεύτερο ημιτελικό με τον Άρη και το πώς η ομάδα έφτασε στο να εξασφαλίσει την πέμπτη συνεχή παρουσία της σε τελικό του Κυπέλλου, να πάρει την απόφαση της λύσης του θέματος Λιβάγια. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο. Κοινώς, είτε ικανοποιώντας τον οικονομικά ώστε να δεσμευτεί μαζί της για περισσότερο από τον έναν χρόνο που προβλέπει η υπάρχουσα συμφωνία, ή να τον πουλήσει το τρέχον καλοκαίρι ακριβά. Πολύ ακριβά!

Ο αναδειχθείς ως πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ήταν ο άνθρωπος όλων των στιγμών, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Άρη. Της τελευταίας, όταν ο αντίπαλος πίστευε ότι είχε ήδη κάνει το προτελευταίο βήμα για να φτάσει στην πρόκληση των 50 ετών από την τελευταία φορά που κατέκτησε τίτλο. Και ακολούθως της καθοριστικής, όταν με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, σφράγισε την πρόκριση της Ένωσης στον τελικό της διοργάνωσης.

Η σεζόν του Λιβάγια, είναι σαγηνευτική! Με 14 γκολ και 10 ασίστ, έχοντας σκοράρει και πασάρει σε φάσεις που έγιναν τέρματα και στις τέσσερις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος, "γράφει" νούμερα τα οποία δεν είχε ποτέ στην καριέρα του. Πέραν του ότι είναι αυτό το πρώτο "νταμπλ-νταμπλ" που πετυχαίνει στις χρονιές που παίζει επαγγελματικά, είναι και πιο ώριμος από ποτέ!

Υπό άλλες συνθήκες, η απόδοση στο να πάρει τη μία κίτρινη κάρτα που του έλειπε για να χάσει τον τελικό, θα έδινε 1.05. Ο Κροάτης, σε ένα ματς-μπαρούτι, έκανε μαζί την πιο ήσυχη και συνάμα ηχηρή εμφάνισή του. Πέτυχε δύο γκολ και δεν απασχόλησε ποτέ τον Ολλανδό διαιτητή. Δεν χρειάστηκε δηλαδή να τρέχει στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα για να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ακόμα και αυτό, για τον Λιβάγια το λες πρόοδο!

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΚΑΡΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο πρώτος τελικός του Ιταλού τεχνικού Μάσιμο Καρέρα, θα καταγραφεί σύντομα ως γεγονός. Θα είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή, μετά από τρεις και συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας. Είναι λογικό να βλέπει επιπλέον κίνητρο, εκεί όπου ο προκάτοχός του και πλέον επιτυχημένος τεχνικός της ομάδας την τελευταία 25ετία, δεν τα κατάφερε.

Αυτός ο τελικός ωστόσο, δεν πρέπει να γίνει ούτε αυτοσκοπός για την ομάδα, ούτε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη διοίκηση. Διότι αν δεν είχε επιτευχθεί το τέρμα του Κροάτη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση, τώρα θα κάναμε μια πολύ διαφορετική συζήτηση.

Επίσης, αν ο τελικός χαθεί, καλό θα είναι η ίδια η ομάδα να μην συμπεριφερθεί στον προπονητή της όπως απέναντι στον Χιμένεθ το περασμένο καλοκαίρι. Όταν τον "άδειασε", για να φέρει έναν, όπως αποδείχθηκε, "απίθανο" τύπο, με φιλοσοφία μικρομεσαίας πορτογαλικής ομάδας την οποία ήθελε (και επέμενε) να εφαρμόσει και στην ΑΕΚ. Στήριξη χρειάζεται ο Καρέρα και εμπιστοσύνη, ό,τι κι αν συμβεί στα τέλη του ερχόμενου μήνα σε ένα και μόνο ματς.

Αγωνιστικά δε, υπάρχει χρόνος για βελτιώσεις και κυρίως για την προσπάθεια να βρουν ξανά φόρμα παίκτες που είχαν φορτσάρει στην προ-κορονοϊού περίοδο, όμως κατά την επιστροφή στη δράση, είναι αρκετά μακριά από το να θεωρούνται αποδοτικοί και επιδραστικοί, όσο πριν. Ο Σιμάνσκι και ο Κρστίτσιτς είναι τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Και ο εξαιρετικός στο "Βικελίδης" Αντρέ Σιμόες, το αντίδοτο στα δύσκολα.

Και κάτι τελευταίο για τον Βέρντε. Η ΑΕΚ πρέπει πάσει θυσία να απαλλαγεί από την παρουσία του. Δεν της ταιριάζει, εμφανώς δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά για την οποία και αποκτήθηκε. Κι επιπροσθέτως, η ομάδα οφείλει να αδειάσει το χώρο για έναν καλύτερο παίκτη από τον Ιταλό. Το 1,5 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει από την Αλ Αίν, ας γίνει και 1 εκατ., δε χάθηκε ο κόσμος. Είναι μια αλλαγή στο ρόστερ, αυστηρά απαραίτητη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης - ΑΕΚ 2-2: Ο Λιβάγια έστειλε την Ένωση στον τελικό
Άρης - ΑΕΚ: Μάνταλος και Σιμόες αποβλήθηκαν για να μη χάσουν τον τελικό
Λιβάγια: "Τα δύο γκολ δεν θα έχουν σημασία, αν δεν πάρουμε το Κύπελλο"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ