ΑΕΚ

Η ΑΕΚ υποφέρει πολυεπίπεδα

Ο Λιβάι Γκαρσία απογοητευμένος μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Αστέρα
Ο Λιβάι Γκαρσία απογοητευμένος μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ έχει τα πάνω και τα κάτω της σε μόνιμη βάση. Ωστόσο το κακό ρέει στις διοικητικές φλέβες, στη στελέχωση και στην επικοινωνία της. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Θα ήταν ψέμα και μάλιστα μεγάλο αν κάποιος ισχυριζόταν ότι η εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης συνιστά έκπληξη. Αυτή είναι η κατάσταση στην ομάδα η οποία το καλοκαίρι του 2018 ήταν πρωταθλήτρια και φρόντισε από μόνη της να τα διαλύσει όλα! Ένα ποδοσφαιρικό σύνολο που ψάχνει τον προσανατολισμό του σε μόνιμη βάση, κυρίως όμως ένας οργανισμός που άγεται και φέρεται για το καθετί.

Η εικόνα κάθε ομάδας στο γήπεδο είναι ο καθρέφτης της διοικητικής κατεύθυνσής της. Είναι ανέφικτο το να απαιτούμε από ένα ποδοσφαιρικό σύνολο να είναι άρτιο, όταν όλα στην καρδιά της οικογένειας, λειτουργούν χωρίς εικόνα σχέδιο και επικοινωνία. Δεν υπάρχει εταιρεία η οποία μπορεί να αποδώσει τα απαιτούμενα, όταν εντός αυτής επικρατεί μία μόνιμη ανασφάλεια και μία γενικευμένη παθογένεια.

Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει η εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης με την παραίτηση του Μηνά Λυσάνδρου; Του, κατά τη γνώμη μου, πιο καταρτισμένου και εκλεκτού στελέχους πού εδράζεται στα γραφεία της ΠΑΕ εδώ και πολλά χρόνια. Κι όμως έχει... Είναι ακόμα μία απόδειξη ότι τα ικανά, έμπειρα και με άποψη άτομα που έχουν επιτελικό ρόλο στην ομάδα, στο τέλος είτε θα αποδομηθούν όπως ο Ίλια Ίβιτς, είτε αναζητούν τον τρόπο να δραπετεύσουν από το καθεστώς που επικρατεί στο Μαρούσι. Και αυτό, θα έχει πάντα αντίκτυπο στην ομάδα.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ"

Αν τα βάλει κάνεις κάτω με σκέψη και ειλικρίνεια, θα διαπιστώσει ότι από το καλοκαίρι του 2018 όταν ήταν πρωταθλήτρια, έως και σήμερα, η ΑΕΚ έχει απομακρυνθεί πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι από το... "θα σας ειδοποιήσουμε". Πορεύεται με ένα σκεπτικό το οποίο είναι κλεισμένο σε ένα κουτί νοοτροπίας παλαιότερων δεκαετιών και αδυνατεί να αποδράσει μέσα από αυτό για να εξελιχθεί.

Το ότι ο Λυσάνδρου θα αποχωρήσει, εάν το αποφασίσει, δίχως να πει κουβέντα για τα πραγματικά αίτια της φυγής του, προφανώς και θα συμβεί επειδή θα σεβαστεί το club και την ευκαιρία που του δόθηκε να εξελιχθεί μέσα από αυτό. Είναι η ποιότητα του ανθρώπου τέτοια. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις επικρατεί σιωπή και δεν μαθαίνουμε τους πραγματικούς λόγους.

Αξίζει όμως εδώ να θυμίσω, καθώς τα όσα συνέβησαν στο ματς πλέον με ξεπερνούν, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις νίκες δικαίου της ΑΕΚ, όταν ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πάρει στα δικαστήρια ένα παιχνίδι το οποίο έληξε στο 0-0, τότε, το "ευλογημένο" 2018. Η συμβολή του στο να μεγαλώσει η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι ομάδες ισχυροποιούνται μέσα από κατακτήσεις τίτλων, ήταν καθοριστική στο νομικό κομμάτι.

ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Όταν λοιπόν άνθρωποι με εμπειρία, γνώση, ποδοσφαιρική αντίληψη, ικανότητες και ηθική, αιτούνται την αποχώρηση τους από την ομάδα, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι εντός αυτής δραστηριοποιούνται άτομα που δεν είναι της νοοτροπίας και της αισθητικής τους. Το πρόβλημα λοιπόν είναι γενικότερο και όχι αμιγώς αγωνιστικό. Το να αποχωρούν άνθρωποι όπως ο Ίβιτς κι ενδεχομένως ο Λυσάνδρου, συνιστά παθογένεια καθώς πρόκειται για πρόσωπα με κουλτούρα που κάθε μεγάλος σύλλογος θα έπρεπε να προστατεύει και να αναδεικνύει, σίγουρα όχι να περιορίζει και να "καπελώνει", αφήνοντας αρμοδιότητες σε άλλους που δεν έχουν τις αρετές και την κουλτούρα για να ανταποκριθούν στο κεφάλαιο που λέγεται ΑΕΚ.

Η πραγματικότητα, λοιπόν, μας λέει ότι δεν είναι αυτός ο καιρός και η στιγμή να συζητάμε το οτιδήποτε αγωνιστικά γι αυτήν την ομάδα. Στο επικοινωνιακό κομμάτι, σε μία μέρα πού εμφανίστηκε στη δημοσιότητα η επιθυμία αποχώρησης του κορυφαίου στελέχους της ΠΑΕ, η ΑΕΚ είναι βουβή. Το αφήνει να περάσει έτσι. Είναι μια ομολογημένη ανεπάρκεια. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι και σε αυτό το κομμάτι, η ομάδα είναι μη κατάλληλα επανδρωμένη. Όλα αυτά όμως, αντανακλούν στην ηγεσία της. Θα ήταν λοιπόν ορθό να ακούσουμε από το δικό της στόμα, τι ακριβώς σκέφτεται και θέλει για την ΑΕΚ σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Έως τότε θα βλέπουμε αυτά και ακόμα χειρότερα...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ