ΑΕΚ

Καληνύχτα ΑΕΚ

Καληνύχτα ΑΕΚ
Ο Μάνταλος στο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που έχασε ένα ματς, όμως έχει πολλά περισσότερα να χάσει στη συνέχεια λόγω της ανεπάρκειάς της σε θέματα λειτουργίας και αξιολόγησης.

Εξωτερικά, το κέντρο διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι, είναι κυρίως μαύρο. Μαύρα ατυχώς για εκείνη, είναι και όσα συμβαίνουν εντός αυτής τις τελευταίες εβδομάδες, από τότε που αποφασίστηκε αυτή η δραστική αλλαγή στη διακυβέρνηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όχι σε προπονητικό επίπεδο πάντως. Συγγνώμη που δεν θα σταθώ τόσο στο παιχνίδι, όσο ευανάγνωστα κι αν ήταν τα λάθη του Μανόλο Χιμένεθ (μετά από σερί χωρίς ήττα) στο στήσιμο της αρχικής ενδεκάδας, ξέρουμε όλοι ποιος είναι και τι κάνει. Η ουσία είναι άλλη... Ποιος και από ποιο πόστο θα βοηθήσει την Ένωση να γίνει καλύτερη;

Εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Παναγιώτης Κονέ. Ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες δημοσιοποίησε την επιθυμία του να γίνει προπονητής, αποχωρώντας από την ενεργό δράση. Δραστηριοποιείται πλέον ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και τη φέρνει σε δύσκολη θέση με μια περίπτωση ενός Ουκρανού δεξιού μπακ που παίζει σε ομάδα ουραγό στη Ρωσία, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ, ήταν στην πατρίδα του με σκοπό να ταξιδέψει για την Ελλάδα τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στην Τουρκία παίζοντας φιλικό ματς. Φιάσκο, λειτουργικό και επικοινωνιακό! Το πόσο εκτεθειμένη εμφανίζεται η ΑΕΚ σε τόσο απλά ζητήματα, ακόμα και για να πει την αλήθεια σε αυτά, καταδεικνύει και τη στραβή λειτουργία της.

Μόλις τρεις ημέρες πριν από την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, αναζητά δεξιό μπακ, κεντρικό αμυντικό και τερματοφύλακα! Ίσως είναι πολύ εύκολο για εκείνη να περάσει προς τα έξω ότι ασχολείται με τίποτα και με κανέναν -μη λέγοντας την αλήθεια όπως κατά περιπτώσεις συνηθίζει- όμως πράγματι, τις τελευταίες ώρες, δίχως σχέδιο, πλάνο και τρόπο δράσης, επιχειρεί να γεμίσει τις τρύπες τις οποίες πριν από μερικές ημέρες και η ίδια δεν αναγνώριζε ότι υπάρχουν. Χτυπώντας πόρτες στο πουθενά!

Έχει βγει στην πιάτσα ο Παναγιώτης Κονέ, συνεπικουρούμενος από το νούμερο 2 στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας Γιάννη Παπαδόπουλο, ψάχνοντας να βρει δεξιό μπακ ο οποίος να είναι καλύτερος από τον χειρότερο Μπακάκη που έχουμε δει στην ΑΕΚ τα τελευταία πέντε χρόνια. Επίσης, κοιτάζουν για τερματοφύλακα με προσωπικότητα γιατί το πλάνο με τον Τσιντώντα που υπολόγιζαν στην ΠΑΕ ότι θα γίνει καλύτερος από τον Μπάρκα και θα ήταν βασικός στην Εθνική ομάδα, αποδείχθηκε μία ιστορία για αγρίους.

Ασχολούνται και με στόπερ γιατί μετά τις αποτυχημένες απόπειρες με τον Παπασταθόπουλο και τον Βράνιες, έχει πέσει βροχή προτάσεων από ατζέντηδες, έτοιμους να βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι, καθώς αντιλαμβάνονται ότι όσοι αποφασίζουν για το ρόστερ της ΑΕΚ, ελάχιστα γνωρίζουν από scouting ασχέτως με το ότι νομίζουν ότι έχουν το μάτι για να βρίσκουν κελεπούρια.

Ατυχώς για την ΑΕΚ, η νέα τάξη πραγμάτων στην οικοδόμηση της ομάδας, δεν έχει ούτε την επάρκεια, ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και τις επαφές για να την ενισχύσει πραγματικά. Προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς να έχει ξεκάθαρους στόχους και μέσα από προτάσεις της τελευταίας στιγμής από μάνατζερ, να καλύψει κενά για τα οποία η προηγούμενη τεχνική διεύθυνση της ομάδας είχε καταστήσει σαφές ότι θα έπρεπε να συμπληρωθούν καιρό τώρα...

Το πιο μεγάλο πρόβλημα ωστόσο είναι ότι δημιουργούνται επιπρόσθετα θέματα όπως αυτό με τον Ινσούα και την ανεπαρκή αγωνιστική φυσιογνωμία του ή με το... ''πόσο ακόμα Μπακάκη'' θα αντέξει η ΑΕΚ στη δεξιά πλευρά της.

Η Ένωση φυτοζωεί ξανά, λόγω της εκτός λογικής απόφασης να αλλάξουν πράγματα που λειτουργούσαν πάρα πολύ σωστά στο οργανόγραμμα της ομάδας κι ενώ η διαχείριση του ρόστερ μεταφέρεται εκ νέου σε χέρια τα οποία δεν είναι ικανά για να αντεπεξέλθουν στο μέγεθος που απαιτείται ώστε να είναι ανταγωνιστική. Κι όσο της λες την αλήθεια, τόσο στρίβει από την άλλη πλευρά...

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ