ΑΕΚ

Καλώς μένει ο Μάνταλος αλλά η ΑΕΚ θέλει και ηγέτη

Ο Πέτρος Μάνταλος
Ο Πέτρος Μάνταλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σημειολογική σημασία της επέκτασης συνεργασίας με τον καλό ποδοσφαιριστή Πέτρο Μάνταλο αλλά και για τη μεγάλη ανάγκη να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα είναι σημείο αναφοράς και ηγέτης της νέας ΑΕΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, με λίγα λόγια αλλά τόσο βαθιά σε νόημα, έδωσε τη σωστή διάσταση στο θέμα επέκτασης της συνεργασίας με τον Πέτρο Μάνταλο: ''Για να κερδίσουμε τίτλους θα πρέπει να παραμείνουν στην ΑΕΚ πολλοί από τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Πρέπει όμως να έρθουν και παίκτες που λείπουν από την ομάδα''.

Μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει και ο προπονητής που τολμά να την πει, ίσως το βρει μπροστά του στην πορεία. Είναι το σωστό όμως να αντιλαμβάνεται και ο κόσμος, πως το ζει καθημερινά και εκείνος που προσπαθεί για το μεγάλο σκοπό, τι πιστεύει για τις δυνατότητες του ρόστερ και τους παίκτες που διαθέτει σε αυτό.

Ο Πέτρος Μάνταλος κλείνει το ερχόμενο καλοκαίρι τα 30 χρόνια του, αν και φέτος, παίζει σαν να είναι 2-3 χρόνια μεγαλύτερος, έχει μια εικόνα που περισσότερο μοιάζει με αντίστροφη ποδοσφαιρική μέτρηση, παρά με έναν μη αμφισβητήσιμο ηγέτη της ομάδας, στα ντουζένια του και με ξεκάθαρη ικανότητα να κάνει τη διαφορά. Σύμφωνοι, σε μια μη λειτουργική παρέα που (θέλει να) λέγεται ομάδα, όλοι οι παίκτες επηρεάζονται αρνητικά, ακόμα και εκείνοι που έχουν διαπιστωμένα, παραπάνω από το μέσο όρο του συνόλου δεξιότητες. Ίσως μάλιστα αυτοί που είναι μια σκάλα πιο ψηλά, να δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος...

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ

Η πτώση του αρχηγού της ΑΕΚ σε επιδόσεις όπως τα γκολ και οι ασίστ, είναι δυσβάσταχτα θεαματική εν συγκρίσει με την περυσινή σεζόν. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2019-20, εξαιρουμένων δηλαδή των αγώνων για τα πλέι οφς που παίχθηκαν μετά, ο Μάνταλος «μέτρησε» συνολικά 21 συμμετοχές, στις οποίες κατάφερε να πετύχει 6 γκολ και να δώσει 9 τελικές πάσες που κατέληξαν σε τέρματα συμπαικτών του, ομολογουμένως καλά νούμερα.

Φέτος, σε 24 ματς πρωταθλήματος από τα 26 συνολικά που η ΑΕΚ έδωσε, ο αρχηγός και αναγνωρισθείς από το ίδιο το club (και όχι από μεγάλη μερίδα οπαδών) ως ο «ηγέτης» της ομάδας, πέτυχε μόλις 1 γκολ και έδωσε 6 ασίστ, τις 3 εκ των οποίων στο ίδιο ματς. Δηλαδή σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζει έλλειμμα 5 γκολ και 3 ασίστ έχοντας παίξει 3 ματς περισσότερα! Μάλιστα, σε 26 φετινά ματς όλων των διοργανώσεων, είχε 0 γκολ και 0 ασίστ. Να θυμίσουμε επίσης ότι και πέρυσι υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα της ομάδας, αλλά μαζί και σημαντικά καλά διαστήματα στα οποία ο Μάνταλος πρωτοστατούσε. Φέτος ακόμα και σε τέτοια, είναι απών.

ΜΗΔΕΝ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΑΣΙΣΤ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

Η εικόνα του αρχηγού της ΑΕΚ στα πιο σημαντικά και απαιτητικά ματς της έως σήμερα σεζόν, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως απογοητευτική. Σε 9 αγώνες απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αρη και Αστέρα Τρίπολης για την κανονική διάρκεια της σεζόν, δηλαδή κόντρα στις ομάδες που η Ένωση θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ αρχής γενομένης από το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Μάνταλος μέτρησε συνολικά 0 γκολ και 0 ασίστ!

Κοινώς, ο Μάνταλος ήταν απολύτως χαμένος σε αυτά τα παιχνίδια που καλείται τώρα να εμφανιστεί και να βγει μπροστά, κάτι που βέβαια δεν χρειαζόταν η στατική απεικόνιση του κάθε ενός εξ αυτών των αγώνων για να το επιβεβαιώσει σε όποιον είχε παρακολουθήσει τα συγκεκριμένα παιχνίδια και είχε διαπιστώσει τη μηδενική επίδρασή του στο παραγωγικό κομμάτι. Αν υπήρχε απουσιολόγιο, θα μπορούσε να είχε γραφτεί στους απόντες.

ΤΑ ΜΗΔΕΝ ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΑΟ, ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ

Δυστυχώς για την ΑΕΚ και με εξαίρεση τον τελικό του 2016 απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Μάνταλο να σκοράρει το ένα εκ των δύο τερμάτων του νικηφόρου 2-1, ο αρχηγός δεν έχει αποδειχθεί παίκτης των μεγάλων αγώνων, εκείνος δηλαδή που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα τραβήξει όλους γύρω του, πρωτοστατώντας σε σπουδαίες νίκες με προσωπικά γκολ και τελικές πάσες.

Αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν και εστιάσει στα παιχνίδια που ο διεθνής μέσος έχει αγωνιστεί κόντρα σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ως παίκτης της ΑΕΚ, θα αντιληφθεί του λόγου το αληθές: Σε συνολικά 47 επίσημα ματς απέναντι στους τρεις προαναφερθέντες, έχει πετύχει μόλις 2 γκολ και δώσει 7 ασίστ, ενώ δεν έχει σκοράρει ποτέ απέναντι σε ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ, παρά μόνο πολύ παλαιότερα, ως παίκτης της Ξάνθης. Να μην ξεχάσουμε και τους τέσσερις σερί χαμένους τελικούς, με 0 γκολ και 0 ασίστ επίσης. Ε, δεν τα λες και νούμερα ηγέτη αυτά...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ