ΑΕΚ

Ο Λιβάγια δεν μπορούσε να γίνει Γιόχανσον

Ο Μάρκο Λιβάγια
Ο Μάρκο Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου θυμίζει μια ιστορία που σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την τωρινή υπόθεση του Μάρκο Λιβάγια και την... πρόκληση στην καριέρα του που αιφνιδίως εμφάνισε στο τραπέζι της συζήτησης.

Την εξήγηση του καθενός και το δικαίωμά του να παρουσιάσει μία κατάσταση από τη δική του οπτική γωνία όταν τον αφορά, οφείλεις πάντοτε να την ακούς και να τη σέβεσαι. Όχι απαραίτητα όμως και να την αποδέχεσαι. Σύμφωνα λοιπόν με τον Μάρκο Λιβάγια το διαζύγιο με την ΑΕΚ δεν ήταν απόχρωσης οικονομικής, αλλά τον οδήγησε σε αυτό η επιθυμία του για νέες περιπέτειες. Σεβαστό!

Αν ωστόσο πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι αυτό και τίποτα παραπάνω, αν πρέπει σώνει και καλά να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο στην ιστορία αυτή, πέραν μίας πολύ απότομα γεννηθείσας τάσης φυγής για κάτι άλλο, θα είναι σαν να παραβλέπουμε μία κατάσταση πολλών μηνών η οποία δεδομένα είχε ως βάση συζήτησης και διαφωνίας το οικονομικό.

ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΑΤΖΕΝΤΗΣ ΤΟΥ;

Σύμφωνοι, μπορεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες που ο Λιβάγια επικαλείται μέσω της θέσης που εξέφρασε στο instagram, να προέκυψε κάτι διαφορετικό στο μυαλό του, μία νέα πρόκληση, να είναι για παράδειγμα η επιθυμία του να παίξει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα αυτή που τον οδηγεί. Μια στιγμή όμως...

Αν δεν υπήρχε διάθεση για διαπραγμάτευση και για προσπάθεια να κερδίσει κάτι περισσότερο στο οικονομικό σκέλος, τότε γιατί εμφανίστηκε στην Ελλάδα ο ατζέντης του και δεν προχωρούσε ο ίδιος σε ένα ξεκαθάρισμα, μιλώντας απευθείας στους ανθρώπους της ομάδας και δίχως να μπαίνουν στη διαδικασία οι μεσάζοντες, από τη στιγμή που είχε αποφασίσει ότι ήθελε να φύγει και αυτή του η επιθυμία δεν σχετιζόταν με το χρήμα.

Διότι αν πράγματι η πρόθεσή σου είναι να είσαι ξεκάθαρος απέναντι στον εαυτό σου, την ίδια στάση οφείλεις να τηρείς και με εκείνους που επί τρεισήμισι χρόνια συμβιώνεις και συνεργάζεσαι. Αν είναι έτσι λοιπόν, δεν χρειάζεσαι ατζέντη. Λειτουργείς όπως παλαιότερα ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Εκτός αν πάλι, θέλεις την ευθύνη των λόγων να τη μεταθέσεις σε κάποιον άλλον, σε αυτόν που σε εκπροσωπεί. Πάσο και εδώ...

Ο ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ

Θυμίζω πάντως ότι ο εξαιρετικός ως ποδοσφαιριστής αλλά και ξεχωριστός ως χαρακτήρας Σουηδός μέσος, είχε διαδοχικές προτάσεις από την ΑΕΚ για την επέκταση του συμβολαίου του, τις οποίες πάντοτε προσπερνούσε με τα ίδια λόγια: ''Δεν είναι οικονομικό το θέμα μου, απλώς θέλω να ζήσω την εμπειρία ενός μεγαλύτερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος''.

Ακόμα και όταν η πίεση της Ένωσης και η προσπάθειά της να τον κερδίσει με λόγια εμπιστοσύνης και αγάπης, φάνηκε να τον συγκινεί, ο κατασταλαγμένος Γιόχανσον δεν άλλαξε στάση. Ούτε μπήκε στη διαδικασία να πατήσει πάνω στην αδυναμία που η ΑΕΚ είχε προς το πρόσωπό του, καθώς υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς ξένους που έχουν φορέσει τη φανέλα της, για να αξιώσει περισσότερα χρήματα.

ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ

Στο τέλος της ημέρας ο Μάρκο Λιβάγια έλαβε μία απόφαση που είναι σεβαστή. Το να ισχυρίζεται ότι το θέμα δεν ήταν οικονομικό, σε μεγάλο βαθμό εξιλεώνει και την ΑΕΚ καθώς αφαιρεί από πάνω της την ευθύνη της απώλειας για λόγους τσέπης.

Συνήθως στην πορεία, μαθαίνουμε και την πλήρη αλήθεια. Θα φανεί από τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Κροάτη. Έως τότε μπορούμε να σκεφτόμαστε τα πάντα και έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητούμε, ή τέλος πάντων, να μην πειθόμαστε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ