OPINIONS

Ο Λιβάγια είναι Ολιβέιρα και Αραούχο μαζί

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρώτη κερδισμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και γενικά να βρεθεί από πάνω του από το 2018, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Από μόνο του το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν 21 μήνες (ήταν 3/9/2018 όταν ηττήθηκε στην Τούμπα με 0-2), βλέποντας μονίμως του ΠΑΟΚ, το κεκτημένο της ΑΕΚ, να προσπεράσει δηλαδή την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη βαθμολογία για πρώτη φορά μετά από τότε, είναι ομολογουμένως χαρακτηριστικό του πόσο ανταγωνιστική είχε πάψει να είναι. Αλίμονο τώρα αν την πιάσει ίλιγγος επειδή μετά από τόσο καιρό, καταφέρνει ξανά να είναι τουλάχιστον δεύτερη.

Ο Μάσιμο Καρέρα είπε ότι "θέλει δουλειά η 2η θέση". Άδικο δεν έχει, τα δύσκολα ματς είναι αυτά που έρχονται μπροστά, με Άρη εις διπλούν (καθώς μετά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, έρχεται η ρεβάνς του Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης), όμως τα πράγματα είναι μετά από καιρό όπως η ΑΕΚ τα θέλει. Με την προοπτική να γίνουν ακόμα πιο ευνοϊκά, εφόσον ο βασικός Νέλσον Ολιβέιρα παραμείνει υγιής και βρει ρυθμό, καθώς επίσης όταν ο άνθρωπος των ντέρμπι Σέρχιο Αραούχο, θα εμφανιστεί τις στιγμές που πρέπει για να οδηγήσει σε νίκες. Πράγματα δηλαδή που έχουν γίνει ξανά και ξανά.

Στο πιο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας των playoffs, σε στιγμές που οι δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές έδιναν μάχη με το χρόνο και τον πόνο ώστε να παρουσιαστούν όσο έτοιμοι θα έπρεπε (ή θα μπορούσαν) να είναι, ώστε να κάνουν τη διαφορά κι ενώ τα περιθώρια για απώλειες ήταν στενά, η ΑΕΚ είχε την κλάση του Μάρκο Λιβάγια.

Σύμφωνοι, φαίνεται ανέφικτη η παρουσία των τριών ταυτοχρόνως στην ενδεκάδα σε ένα σχήμα που θα μπορούσε να είναι λειτουργικό, όμως όπως και να το δει κανείς, είναι πολυτέλεια για μια ομάδα να διαθέτει έναν σκόρερ σημαντικών νικών, ενώ οι δύο πρωτοκλασάτοι φορ περιοχής της, είναι μακριά (σε ετοιμότητα και φυσική κατάσταση) από το να χαρακτηριστούν έτοιμοι για να ηγηθούν. Ο Κροάτης ήταν εκεί κόντρα στον Παναθηναϊκό για να σώσει την παρτίδα. Φώναξε και στην Κρήτη "παρών", για να δείξει το δρόμο προς την επικράτηση.

ΤΑ ΑΠΛΑ, ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ

Μετά το κακό βράδυ απέναντι στον Παναθηναϊκό και την άστοχη δικαιολογία ότι η χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου στην κορυφή της επίθεσης ήταν μονόδρομος, ο Μάσιμο Καρέρα αποφάσισε χθες την επιστροφή σε όσα είχαν καταστήσει την ΑΕΚ λειτουργική και αποτελεσματική κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα.

Την έβαλε να παίξει με τη διάταξη που (χωρίς τον Σιμόες ανάμεσά τους) κάνει τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς να δείχνουν ταιριαστοί, τον Μάνταλο σε θέση κεντρικού χαφ-δημιουργού και τον Λιβάγια στο σύνθετο ρόλο του αριστερού ακραίου επιθετικού, που όμως κάνει συνεχώς κινήσεις για να βρεθεί στην περιοχή ως δεύτερος φορ. Ακριβώς δηλαδή όπως συνέβη στη φάση του τέρματος που σημείωσε και με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την επικράτηση στο "Γεντί Κουλέ".

Ο Ιταλός ξέρει τι θέλει, τι πρέπει να κάνει και πως να το πάρει από τους ποδοσφαιριστές του, έχει συγκεκριμένες σκέψεις και θέσεις για το ποδόσφαιρο, ήταν λοιπόν έκπληξη αυτό που εμπνεύστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ακόμα και για εκείνους. Λάθη θα γίνουν, όλοι έχουν δικαίωμα στην κακή μέρα, όμως όχι στην επιμονή υπέρ του παράλογου.

Στο αμέσως επόμενο ματς ο Ιταλός έκανε τα λογικά και αυτονόητα, η ΑΕΚ πήρε αυτό που ζητούσε και προχωρά με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, ότι θα βρει σε διάρκεια αυτό που λίγο πριν από τη διακοπή είχε θεμελιώσει. Μια διαρκή βελτίωση στην εικόνα της αλλά και μαζί στην αποτελεσματικότητά της.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2: Πέρασε από την Κρήτη και πήρε προβάδισμα για τη 2η θέση
Καρέρα: "Χρειάζεται δουλειά για τη 2η θέση"
Βέρντε για το επεισόδιο με Βράνιες: "Είναι φίλος μου, δεν τρέχει τίποτα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ