ΑΕΚ

Οι δύο παίκτες που θέλει ο Χιμένεθ

Ο Γαλανόπουλος στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Ο Γαλανόπουλος στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις θέσεις που ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ζητήσει ενίσχυση ενόψει της επόμενης σεζόν αλλά θα του ήταν ευχάριστο να συμβεί και από τώρα, τον εκτός φόρμας Μάνταλο και τον επόμενο αρχηγό Γαλανόπουλο.

Με το που ανέλαβε την ΑΕΚ, μόλις μετά από μία εβδομάδα προπονήσεων στα Σπάτα, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε ξεκάθαρη εικόνα για τις ανάγκες της ομάδας. Ανάμεσά τους και αυτή της αναζήτησης ενός τερματοφύλακα με ηγετικό προφίλ, γι αυτό και οι υπεύθυνοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό ασχολήθηκαν εκτενώς με την περίπτωση του Βραζιλιάνου Ριμπέιρο, η οποία δεν ευδοκίμησε τελικά.

Η δεύτερη ανάγκη που γρήγορα αντιλήφθηκε ότι υπάρχει, αφορούσε στο κέντρο της άμυνας, για το λόγο αυτό και πέραν των διαδοχικών ενημερώσεων από την πλευρά της ΠΑΕ ότι δεν πρόκειται να αποκτηθεί στόπερ, η ΑΕΚ προσπάθησε πολύ για να τα καταφέρει, ανεβάζοντας τον πήχη της στα ύψη προκειμένου να αποκτήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Τρύπησε το ταβάνι της, έδωσε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα έχει μελλοντικά ποδοσφαιριστής στην ομάδα, ασχέτως αν δεν ευδοκίμησε.

Αυτές οι δύο "πληγές" της ομάδας που δε θα γιατρευτούν κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ήταν η αχίλλειος πτέρνα της στην Τούμπα. Ο υπερ-ταλαντούχος Λάτσι έκανε ένα γύρισμα απειρίας προς τον Αθανασιάδη το οποίο θα μπορούσε να αποφύγει και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδωσε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ισοφαρίσει, μέσω του έμμεσου φάουλ που παραχώρησε πιάνοντας τη μπάλα με τα χέρια.

Εξυπακούεται ότι δεν τους αξίζει ένα ποδοσφαιρικό "απόσπασμα", αλλά η ανάγκη της ομάδας για παίκτες σε αυτές τις δύο θέσεις, επιπέδου και παραστάσεων, είναι ξεκάθαρη. Πάντοτε με την υποσημείωση ότι ο Λάτσι θα πρέπει να παίζει, δίπλα όμως σε έναν στόπερ υψηλού επιπέδου.

Γενικώς, για ακόμα ένα παιχνίδι από την ημέρα που επέστρεψε -κάτι για το οποίο στην ΑΕΚ θα έπρεπε να έχουν καταλάβει από τότε που τον άφηναν να φύγει για να εφαρμόσουν κάποια περισπούδαστα και ανέφικτα σχέδια χτισμένα στην άμμο- ο Χιμένεθ επιβεβαιώνει ότι του αξίζει όλη η στήριξη του κόσμου για να κάνει την ομάδα διεκδικήτρια του τίτλου την επόμενη σεζόν, στο νεότευκτο γήπεδό της.

Το ότι θα είναι στον πάγκο και την επόμενη σεζόν, δεν είναι πλέον θέμα που πρέπει καν να το συζητάμε. Το να έρθουν και οι παίκτες που θα τον βοηθήσουν να κάνει ό,τι και το 2018, είναι το απόλυτο ζητούμενο και δίχως άλλες περιστροφές.

Οφείλει βέβαια και εκείνος, απέναντι στον εαυτό του και στην ομάδα, να χαράξει πιο αυστηρές γραμμές και να μην αδικεί ενίοτε ποδοσφαιριστές. Ο Χιμένεθ είναι αυτός που έχει πάρε πρωτάθλημα με την ΑΕΚ δίχως τον Μάνταλο στη διάθεσή του, ξέρει λοιπόν τον τρόπο για την ΑΕΚ να λειτουργήσει και χωρίς εκείνον, σε μια περίοδο που έχει το διαθέσιμο ρόστερ για να το πράξει.

Δεν είναι σε καλό φεγγάρι ο αρχηγός της ομάδας, καθυστερεί το παιχνίδι της, έχει μεγάλα κενά διαστήματα, δείχνει έλλειμμα συγκέντρωσης σε απλές φάσεις και κάθεται στον πάγκο ο νεότερος Τάνκοβιτς, τόσο ορεξάτος και επιδραστικός, που είναι λάθος να μην παίζει. Θα πιαστώ από αυτό που είπε ο προπονητής της ομάδας μετά το τέλος του ματς, χρησιμοποιώντας τη λέξη κρίμα. Ναι, είναι όντως κρίμα να μένει ο Σουηδός στον πάγκο.

Είναι ταυτόχρονα ευλογία για τον Κώστα Γαλανόπουλο να επιστρέφει ως προπονητής ο Ισπανός και να του βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, να του παίρνει το μεδούλι και να το εμφανίζει στο γήπεδο. Εδώ ο Χιμένεθ έχει τρομακτική επίδραση σε ένα παιδί που έμεινε εκτός αγώνων για 10 μήνες, φοβήθηκε για την καριέρα του και έγινε persona non grata για ένα διάστημα εντός της ομάδας, επειδή ζητούσε για τον εαυτό του τα αυτονόητα.

Εμφανίστηκε ο Ισπανός, εξαφάνισε όλα τα σύννεφα και έφερε στο προσκήνιο έναν αληθινό πρωταγωνιστή. Έναν παίκτη που ίσως είναι ο καιρός να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού καθώς έχει και την καρδιά να το υποστηρίξει.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ