ΑΕΚ

Όταν φύγει ο Χιμένεθ πρέπει να πει ποιοι δεν κάνουν

Ο Μανόλο Χιμένεθ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης
Ο Μανόλο Χιμένεθ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την υποχρέωση που ο Μανόλο Χιμένεθ έχει απέναντί στον εαυτό του και στην ΑΕΚ, να αφήσει πίσω του την έκθεση που θα τα λέει για όλα όπως πρέπει.

Ο πιστός στρατιώτης παραμένει μάχιμος και συγκεντρωμένος έως και την τελευταία ημέρα του πολέμου. Ακόμα κι αν αυτός χαθεί ή κερδηθεί με εκείνον να είναι -όπως πάντα το εξιλαστήριο- θύμα του, η δουλειά πρέπει να γίνει. Ο Μανόλο Χιμένεθ εν προκειμένω, υπήρξε άνθρωπος της ομάδας σε όλη τη διάρκεια των διαφόρων-τεσσάρων τον αριθμό- θητειών του στην ΑΕΚ, οπότε ακόμα κι αν αποχωρήσει, οφείλει να αφήσει πίσω του την άποψή του για το ρόστερ στη διάθεση του club ή ακόμα και για τον επόμενο προπονητή. Το καλύτερο βέβαια για όλους, θα ήταν να τη δημοσιοποιήσει.

Ο πρωταθλητής του 2018 βέβαια, ακριβώς επειδή αφίχθη στην Ελλάδα έχοντας λάβει (όπως τουλάχιστον ο ίδιος τις εξέλαβε ή νόμιζε ότι του έχουν δοθεί) εγγυήσεις παραμονής και για την επόμενη σεζόν, είχε από πολύ νωρίς εξαγάγει τα συμπεράσματά του για αυτούς που θεωρούσε απαραίτητους και για εκείνους που δεν του έκαναν ενόψει της καλοκαιρινής ''αναδόμησης''. Ναι, σε κάποια φάση -πριν έρθει στην Ελλάδα-δήλωσε ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι ''πρωταθληματικό''.

Προφανώς έκανε λάθος, κρίνοντας εξ αποστάσεως. Στην πορεία διαπίστωσε άλλα πράγματα. Σκεφτείτε όμως και το εξής... Τον ψέγουν γι αυτό, εκείνοι που τα έλεγαν και τα έγραφαν (τα ίδια και χειρότερα!) πριν τα πει εκείνος. Εκείνοι που έκαναν αναφορά στο πληρέστερο ρόστερ της ιστορίας της ΑΕΚ... Η φαυλότητα σε όλο το μεγαλείο της!

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ

Γι αυτό αν θυμάστε, στο ξεκίνημα της τέταρτης θητείας του στην ομάδα, έχοντας πλέον καταλάβει τι έπαιρνε στα χέρια του, ο Χιμένεθ είχε προβεί σε διαρκείς αναφορές για την ΑΕΚ της επόμενης ημέρας, θεωρώντας ως δεδομένο ότι θα είναι κομμάτι αυτής. Τώρα,έχοντας πλέον γνώση για τις άκομψες και άδικες συζητήσεις με άλλους προπονητές και τη (σχεδόν) ειλημμένη απόφαση αντικατάστασής του, δουλεύει για να φύγει με ψηλά το κεφάλι, έχοντας έτοιμη την έκθεση που θα αφήσει πίσω του.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να προβεί σε ριζικό λίφτινγκ στην άμυνα της, αποκτώντας δύο ακραίους μπακ, τερματοφύλακα και δύο στόπερ, όχι μόνο έναν. Επίσης, ενίσχυση σύμφωνα με τον Χιμένεθ απαιτείται στη μεσαία γραμμή με έναν ''αμυντικό χαφ-βράχο'' στο στυλ και στα κυβικά του αδικοχαμένου Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, έναν επιτελικό μέσο για να μοιράζεται τη θέση με τον Πέτρο Μάνταλο, έναν ακόμα ακραίο επιθετικό και έναν φορ στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Ολιβέιρα.

Δηλαδή 8-9 καινούργια πρόσωπα ενδεκάδας για να ανεβάσει η ομάδα το επίπεδό της και να διαγράψει πρωταθληματική σεζόν, όπως το 2017-18.

Υπάρχουν επίσης κάποιες μεταγραφικές ανάγκες που είναι απόλυτα διαπιστωμένες, όπως για παράδειγμα αυτή της προσθήκης ενός κεντρικού αμυντικού με την ικανότητα να ηγηθεί, δίνοντας αυτό που στην ομάδα παρείχε τα προηγούμενα χρόνια αλλά αδυνατεί πλέον, ο Ουκρανός Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι. Όμως ακόμα και γι αυτή την προσθήκη, θα απαιτηθεί η συναίνεση του προπονητή, που στην ΑΕΚ δεν έχουν ακόμα δεδομένο ποιος θα είναι, με τους Ραζβάν Λουτσέσκου και Βλάνταν Μιλόγεβιτς να συγκαταλέγονται(ακόμα) μεταξύ των φαβορί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ