ΑΕΚ

Το σκέφτηκες Μανόλο;

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος εντάσσεται ξανά σε ένα περιβάλλον που τον λατρεύει αλλά και που κατά καιρούς δεν τον έχει σεβαστεί όσο θα του έπρεπε.

Τα όνειρα στη ζωή είναι ανέξοδα, υπερνικούν το ρεαλισμό, δεν λογαριάζουν ως εμπόδιο την αποτρεπτική λογική. Έτσι λοιπόν, όταν η ΑΕΚ του χτύπησε ξανά την πόρτα, ο Μανόλο Χιμένεθ λειτούργησε με οδηγό το συναίσθημα. Άλλωστε την όποια εγγύηση περαιτέρω των 6 μηνών μονιμότητας κι αν προσπάθησε κατά τη διάρκεια εκείνων των μικρών στιγμών της αυτοάμυνας να εξασφαλίσει, μέσα του ήξερε καλά ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα όλο αυτό. Του την έχουν φέρει ξανά, οπότε γιατί όχι ακόμα μία φορά στο μέλλον;

Αυτή η ομολογία έλλειψης σχεδίου και λάθους στρατηγικής που συντελείται με την επαναπροβολή του έργου Χιμένεθ, δεν συνιστά δικαίωση του ιδίου για την τόσο στραβή ιδέα να τον ''αδειάσουν'' το καλοκαίρι του 2019 επιλέγοντας τον Μιγκέλ Καρντόσο κι ενώ ο ίδιος είχε επιστρέψει στην Ισπανία με τη σιγουριά ότι συνεχίζει στην ΑΕΚ, αλλά μάλλον την πιο τρανή απόδειξη για την ασύλληπτη αυτοχειρία του 2018. Τότε που ο ίδιος ο οργανισμός αποφάσισε να αποδομήσει την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα με εκείνον στον πάγκο, προχωρώντας σε διαδοχικές αντιποδοσφαιρικές επιλογές, αρνούμενη να τον ακούσει για όσα έπρεπε να συμβούν.

Τι έρχεται λοιπόν να κάνει πίσω ο Χιμένεθ; Όποιος αντιμετωπίζει τα πράγματα ψυχρά και βασίζεται στα γεγονότα, περισσότερες πιθανότητες δίνει στο να αντιμετωπιστεί ξανά ως το εξιλαστήριο θύμα στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, παρά στο να γίνει εκείνος που θα οδηγήσει την ομάδα στην «Opap Arena Αγιά Σοφιά». Όλο αυτό που συμβαίνει γύρω του από το 2017 κι εντεύθεν, έχει κουράσει τον κόσμο της ομάδας, τον έχει χωρίσει σε στρατόπεδα και αποτελεί παράγοντα μηδενικής αντοχής απέναντι στην αποτυχία. Το ανάθεμα στον Χιμένεθ θα πέσει πολύ πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά και δείτε τι έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει με το καλημέρα:

ΝΤΕΡΜΠΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το πρώτο ματς της 4ης θητείας του, θα είναι το εκτός έδρας ντέρμπι της 3ης Ιανουαρίου απέναντι στον Ολυμπιακό που σίγουρα θα είναι πιο υποψιασμένος από την προηγούμενη φορά για να κρατήσει στον πάγκο τον Φορτούνη και τον Καμαρά. Στις 14 του Γενάρη, θα κληθεί να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα του Άρη, για τον οποίο όλοι διαπιστώνουμε ότι είναι ίσως ο καλύτερος της τελευταίας 20ετίας. Αν δεν φέρει το λιγότερο τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια, όχι για διεκδίκηση τίτλου δεν θα γίνεται κουβέντα, αλλά ούτε για την πρώτη τριάδα. Αναρωτιέμαι λοιπόν: Γίνεται; Κι αν όχι, τότε ποιος ακριβώς θα είναι πλέον ο ρόλος του Χιμένεθ στην ομάδα εφόσον δεν θα υπάρχει ως δεδομένο η συνέχιση της συνύπαρξης για μετά το καλοκαίρι;

Ήδη, για όποιον έχει γνώση και καταλαβαίνει από το ρεπορτάζ και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ο Χιμένεθ επιστρέφει για το εξάμηνο και βλέπουμε. Ό,τι άλλο κυκλοφορεί, δεν είναι εντός πραγματικότητας,. Ο Ισπανός επιστρατεύεται για να συμμαζέψει την κατάσταση και ατυχώς, όχι επειδή έχει λάβει λευκή επιταγή για να βάλει τις βάσεις της επόμενης σεζόν, όπως ακριβώς θα έπρεπε να ισχύει. Η ΑΕΚ δεν φέρνει πίσω τον Χιμένεθ επειδή τον έχει μετρήσει ως τον προπονητή που θα τον βάλει στο γήπεδό της, αλλά επειδή τον έχει εύκολο όταν όλα πάνε στραβά. Το αποκούμπι και ο αποδιοπομπαίος τράγος της μαζί. Όταν (και αν) τα πράγματα γίνουν χειρότερα, θα του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες στο σαμάρι και θα τον εξορίσουν στην έρημο.

Ασχέτως, λοιπόν, το τι πιστεύετε για τον προπονητή Χιμένεθ, τον οποίο όλοι σεβόμαστε διότι κατέστησε ξανά την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια, ξέχωρα από το αν φτιάχνεστε στην ιδέα ενός μαχητή στον πάγκο ή νιώθετε απογοήτευση επειδή βαρεθήκατε αυτή την κατάσταση, να θυμάστε ότι στο τέλος της ημέρας, σε αυτή τη σχέση είναι εκείνος που ρισκάρει τα περισσότερα από σεβασμό και αγάπη απέναντι στην ομάδα.

Ακριβώς επειδή νιώθει ότι είναι ένας από εσάς που αναπνέετε για τη στιγμή που θα πατήσετε στο νέο γήπεδο, το ίδιο επιθυμεί και εκείνος ως προπονητής της. Θα δώσει ό,τι καλύτερο έχει για να το κερδίσει ξανά μέσα από μια εξάμηνη δοκιμασία η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται. Κι αν στο τέλος αποχωρήσει ως γελασμένος, θα το κάνει όπως πάντα με αξιοπρέπεια κι έχοντας γνώση ότι έπαιζε από την αρχή ένα παιχνίδι που ήταν εις βάρος του. Θα αποχωρήσει με σεβασμό απέναντι στην ομάδα και λόγια αγάπης γι' αυτήν.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ