ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτας ξέρω πού μένεις

Ο Παπαπέτρου δίνει το χέρι στον Μποχωρίδη
Ο Παπαπέτρου δίνει το χέρι στον Μποχωρίδη EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κονιορτοποίησε τη Μακάμπι και ο Βασίλης Σκουντής τρολάρει τον προπονητή του και συνάμα ανασκαλεύει την παλιά υπόθεση του Ιωάννη Παπαπέτρου με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Στη συνέντευξη που έδωσε προχθές στην ισραηλινή ιστοσελίδα Sports Walla ο Οντεντ Κάτας είπε κάτι που όντως προκάλεσε αίσθηση…

«Το επόμενο πρωινό από τη νίκη μας επί του Ολυμπιακού ξύπνησα από κάποιες περίεργες φωνές. Βγήκα έξω από το σπίτι μου και είδα καμιά δεκαριά οπαδούς της ομάδας να φωνάζουν το όνομα μου και συνθήματα υπέρ της ομάδας. Δεν έχω ιδέα πώς έμαθαν πού μένω».

Θα τον τρολάρω τώρα τον Κάτας…

Ξέρουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πού μένει, αλλά το ζητούμενο είναι να μην το μάθουν οι παλιοί και διαχρονικοί αγαπητικοί του!

Να μην πουν δηλαδή και οι οπαδοί της Μακάμπι «Οντεντ ξέρουμε που μένεις» και τον ξυπνήσουν αύριο το πρωί με τις δικές τους φωνές, θυμωμένοι για το χουνέρι που τους σκάρωσε!

Αστειεύομαι βεβαίως, εδώ πριν από είκοσι χρόνια στην Πυλαία τους άρπαξε ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών κι αυτοί τον σήκωσαν στα χέρια και τον αποθέωναν, θα του κρατήσουν μούτρα και θα του την πέσουν, τώρα που απλώς τους νίκησε σε ένα ματς της κανονικής περιόδου;

Βεβαίως για να πω και του… στραβού το δίκιο, δεν τους νίκησε απλώς, φύλλο και φτερό τους έκανε!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ

Η ιστορία επί προσωπικού έχει και άλλη μια διάσταση που εκτείνεται εντός της ελληνικής επικράτειας και φτάνει μέχρι τις όχθες του Σαρωνικού.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Όχι ο σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες, αλλά ο Παπαπέτρου που χθες έμοαιζε σαν να ξαναφόραγε κόκκινη φανέλα!

Δεν σπέρνω καινά δαιμόνια, αλλά χθες άμα τη επιστροφή του στα δρώμενα της Ευρωλίγκας και απέναντι στον επί τέσσερις συναπτές σεζόν προπονητή του στον Ολυμπιακό, ο νυν αρχηγός του Παναθηναϊκού θυμήθηκε ότι έπρεπε να βγάλει τα σπασμένα της σχέσης του!

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι ένας βασικός, ίσως ο βασικότερος λόγος που ο Παπαπέτρου μπήκε στο τριπάκι και εντέλει ενέδωσε στον πράσινο πειρασμό ήταν ο ίδιος, ένεκα του οποίου έφυγε και ο Κώστας Σλούκας τρία χρόνια νωρίτερα κατά Βόσπορο μεριά.

Ο ρόλος!

Ο ρόλος και η θέση, διότι ο Ιωάννης δεν πολυγουστάρει να παίζει τεσσάρι: για την ακρίβεια, δεν γουστάρει καθόλου και δεν του άρεσε που ο Σφαιρόπουλος τον χρησιμοποιούσε συχνά σε αυτή τη βάρδια, οπότε πήρε των ομματιών του από το Νέο Φάληρο και όλα τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.

Απόψε ο Παπαπέτρου ήταν ευτυχής για τη νίκη, το προσωπικό ρεσιτάλ του, ίσως και εν ονόματι της κόντρας του με τον Σφαιρόπουλο.

Στον αντίποδα ο προπονητής της Μακάμπι ήταν δυστυχής, όχι για την εκδίκηση που τάχα πήρε ο Ιωάννης, αλλά για κάτι πολύ πιο σοβαρό…

Τα μαύρα χάλια της ομάδας του!

ΚΑΙ +10 ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ 10

Ο Παναθηναϊκός είχε εννέα νίκες και δεν τις έκανε απλώς δέκα, αλλά πήρε άριστα 10.

Και άριστα 10 και το +10 σε σχέση με το -8 του πρώτου αγώνα, έστω κι αν η υπερκάλυψη της διαφοράς δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Δεν θα ισοβαθμήσουν, διάβολε, οι δυο ομάδες ούτε η διαφορά θα κρίνει ποια θα πάρει πλεονέκτημα έδρας, ούτε καν ποια θα προλάβει το χαμένο τρένο της οκτάδας…

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός, σαρωτικός, αδιαπραγμάτευτος και κάτι ακόμα: ήταν μια ομάδα play offs και βάλε!

Η απόδοση του και τα επί μέρους σκορ στην πρώτη (και μάλιστα σε πείσμα του κακού συνήθειου του να μπαίνει κοιμισμένος στο γήπεδο) και στην τέταρτη περίοδο μαρτυρούν του λόγου μου το αληθές: 25-9 και 21-4!

Εκτός από δίκαιο ως αποτύπωμα της διαφοράς των δυο ομάδων, αυτό το 81-63 είναι και ένα σκορ από αυτά που γουστάρουν οι προπονητές, γι’ αυτό άλλωστε έσκασε ένα χαμογελάκι όταν εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα ο Κάτας…

ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Δεν έχω καμιά αμφιβολία, εκείνη την ώρα θα γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι στο Γκιβατάιμ!

Οι 81 πόντοι στοιχειοθετούν μια εξαιρετική επίθεση και στον αντίποδα οι 63 τεκμηριώνουν μια τέλεια άμυνα.

Τι άλλο να ζητήσει ο μπαγάσας;

Τα ψηλά σχήματα και οι αλλαγές στα σκριν δούλεψαν στην εντέλεια και με εξαίρεση κάποια λάθη απέναντι στο pressing των Ισραηλινών, η δουλειά έγινε παστρικά: το ότι η Μακάμπι έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 20-7 και μείωσε τη διαφορά από το 51-35 στο 58-55 οφείλεται περισσότερο στα διαδοχικά άστοχα σουτ τριών πόντων των Πρασίνων και στις επιγενόμενες φάσεις αμυντικής ανισορροπίας.

Όταν άρχισε η τέταρτη περίοδος ο Παναθηναϊκός ενεργοποίησε πάλι τα αμυντικά αντισώματα του και τα καίρια ανακλαστικά του με αποτέλεσμα να κρύψει για πέντε λεπτά το καλάθι του!

Ναι το έκρυψε διότι σε αυτό το καθοριστικό χρονικό διάστημα οι Μακκαβαίοι βάρεσαν 0-6 σουτ, υπέπεσαν σε τρία λάθη, έφαγαν ένα σερί 9-0 και συνειδητοποίησαν ότι πήγαιναν ντουγρού για το (δυτικό) τείχος των δακρύων!

Είχε και το ΟΑΚΑ τέτοιο χθες, όχι μονάχα η Ιερουσαλήμ!

ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ MVP

Στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα για τον μόχθο, την εφαρμογή και την πίστη στο πλάνο, την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που κατέθεσε στο παρκέ.

Ανταμείφθηκε επίσης η συλλογικότητα που δεν εκφράζεται μόνο από τις 21 ασίστ, αλλά και από τον καυγά για τα μάτια του MVP!

Ερίζουν πολλοί γι’ αυτό τον τίτλο, τουλάχιστον τέσσερις: σχηματικά θα έλεγα ότι ο Ααρον Γουάιτ έσκαψε για να διανοίξει τον δρόμο, ο Ντίνος Μήτογλου τον ίσιωσε, ο Μάριο Χεζόνια τον ασφαλτόστρωσε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου τον γραμμογράφησε και τον παρέδωσε στην κυκλοφορία!

Χθες ο Παναθηναϊκός δεν χάρισε φτηνά καλάθια, αυτό άλλωστε είναι το… μαράζι του Κάτας που είδε προς τέρψιν του τους παίκτες του να κατεβάζουν τα ποσοστά των αντιπάλων τους στην άμυνα και συνάμα να τους στριμώχνουν στα σχοινιά και να τους σφυροκοπούν ανελέητα στην επίθεση.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Από τη στιγμή που οι Πράσινοι ήλεγξαν τον ρυθμό, έπαιξαν με το δικό τους τέμπο και δεν άφησαν τη Μακάμπι να τρέξει, θα κινδύνευαν μονάχα εάν το γύριζαν στο… καλαματιανό και επιδίδονταν σε χαρακίρι.

Βεβαίως τα λάθη τους είναι σαν την… Αττική αυτή την εποχή στην πανδημία: στο κόκκινο!

Χθες υπέπεσαν σε 17, ένα περισσότερο από τους Ισραηλινούς, αλλά δεν τα πλήρωσαν όπως είχε συμβεί με τα 16 την περασμένη Πέμπτη στο Μόναχο, ίσως διότι πολλά από εκείνα έγιναν μαζεμένα στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης…

Η ΜΠΡΙΓΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟ

Και κάτι τελευταίο.

Με την επιστροφή του Παπαπέτρου, ξαναμπήκε σε τροχιά ο δεύτερος (πριν από τον επερχόμενο τρίτο, βλέπε Νέντοβιτς) επιθετικός πόλος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, το οποίο ο Κάτας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως δεν πρέπει να μονοπωλείται από τον ξαφνικό και απροσδόκητο εισβολέα Μάριο Χεζόνια!

Χθες λοιπόν ο μορφονιός από το Ντουμπρόβνικ με την μπριγιαντίνη στα μαλλιά απέδειξε ότι σέβεται τις νόρμες της ομάδας και δεν είναι παρτάκιας και εγωίσταρος του κερατά!

Το γράφω αυτό διότι διαπιστώνοντας ότι υπήρχε παραγωγή πόντων από άλλους παίκτες λούφαξε στο σκοράρισμα (και έμεινε στους 12 πόντους), αλλά φρόντισε να κατεβάσει τέσσερα ριμπάουντ, να μοιράσει τρεις ασίστ και να κλέψει και τρεις φορές την μπάλα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ