ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η παράδοση του Μαρτίνς με τον Νούνο

Ολυμπιακός: Η παράδοση του Μαρτίνς με τον Νούνο

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Γουλβς του Ποντένσε στην επόμενη φάση του Europa League και ο Πέδρο Μαρτίνς θα βρει απέναντί του τον παλιό του συμπαίκτη, Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, τον οποίο έχει αντιμετωπίσει επτά φορές ως προπονητής.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (27/02) μια ανεπανάληπτη νίκη-πρόκριση στο Λονδίνο που τον έστειλε στους "16" του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν την τρίτη αγγλική ομάδα τη φετινή σεζόν μετά τις Τότεναμ, Άρσεναλ και τέταρτη την τελευταία διετία, αφού τον Αύγουστο του 2018 είχαν τεθεί αντιμέτωποι με την Μπέρνλι για τα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Γουλβς βέβαια δεν είναι μια αμιγώς αγγλική ομάδα, αφού ο μαέστρος των "λύκων", Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έχει μεταδώσει έντονα το πορτογαλικό στοιχείο στην ομάδα, όχι μόνο λόγω των συμπατριωτών που έχει το ρόστερ του, αλλά και εξαιτίας του τρόπου που αναπτύσσεται και αγωνίζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 46χρονος Πορτογάλος προπονητής μόνο άγνωστος δεν αποτελεί στα μάτια του τεχνικού του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, ο δεύτερος ήταν ο διάδοχός του, όταν ο Νούνο αποχώρησε από τον πάγκο της Ρίο Άβε το καλοκαίρι του 2014 για να πάει στη Βαλένθια. Συν τοις άλλοις οι δυο τους συνυπήρξαν για μια σεζόν (1994-95) στο ρόστερ της Γκιμαράες, που ο Νούνο αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας και ο Μαρτίνς ως μέσος.

Οι δυο συμπατριώτες πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2017. Μαρτίνς και Νούνο στην έως τώρα προπονητική καριέρα τους έχουν τεθεί αντιμέτωποι επτά φορές, με τον τεχνικό της Γουλβς να διατηρεί θετική παράδοση. Όλες οι συναντήσεις τους πάντως ήταν εντός συνόρων, με τον Νούνο να μετράει 3 νίκες, έναντι 2 του Μαρτίνς, ενώ δυο ματς έληξαν ισόπαλα, αμφότερα με σκορ 1-1.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΑΤΣ

ΣΚΟΡ

11/02/2017

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ - ΠΟΡΤΟ

0-2

10/09/2016

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΠΟΡΤΟ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

3-0

11/05/2014

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΡΙΟ ΑΒΕ

1-0

11/01/2014

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΡΙΟ ΑΒΕ - ΜΑΡΙΤΙΜΟ

1-1

27/01/2013

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΡΙΟ ΑΒΕ

1-1

09/01/2013

ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΡΙΟ ΑΒΕ

0-1

12/08/2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΡΙΟ ΑΒΕ - ΜΑΡΙΤΙΜΟ

0-1

*Με bold η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Γουλβς: Οι ώρες των αναμετρήσεων

Ολυμπιακός: Η πιο απαιτητική άνοιξη της ιστορίας του

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ