24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Η Σπόρτινγκ επιστρέφει για τον Φερέιρα με 5 εκατ. ευρώ

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρει έξι πορτογαλικά δεδομένα για την υπόθεση Άμπελ Φερέιρα. Η προεδρική αδυναμία, η συζήτηση του Βαράντας με τον κόουτς που προηγήθηκε, το τηλέφωνο στον Ιβάν Σαββίδη, η σούπερ βελτιωμένη συνδυαστική πρόταση που ετοιμάζεται για μετά το ντέρμπι και τί ισχύει με τις υποψηφιότητες Σετιέν & Μαρτίνς.

Η υπόθεση Σπόρτινγκ/Φερέιρα δεν κλείνει τόσο εύκολα. Τουλάχιστον σύμφωνα με τους Πορτογάλους. Κι ας διαρρέουν από την Θεσσαλονίκη, τόσο χθες βράδυ όσο κι απόψε, πως ο Ιβάν Σαββίδης το ξέκοψε σε όλους και πρώτα από όλα στον ίδιο, τον Άμπελ, πως υπάρχει έστω πιθανότητα να διαπραγματευτεί την αποδέσμευσή/ παραχώρησή του στα "λιοντάρια" της Λισαβόνας.

Το 24ο Ευαγγέλιο ψάχτηκε στις πορτογαλικές πιάτσες (ποδοσφαιρική/μανατζερική/δημοσιογραφική) για την υπόθεση που έχει προκύψει και μεταφέρει τί αλιεύσαμε:

1. Ο Άμπελ Φερέιρα αποτελεί αγαπημένο παιδί και προσωπική επιλογή του προέδρου της Σπόρτινγκ, Φρεντερίκο Βαράντας. Ο πρώην επικεφαλής του ιατρικού team της ομάδας είναι και οπαδός της, έχοντας χάσει στην 7ετία που ήταν στο συγκεκριμένο πόστο μόλις ένας ματς λόγω αποστολής στο Αφγανιστάν (στρατιωτικός γιατρός γαρ).

2. Στην Πορτογαλία θεωρούν 110% δεδομένο (γνωρίζουν) πως Βαράντας και Φερέιρα μίλησαν διεξοδικά για ενδεχόμενη συνεργασία τους, πριν ο πρώτος κάνει πρόταση για 1 εκατ. € και την ελευθέρας του Μίσιτς στον ΠΑΟΚ.

3. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Βαράντας μίλησε απευθείας και με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος όμως, του το ξέκοψε με τέτοιο απόλυτο τρόπο που μπορούσε ακόμη και να παρεξηγηθεί.

4. Ο Βαράντας δεν το βάζει κάτω και θα επανέλθει σύντομα (πιθανότατα μετά το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) με βελτιωμένη προσφορά στον Δικέφαλο για τον Φερέιρα. Στην A' Bola έκαναν λόγο για 4 εκατομμύρια, οι δικές μας πληροφορίες από την πιάτσα agents για 3 εκατ. συν τον Μίσιτς (θυμίζω πως η οψιόν αγοράς του είναι στα 2 εκατομμύρια).

5. Όσο ο ίδιος, ο Φερέιρα, δεν βγαίνει με δημόσια τοποθέτησή του -κάλλιστα, αν ήθελε, θα μπορούσε να μιλήσει σε ΜΜΕ της πατρίδας του για να το "τελειώσει"- τόσο θα... σέρνεται η ιστορία. Επαναλαμβάνω, στην Πορτογαλία κυκλοφορεί πως ο Φερέιρα στη συζήτηση που είχε με τον Βαράντας του είπε πως αν τα βρει με τον ΠΑΟΚ είναι ανοικτός!

6. Όσον αφορά στους άλλους υποψηφίους, ο Ισπανός Κίκε Σετιέν δεν... συγκινείται . Κι αυτό αφού ο πρώην κόουτς της Μπέτις (είχε προταθεί στον ΠΑΟΚ μετά την αποχώρησή του Λουτσέσκου) θέλει να περιμένει γιατί πιστεύει πως αν απολυθεί ο Βαλβέρδε, η Μπαρτσελόνα θα πάει σε αυτόν. Για τον Σίλας, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες ενώ ουσιαστικό θέμα Μαρτίνς δεν έχει τεθεί.

Με τον Βαράντας να επιμένει για Φερέιρα, αλλά και να μην σκέφτεται να πληρώσει το buy-out των 7 εκατομμυρίων. Δεν βιάζεται άλλωστε να κλείσει προπονητή, καθόσον μπορεί να περιμένει μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων και να πάει μέχρι τότε με τον Πόντες.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ