24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: "Μπαμ" της Ξάνθης με Εντουάρντο

24ο Ευαγγέλιο: "Μπαμ" της Ξάνθης με Εντουάρντο

Η 13η καλοκαιρινή προσθήκη της Ξάνθης θα είναι η πιο λαμπερή και θορυβώδης. Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, από Πορτογαλία, που φέρνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Η νέα βερσιόν της Ξάνθης, αυτή δηλαδή που θα μας παρουσιαστεί τη σεζόν 2019-20, θα αφορά μια τελείως καινούργια ομάδα. Με νέο προπονητικό τιμ (Ισπανός κόουτς, Πορτογάλος βοηθός του, μια σύνθεση, ένα πάντρεμα, που προέκυψε στην ακριτική ομάδα), με μια ντουζίνα νεοφερμένους ποδοσφαιριστές και νέο στιλ.

Όλα αυτά βέβαια φέρνουν την υπογραφή του Γιάννη Παπαδημητρίου, ίσως του πιο πετυχημένου σε διάρκεια και εξελίξιμου καριερίστα τεχνικού διευθυντή στην Super League, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι στην Ξάνθη αποφάσισε να τα αλλάξει σχεδόν όλα και να κτίσει από την αρχή μια νέα ομάδα, σε διαφορετικά θεμέλια.

Για πολλούς παίρνει μεγάλο ρίσκο, ο ίδιος όμως, δεν φοβάται αφού αποδεδειγμένα έχει και τεχνογνωσία και μάτι και πλάνο και άκρες. Βασικά, λειτουργεί όπως ένας σύγχρονος Ευρωπαίος αθλητικός/τεχνικός διευθυντής και μάνατζερ ποδοσφαιρικού κλαμπ, ο οποίος διαθέτει το γενικό κουμάντο και νιώθει safe έχοντας οργανώσει ένα πετυχημένο δίκτυο, για να προχωρήσει το μεταγραφικό σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του εντός χρόνου.

Δώδεκα μεταγραφές μετράει μέχρι σήμερα η Ξάνθη, αλλά απ' ότι φαίνεται πάει τις επόμενες ώρες για "13άρι".

Εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που προκύπτουν παραδοσιακά όταν μπαίνει ο Αύγουστος και οι αντοχές/απαιτήσεις ομάδων ή παικτών (ή και των δυο) μειώνονται, ετοιμάζεται να κάνει την πιο ηχηρή/ακριβή μεταγραφή της που ακούει στο όνομα Εντουάρντο Αντόνιο Μασάντο Τεσέιρα.

Μιλάμε για 26χρονο Βραζιλιάνο, αριστεροπόδαρο, που παίζει συνήθως δεξιός εξτρεμ, αλλά και ως "οκταροδεκάρι", ο οποίος αποτέλεσε μεταγραφική εισήγηση του Άμπελ Φερέιρα στην Μπράγκα κι αποκτήθηκε αντί 1,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2018 απο την Εστορίλ. Παρότι επιλογή Φερέιρα, την περασμένη σεζόν κατέγραψε συνολικά 10 συμμετοχές με 2 ασίστ στην Μπράγκα. Την 2ετία του όμως, στην Εστορίλ τα πήγε περίφημα, έχοντας γεμάτες σεζόν με συνολικά 58 συμμετοχές/3 γκολ/14 ασίστ.

Η χρηματιστηριακή αξία του Εντουάρντο είναι 1,3 εκατ. ευρώ, αν και τον περασμένο Νοέμβριο είχε φτάσει στο πικ της, τα 2,5 εκατομμύρια. Ακόμη και έτσι πάντως, το 1,3 εκατ. που σύμφωνα με το transfermarkt κοστίζει τώρα, εφόσον έρθει στην Ξάνθη, θα αποτελεί τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο Τζουρίσκοβιτς των 600.000 ευρώ.

Στο δια ταύτα η Ξάνθη είναι μια ανάσα απο την απόκτηση του Εντουάρντο, αφού στην Πορτογαλία κάνουν λόγο για κλεισμένο deal ακόμη και με υπογραφές. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα πρόκειται για σούπερ ενίσχυση της ακριτικής ομάδας και για μεταγραφή που θα σηκώσει πολλή σκόνη, ενώ λογικά θα αποτελέσει και το πιο υψηλό συμβόλαιο της.

Βλέπετε ο Βραζιλιάνος μέσος (προϊόν της σπουδαίας Φλουμινένσε, με περάσματα κι απο τις Σεάρα, Μπαία, Αμέρικα Μινέιρο πριν έρθει στην Ευρώπη και την Εστορίλ) και ονοματάκι καλό έχει φτιάξει και αρκετοί μνηστήρες υπήρχαν. Η Ξάνθη όμως, κινήθηκε μεθοδικά, είχε υπομονή και κτύπησε στο κατάλληλο χρόνο υπερισχύοντας ομάδων με μεγαλύτερο μπάτζετ, εντός και εκτός Ελλάδας.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ