24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Ο ατζέντης των Χάβι Γκράθια και Βέλεθ στην Αθήνα

Watford head coach Javi Gracia celebrates with Watford's Adam Masina at the end of the English FA Cup semifinal soccer match between Watford and Wolverhampton Wanderers at Wembley Stadium in London, Sunday, April 7, 2019. Watford won 3-2. (AP Photo/Tim Ireland)
Watford head coach Javi Gracia celebrates with Watford's Adam Masina at the end of the English FA Cup semifinal soccer match between Watford and Wolverhampton Wanderers at Wembley Stadium in London, Sunday, April 7, 2019. Watford won 3-2. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει το αυριανό ταξίδι του εκπροσώπου του Ισπανού πρώην κόουτς της Γουότφορντ, αλλά και του στόπερ του Άρη στην χώρα μας για συζητήσεις.

Η προπονητοφαγία καλά κρατεί στην ελληνική Super League 1. Το νέο "θύμα" ήταν ο Κίκο Ραμίρεθ στην Ξάνθη ενώ αν κρίνουμε από όσα γράφονται στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ αλλά και την κινητικότητα στην πιάτσα agents, ο Νίκος Κωστένογλου μετράει μέρες στον πάγκο της.

Κι αν για αντί-Ραμίρεθ στην ακριτική ομάδα οι επιλογές είναι μετρημένες, δηλαδή Πετράκης ή Παράσχος αν πάει σε ελληνική λύση ή κάποιος ξένος προϊόν σκάουτινγκ του αθλητικού/τεχνικού διευθυντή της Γιάννη Παπαδημητρίου, στην Ένωση η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.

Με τον Ίλια Ιβιτς να γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει άλλο χρόνο και πρέπει να πάρει την πρώτη του πολύ σοβαρή απόφαση ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, η οποία και θα τον ακολουθεί στην συνέχεια: Την επιλογή όχι απλώς ενός κανονικού προπονητή, αλλά εκείνου που θα αποδειχθεί ο πλέον ενδεδειγμένος για έναν πολύ δύσκολο ποδοσφαιρικό οργανισμό.

Και επειδή οι ημέρες είναι... περίεργες η στήλη θα μεταφέρει την πληροφορία που μας έφτασε κατευθείαν από την ισπανική πιάτσα agents. Για αύριο Τετάρτη, λοιπόν, είναι προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα εκπροσώπου του μεγάλου μανατζερικού γραφείου της Promoesport. Με συγκεκριμένη ποδοσφαιρική αποστολή.

Μάθαμε ακόμη πως ο Ισπανός ατζέντης που αναμένεται στην Αθήνα είναι αυτός που διαχειρίζεται τόσο τον Χάβι Γκράθια, όσο και τον Φραν Βέλεθ, πελάτες και οι δυο της Promoesport. Ο Χάβι Γκράθια που έγινε γνωστός στα μέρη μας, όταν στο ξεκίνημα της καριέρας του δούλεψε σε Ολυμπιακό Βόλου (του Μπέου) και σε Κέρκυρα, "προξενιό" τότε του κολλητού του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Από τότε o Xάβι Γκράθια "έφτιαξε" το όνομά του και έκανε καριέρα περνώντας από τους πάγκους των Αλμερία, Οσασούνα, Μάλαγα, Ρούμπιν Καζάν και Γουότφορντ. Από την ομάδα της Premier League απολύθηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη κι από τότε είναι χωρίς ομάδα.

Απλά θυμίζω πως στο παρελθόν ο Χάβι Γκράθια είχε "παίξει" για διάφορους ελληνικούς πάγκους, κυρίως για αυτόν του Ολυμπιακού. Στη παρούσα φάση θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για την ΑΕΚ ή και να έχει προταθεί κιόλας, με ένα καλό ερωτηματικό όμως, να αποτελεί το υψηλό κασέ του (τουλάχιστον με αυτό που δούλευε στην Αγγλία).

Πριν γίνουν πάντως διάφοροι συνειρμοί, σχετικά με το πραγματικό λόγο του ταξιδιού του ατζέντη της Promoesport στην Αθήνα, να επαναλάβουμε πως στο πελατολόγιο της βρίσκουμε και τον Φραν Βέλεθ. Ο 28χρονος Ισπανός σέντερ μπακ του Άρη που ήταν σούπερ κόντρα στην ΑΕΚ κι ανάγκασε κάποιους "κιτρινόμαυρους" να ασχοληθούν μαζί του. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και παρότι έχουν γίνει ήδη συζητήσεις , δεν του έχουν απαντήσει από τον Άρη αν θα ικανοποιήσουν το αίτημα του για αύξηση αποδοχών κατά 40%. Μάλιστα η πλευρά Βέλεθ περίμενε την απάντηση του Καρυπίδη απο την προηγούμενη εβδομάδα αλλά ακόμη δεν την έχει λάβει.

Στο δια ταύτα: H στήλη μεταφέρει το ταξίδι του Ισπανού ατζέντη της Promoesport στην Αθήνα. Τώρα αν είναι για τον Χάβι Γκράθια, τον "ομόσταβλό" του Βέλεθ (ο οποίος γενικά αρέσει στην "Big 4" και ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό) ή για κάποιον άλλον πιθανότατα θα το μάθουμε στο προσεχές μέλλον.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ