24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Ο Γιαννούλης... Κούτρης!

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο κάνει focus στην μεταγραφική υπόθεση του Δημήτρη Γιαννούλη, βρίσκει ομοιότητες με εκείνη του Λεονάρντο Κούτρη και μεταφέρει την σωστή διάστασή της.

Συνηθίζεται στην έμπειρη ελληνική πιάτσα agents να λένε “όπου ακούς για πολλές προτάσεις, κράτα και μια πισινή”! Το... σωτήριο (για το ελληνικό ποδόσφαιρο) 2019 επιβεβαιώθηκε η εν λόγω παραφρασμένη λαϊκή ρήση στο 110% με την υπόθεση του Λεονάρντο Κούτρη. Δεν ξέρω αν έτσι καταλήξει το καλοκαίρι του 2020 και η υπόθεση ενός άλλου προικισμένου, διεθνή Έλληνα αριστερού μπακ, του Δημήτρη Γιαννούλη...

Για να μην παρεξηγηθώ: ο 24χρονος αμυντικός κάνει σούπερ χρονιά αλλά ουσιαστικά η μοναδική επίσημη πρόταση που έχει έρθει στον “δικέφαλο” ήταν η... παλιά της Ρέν, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ! Το ο τι τον κάνουν σκάουτινγκ πάρα πολλές ομάδες από Αγγλία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία ή έχουν ενημερώσει απευθείας ή μέσω ατζέντηδων τον ΠΑΟΚ, πως σκέφτονται να καταθέσουν πρόταση είναι... άλλο. Να μην τα μπερδεύουμε αυτά...

Στις μανατζερικές πιάτσες γνωρίζουν πολύ καλά βέβαια πως ο ΠΑΟΚ λόγω ffp καίγεται για μια... υπερήφανη πώληση. Ο Γιαννούλης (με χρηματιστηριακή αξία 4,5 εκατ. €), όπως άλλωστε και οι Λημνιός (επίσης 4,5), Σβιντέρσκι(5 εκατ.) λόγω της σεζόν που κάνουν μπορούν να προσελκύσουν πιο εύκολα ενδιαφερόμενους και υποψηφίους. Θεωρητικά πιο εύκολα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν, Ακπομ, Πέλκα (ο Ζαμπά βγήκε από το κάδρο λόγω τραυματισμού). Το ζητούμενο όμως, είναι να έρθουν προτάσεις και κυρίως στις ...σωστές τιμές.

Εδώ να κάνω μια τεχνοκρατική/μανατζερική επισήμανση: ο ΠΑΟΚ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ... μιμηθεί τον Ολυμπιακό και να δημιουργήσει υπεραξίες αλλά με την πολιτική των μπάι άουτ που βάζει στα συμβόλαια ( σε αντίθεση με τους “ερυθρόλευκους”) μόνο με τον Πρίγιοβιτς δικαιώθηκε (10 εκατομμύρια πήρε). Και με αυτόν λόγω της ιδιαιτερότητας της... Σαουδικής Αραβίας.

Για να επιστρέψω στην υπόθεση πώλησης του Γιαννούλη: δεν αποκλείω να εξελιχθεί σε μεταγραφικό σήριαλ τύπου Λεονάρντο Κούτρη. Ο τελευταίος παρότι στις δυο προηγούμενες συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους εμφανιζόταν πολύ κοντά σε διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες, με δεκάδες σχετικά θέματα να έχουν γραφτεί σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, τελικά... ξέμεινε στον Ολυμπιακό.

Σε... ελεύθερη μετάφραση: ο Γιαννούλης έχει μπάι άουτ 10 εκατομμύρια, οι Σαββίδηδες λένε πως μόνο με αυτό το ποσό φεύγει τον Γενάρη, την ίδια ώρα που από τον ΠΑΟΚ ενημερώνουν μανατζερικά Γραφεία/ ομάδες πως και με 7 - 8 εκατ. συν κάποιο ποσοστό μεταπώλησης μπορούν να... ντιλάρουν. Μόνο που αντικειμενικά πάρα πολύ δύσκολα θα δοθούν από ευρωπαϊκή ομάδα αυτά τα χρήματα για την αγορά Έλληνα αριστερού μπακ, ο οποίος μάλιστα δεν παίζει με την ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουροπα Λιγκ, ούτε το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο Γιούρο.

Τι μπορεί να προκαλέσει όλο αυτό; Για παράδειγμα, μια ομάδα που θα μπορούσε να πλησιάσει τα 4,5 με 5 εκατομμύρια για την αγορά του Γιαννούλη και έχει κάνει την σχετική βολιδοσκόπηση – εκδήλωση ενδιαφέροντος, μόνο στο άκουσμα πόσο κοστολογείται από τον ΠΑΟΚ δεν θα έμπαινε στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης, στρεφόμενη έτσι σε άλλες λύσεις. Εκτός κι αν καίγεται για τον Γιάννούλη, όπως αποδεδειγμένα ισχύει με την Ρεν. Γιατί κακά τα ψέμματα, τα λεφτά που ζητάει ο ΠΑΟΚ για μπορούν να δοθούν μόνο από πρωταθλήματα όπως το αγγλικό ή το ρωσικό. Ειδικά μεσούσης της σεζόν...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ