24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24o Ευαγγέλιο: Ο... Μασούρας της Ξάνθης

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο συστήνει τον Φάμπιο Στούρτζεον, που στο ξεκίνημά του είχε μπει στο μάτι της Λίβερπουλ, τον πήρε ο Μαρτίνς στην Γκιμαράες και μετά από 6 αγωνιστικές στη Super League τον σκανάρει η Big 4.

Δεύτερη η Ξάνθη στη βαθμολογία πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, δεύτερος και ο Φάμπιο Στούρτζεον στον στατιστικό πίνακα με τους "ασίστερ" του πρωταθλήματος, έχοντας μια λιγότερη από τον Φετφατζίδη (3 έναντι 4)!

Το Σάββατο στη Ριζούπολη, ο Πορτογάλος - με το αγγλικό επώνυμο - εξτρέμ, ήταν ξανά εντυπωσιακός, όπως άλλωστε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όπου είναι βασικός κι αναντικατάστατος στη μέχρι τώρα ομάδα έκπληξη. Μάλιστα λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Στούρτζεον πάλι είχε βγάλει ασίστ αλλά ο μετέπειτα σκόρερ Φοσέ αστόχησε!

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ

Για τους ειδικούς της πιάτσας agents, ο 25χρονος επιθετικός είναι μια τρανή απόδειξη πως όταν έχεις καλό δίκτυο πληροφοριών και κάνεις πραγματικό σκάουτινγκ, όπως δηλαδή συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με παίκτες και προπονητές στην Ξάνθη από τον τεχνικό (ουσιαστικά κι αθλητικό) διευθυντή της, Γιάννη Παπαδημητρίου, τότε μπορείς να βρεις "κελεπούρια" ακόμη και με μικρό μπάτζετ

Μια σύγκριση της περίπτωσης Στούρτζεον με τον Παναθηναϊκό του Νίκου Νταμπίζα που Οκτώβριο μήνα ξέμεινε από εξτρέμ παρότι το καλοκαίρι αποκτήθηκαν ο Κολοβός (τώρα αντιλήφθηκαν στο "τριφύλλι" πως δεν είναι εξτρέμ!) και λαχεία τύπου "τρελό-Μολό" ή του... μόνιμα τραυματία Μπέκ ή με την ΑΕΚ του Νίκου Λυμπερόπουλου, που ξόδεψε το καλοκαίρι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσει από την Ρόμα τον Βέρντε των 158' στο πρωτάθλημα, είναι... αποκαλυπτική.

Τα παραπάνω παραδείγματα ασφαλώς και δεν τα αναφέρουμε τυχαία αφού ήδη ο Στούρτζεον έχει μπει στο... μάτι της Big 4! Mε τις 3 ασίστ μέχρι τώρα και...1,5 γκολ (εκείνο που σκόραρε στο Αγρίνιο χρεώθηκε αυτογκόλ στον Σανιά), έχει προλάβει να σηκώσει... σκόνη και να δημιουργήσει καλό όνομα.

ΤΟΥΡΜΠΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Ήδη στην πιάτσα των σκάουτς του έχουν βάλει την ετικέτα... "Μασούρας της Ξάνθης"! Με ικανότητα στη δημιουργία και την εκτέλεση, εξυπνάδα, τρεξίματα και κίνηση σε ολόκληρο το 90λεπτο, δίνοντας βοήθειες στους μπακ, παίζοντας και στα δυο άκρα, πατώντας συχνά και περιοχή, στην ακριτική ομάδα μιλάνε για ένα... τούρμπο.

Με Άγγλο πατέρα και Λουζιτανή μητέρα, η αλήθεια είναι πως ο Στρούτζεον στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας θεωρήθηκε τοπ ταλέντο. Διεθνής με τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας αλλά και με την Ολυμπιακή της ομάδα, όταν ήταν ακόμη στην Μπελενένσες είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων, με κορυφαία την Λίβερπουλ (εποχής Μπρένταν Ρότζερς)!

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Κάποια στιγμή μπήκε στο μάτι και του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τελικά τον Γενάρη του 2017 τον πήρε στην Γκιμαράες. Ευκαιρίες δεν πρόλαβε να του δώσει αφού ο Στούρτζεον αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018, όταν και ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού αποτελούσε ήδη παρελθόν.

Στην Ξάνθη τον πήγε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, μετά από επιμελές σκάουτινγκ, δίνοντάς του από τα υψηλότερα συμβόλαια της ομάδας. Δανεικός από την Φεϊρένσε, με οψιόν αγοράς κοντά στις 650.000 € αλλά στο δεδομένο τάιμινγκ, με διαπραγμάτευση και με τα οικονομικά προβλήματα της πορτογαλικής ομάδας, εκτιμάται πως το ποσό μπορεί να πέσει και στα μισά, εφόσον βέβαια κινηθεί η Ξάνθη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ