24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Ο Μινιολέ "έφαγε" τον Μπάρκα

24ο Ευαγγέλιο: Ο Μινιολέ "έφαγε" τον Μπάρκα

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει πώς η Μπριζ πήγε τελικά στον Σιμόν Μινιολέ από τον Βασίλη Μπάρκα, παρά την θετική εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ και το ρόλο του Γραφείου Sportplus στην επιλογή των Βέλγων.

Τι σχέση μπορεί να έχουν ο Σιμόν Μινιολέ με τον Βασίλη Μπάρκα, εκτός από την προφανή, δηλαδή πως είναι και οι δυο διεθνείς τερματοφύλακες; Την... Κλαμπ Μπρίζ!! Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ο Σιμόν Μινιολέ από το πρωί αποτελεί και με την βούλα τον νέο βασικό γκολκίπερ της βελγικής ομάδας. Με ένα πολύ μεγάλο ποσό, όσον αφορά στα δεδομένα της βελγικής ομάδας, για 31χρονο κίπερ χωρίς ουσιαστικά μεταπωλητική αξία, τα 7 εκατ. €. Ασφαλώς και μέτρησαν τα προφανή που μια υπεραξία την δημιούργησαν: ο τι αγοράστηκε από την κάτοχο του Champions League Λίβερπουλ και πως πρόκειται για Βέλγο που έχει χρηματιστηριακή αξία 8 εκατομμυριάκια.

Βάλτε στην εξίσωση και τους δυο ατζέντηδές του, Evert Maeschalck / Guy Bonny και ... έδεσε το γλυκό. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του Γραφείου Sportplus Football, που στην λίστα με τους πελάτες του φιγουράρουν στην πρώτη 10άδα (με αξία από 11,5 μέχρι 1,3 εκατ. €) έξι (6) παίκτες της Μπριζ!! Μιλάμε για πραγματικό ... κανάλι συνεργασίας των συγκεκριμένων ατζέντηδων με την Μπριζ. Θυμίζω πως και ο Μπιόρν Ένγκελς, τον οποίο αγόρασε ο Ολυμπιακός από την Μπριζ , πελάτης τους είναι...

Κάπου εδώ έρχεται και κολλάει ο Βασίλης Μπάρκας. Ο κατά έξι χρόνια μικρότερος του Μινιολέ τερματοφύλακας της ΑΕΚ, με χρηματιστηριακή αξία βεβαίως τρεις φορές μικρότερη του Βέλγου συναδέλφου του (στα 2,5 εκατ. είναι η... τιμή Transfermarkt), αλλά και με σαφέστατα πολύ μεγαλύτερη προοπτική μεταπώλησης. Όχι πως ο Μπάρκας θα κόστιζε φθηνότερα στην βελγική ομάδα αφού τους προσφέρθηκε αρχικά σε ποσό κοντινό με τα λεφτά που τελικά χάλασαν για τον Μινιολέ!

Εξηγούμεθα: το όνομα του Μπάρκα είχε προκριθεί στην τελική short list με τους υποψήφιους για την εστία της Μπριζ. Φέρεται να ήταν και ο νεαρότερος. Αν μάλιστα προχωρούσαν στην απόκτηση του Έλληνα κίπερ τότε θα έπρεπε να παραχωρηθεί, έστω και ως δανεικός, ένας από τους δυο σχεδόν συνομήλικούς του τερματοφύλακες που υπήρχαν στο ρόστερ της, Χόρβατ και Λέτικα.

Ο νέος κόουτς της Μπριζ και πρωταθλητής με την Γκένκ, Φιλίπ Κλεμέντ, ζήτησε εξαρχής την απόκτηση βασικού πορτιέρε ενώ σύμφωνα με την βελγική πιάτσα agents φάκελος του Μπάρκα υπήρχε ήδη στο τμήμα σκάουτινγκ της βελγικής ομάδας. Μάλιστα οι σχετικές εκθέσεις των σκάουτς της Μπρίζ ήταν θετικές για τον Μπάρκα ενω τον κοστολογούσαν κοντά στα 5 εκατ. €. Αν πιστέψουμε τις ίδιες πήγες η Μπριζ έκανε την σχετική έρευνα αγοράς για τον άσο της ΑΕΚ, ακούγοντας όμως, σαν αρχική τιμή του ποσά από 7 με 8 εκατ. €...

Στο δια ταύτα: ο Μπάρκας είχε προταθεί στην Μπριζ, οι Βέλγοι εξέτασαν σοβαρά την υποψηφιότητά του αλλά τελικά κίνηση δεν έκαναν προς την ΑΕΚ. Αποφάσισαν να πάνε στον πιο έμπειρο, συμπατριώτη τους και με “βαρύτερο” όνομα Μινιολέ. Για την μανατζερική πιάτσα πάντως μέτρησε καταλυτικά και το Γραφείο που τον εκπροσωπεί και κάνει σε μόνιμη βάση δουλειές με την Μπριζ...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ