24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24o Ευαγγέλιο: Πώς ο Κυριακόπουλος κέρδισε τον Κοεντράο

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ φέρνει στο φως, με καθυστέρηση ενός μήνα, ένα deal με τρελό παρασκήνιο που εμπλέκει τον Γιώργο Κυριακόπουλο, με Αστέρα Τρίπολης - Σασουόλο- Λουγκάνο - ΠΑΟΚ - Τζένοα τον διάσημο Πορτογάλο αριστερό μπακ, Φάμπιο Κοεντράο, έχει... ποσά και ίντριγκα

Κούτρης, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Κυριακόπουλος ήταν οι τέσσερις Έλληνες αριστεροί μπακ της Σούπερλιγκα, που αυτό το καλοκαίρι έπαιξαν δυνατά για μεταγραφή. Τελικά ο μόνος που κατάφερε να φύγει για το εξωτερικό, ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, δηλαδή ο 23χρονος ακραίος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης!

Η μεταγραφική υπόθεση Κυριακόπουλου ολοκληρώθηκε 2 Σεπτεμβρίου και έμεινε στην... σκιά τουsuper deal, την ίδια ημέρα, του Τάσου Δώνη, στην Ρέμς. Ατζέντης και των δυο ο Αντώνης Αποστολόπουλος, που χειρίστηκε το διπλό αυτό "μέτωπο" σε δυο υποθέσεις που εξελίχθηκαν σε θρίλερ εκείνη την ημέρα αλλά είχαν αμφότερες τελικά χάπι έντ.

Λίγοι γνωρίζουν πως επειδή ο Αποστολόπουλος ήταν στην Γαλλία με τον Δώνη εκείνη την Δευτέρα, η μεταγραφή του Κυριακόπουλου στην Σασουόλο έκλεισε μεemailς ενώ ο αριστερός μπακ ταξίδεψε την επόμενη για την Ιταλία και πέρασε εκ των υστέρων από ιατρικές εξετάσεις!! Βλέπετε δεν προλάβαιναν διαφορετικά αφού το μεταγραφικό παράθυρο στην Ιταλία έκλεινε απόγευμα αρκετές ώρες νωρίτερα από την Γαλλία....

Στο δια ταύτα: το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες και “καυτό” παρασκήνιο για την υπόθεση Κυριακόπουλου. Όχι μόνο για τα οικονομικά δεδομένα (250.000 + 1.450.000 είναι οι αποδοχές στα δυο συμβόλαια που έχει ΗΔΗ υπογράψει, για 1 + 4 χρόνια, εφόσον δηλαδή ο δανεισμός γίνει αγορά του χρόνου), αλλά και για τις δυο προτάσεις της Λουγκάνο, το "όχι" του ΠΑΟΚ στα 800 χιλιάρικα αλλά και ποιόν ξένο αριστερό μπακ που έφτασε μια ανάσα από τον "δικέφαλο" κέρδισε στο... μπρά-ντε- φερ της Σασουόλο

  1. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος αυτό το καλοκαίρι άρεσε κι απασχόλησε άμεσα ή έμμεσα όλη την ελληνικήBig 4. O Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει κίνηση λόγω... οικονομικών (όπως και για τον Πασαλίδη), η ΑΕΚ του Μελισσανίδη έμεινε στην... βολιδοσκόπηση του Νίκου Λυμπερόπουλου (μεγάλος φαν του) αφού δεν επέστρεψε όταν άκουσε για το υψηλό κόστος του, ο Ολυμπιακός τον είχε ανάμεσα στις εναλλακτικές του, αν έφευγε με υπερήφανη πώληση Κούτρης ή Τσιμίκας ("έπαιξε" και για Νότιγχαμ πάντως)...

  2. Πιο κοντά από όλους πάντως βρέθηκε ο ΠΑΟΚ αφού στις αρχές του καλοκαιριού ρώτησε επίσημα τον Αστέρα για τις απαιτήσεις του, που ανέρχονταν στις 800.000 € συν ποσοστό μεταπώλησης!

  3. Η ελβετική Λουγκάνο, που αγωνίζεται στο Europa League, δυο φορές έκανε κίνηση για τον Κυριακόπουλο. Μάλιστα την ημέρα που κατέθεσε την πρώτη της πρόταση, ο Αστέρας περίμενε την απάντηση του ΠΑΟΚ!!

  4. Εκτός από την Λουγκάνο, Τζένοα και Ζυρίχη ήταν οι άλλες δυο ομάδες από το εξωτερικό που έκαναν επίσημη προσφορά στους Τριπολιτσιώτες. Αντιθέτως η Ραπίντ Βιέννης παρότι τον σκάναρε πολλές φορες δεν προχώρησε στην υποβολή πρότασης.

  5. Δεκαπέντε ημέρες πριν από την μετακίνησή του στην Ιταλία, ο Αστέρας είχε αρνηθεί την δεύτερη πρόταση της Λουγκάνο, η οποία είχε συμφωνήσει με τον Κυριακόπουλο (και η πλευρά του παίκτη προτιμούσε την Ελβετία, ακόμη κι από την Ιταλία)! Ήταν για δανεισμό με οψιόν αγοράς

  6. Η τελική επιλογή της Σασουόλο για την θέση του αριστερού μπακ (δεν έψαχνε βασικό) έγινε μεταξύ Κυριακόπουλου και Κοεντράο! Παρότι ο Πορτογάλος ήταν ελεύθερος και σαφώς πιο έμπειρος, μέτρησε η προοπτική που έδινε ο Κυριακόπουλος αλλά και οτι ήταν επιλογή του κόουτς ντε Ζέρμπι! Λεπτομέρεια: Κυριακόπουλος και Κοεντράο, σε διαφορετικό ταιμινγκ, απασχόλησαν σοβαρά τον ΠΑΟΚ. Ο Κοεντράο (παραμένει χωρίς ομάδα) μάλιστα είχε έρθει και στην Θεσσαλονίκη.

  7. ΤοdealΣασουόλο – Αστέρα, που είχε την σφραγίδα του ατζέντη Αντώνη Αποστολόπουλου, ήταν για μονοετή δανεισμό με ενοίκιο 250.000 €, οψιόν αγοράς ύψους 550.000 € συν μπόνους.

  8. Ο 'Ελληνας ατζέντης με τις σπουδαίες άκρες στην ιταλική αγορά εκτόξευσε το κασέ του Κυριακόπουλου, που για την τρέχουσα σεζόν πήγε από τα 60 χιλιάρικα του Αστέρα στις 250.000 € της Σασουόλο. Μάλιστα ο 23χρονος Πατρινός αριστερός μπακ έχει ήδη υπογράψει και 4ετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα, εφόσον η τελευταία κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του. Αυτό προβλέπει κλιμακωτές αποδοχές 300/350/400/400.000 €!!

Photo credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ