24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Το "no interest" του Νούνο για Σισέ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τέσσερα παρασκήνια σ' ένα 24ο Ευαγγέλιο: Για Γούλβς/Παπέ Σισέ, για την 500άρα του Λοντίγκιν στους "μπακλαβάδες", για τον Φύσσα που δεν τόλμησε να πάει Περιστέρι & για δυο ταλεντάκια της ΑΕΚ που πήγαν Ισπανία

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα... μικρά Ευαγγέλια συνθέτουν απόψε ένα κανονικό 24ο Ευαγγέλιο. Για τον... ιπτάμενο Λοντίγκιν και το παρασκήνιο του τουρκικού deal στην πόλη που υπερηφανεύεται για τους καλύτερους μπακλαβάδες στον κόσμο (Γκαζιαντέπ).

Για την Γούλβς και την ατάκα του προπονητή της για τον Σισέ του Ολυμπιακού. Για την απουσία που σήκωσε... θόρυβο την Πέμπτη στο Περιστέρι και για δυο ταλεντάκια της ΑΕΚ που πήγαν Ουέσκα με "εμπλοκή" Σαράντη. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Μπορεί στο ξεκίνημα του καλοκαιριού ο Γιούρι Λοντίγκιν να... σνόμπαρε το τουρκικό πρωτάθλημα και τις δυο προτάσεις που είχε από εκεί. Τώρα, όμως, είναι έτοιμος να υπογράψει στην Γκαζισεχίρ του Γκαζιαντέπ. Με καθαρές ετήσιες αποδοχές πάνω από 500.000 € και παίρνοντας τα γάντια του βασικού γκολκίπερ... σπίτι του! Ποιος τον πρότεινε στην νεοφώτιστη τουρκική ομάδα; Το ίδιο ελληνορουμάνικο κανάλι που πήγε και τους Αλίν Τόσκα (πρώην του ΠΑΟΚ, ελεύθερος από Μπέτις), Τζούνιορ Μοράις (Στεάουα).

Βλέπετε, κόουτς στην Γκαζισεχίρ είναι ο Ρουμάνος, Μάριους Σουμουντίτσα. Ο 29χρονος πορτιέρε που είχε μείνει ελεύθερος από την Ζενίτ και πέρασε το δεύτερο 6μηνο της περασμένης σεζόν στον Ολυμπιακό, το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του νοικιασμένο ιδιωτικό αεροπλάνο. Και κάποιοι που τον έβλεπαν στην Ξάνθη το κακοχαρακτήρισαν σαν ένδειξη... μεγαλομανίας. Θυμίζω πως στους "ερυθρόλευκους" και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, δεν μπήκε στο κόπο να συζητήσει την παραμονή του, γιατί δεν ήθελε να είναι δεύτερος πίσω από τον Σα.

2. Έχει αποτυπωθεί το προηγούμενο διάστημα, τόσο στα βρετανικά ΜΜΕ όσο και στα ελληνικά, το ενδιαφέρον της Γούλβς για τον Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού. Σύμφωνα πάντως με την λονδρέζικη πιάτσα agents πρόταση στους "ερυθρόλευκους" από τους "Λύκους" δεν έχει φτάσει. Και ο λόγος φέρεται να έχει το εξής ονοματεπώνυμο: Νούνο Εσπίριτο! Ο Πορτογάλος κόουτς της Γούλβς δεν ψήνεται για τον στόπερ από την Σενεγάλη, που έχει πάντως υποστηρικτές στη διοίκηση και στο τμήμα σκάουτινγκ. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το είχε ξεκόψει όταν τον... ενόχλησαν τηλεφωνικά από Αθήνα για Σισέ πετώντας ένα " ...no interest..." Έτσι κι αλλιώς την άλλη εβδομάδα κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο στο Νησί, με το ξεκίνημα της Premier League.

3. Σήκωσε αρκετή... σκόνη και κουβέντα η απουσία το βράδυ της Πέμπτης του Τάκη Φύσσα, από το πλευρό των Φαν Σιπ – Κωνσταντινίδη, που παρακολούθησαν το Ατρόμητος - Ντουνάισκα. Αυτοί που ξέρουν λένε πως ο νέος Αθλητικός Διευθυντής της Εθνικής Ελλάδας στους άνδρες πολύ απλά δεν... μπορούσε να πάει στο γήπεδο του Περιστερίου. Για την ακρίβεια δεν ήθελε να το ρισκάρει αφού ξέρει πως εκεί είναι ανεπιθύμητος και θα μπορούσε να υπάρξει "πέσιμο" σε βάρος του, κάτι που ασφαλώς θα αποτελούσε δυσφήμηση για αυτόν και την εικόνα του, μόλις πήρε την δουλειά από την ΕΠΟ.

Με τα όσα μαρτύρησε πως του είχε πει ο Σα Πίντο, ο Τάκης Φύσσας, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους Γιώργο Σπανό - Γιάννη Αγγελόπουλο (ουσιαστικά ενεπλάκησαν στην υπόθεση της "σύστασης συμμορίας" στο ποδόσφαιρο μετά την κλήση και την κατάθεση του στον ειδικό ανακριτή Ανδρεάδη) και ξέρει πως δεν θέλουν να τον βλέπουν μπροστά τους. Θυμίζω βέβαια πως πάνω - κάτω για την ίδια υπόθεση ο Φύσσας αποτελεί persona non grata και για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

4. Έχουν ακουστεί διάφορα τους προηγούμενους μήνες για τον χρηματοδότη της Ακαδημίας της ΑΕΚ, τον μεγαλοεπιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη. Του στιλ πως έχει ξενερώσει σε βαθμό που φέρεται να ενημέρωσε πως θα πληρώνει κανονικά μέχρι 31 Μαΐου του 2020 και μετά θα σταματήσει ενώ ήδη δεν ασχολείται ενεργά. Το τελευταίο που κυκλοφόρησε στην πιάτσα agents ήταν πως ο Σαράντης πήρε δυο ταλαντούχους και διεθνείς παίκτες της Ακαδημίας της ΑΕΚ, τον μεσοεπιθετικό Χριστόπουλο και τον αριστερό μπακ/στόπερ Μιτάι (ο δεύτερος με την Αλβανία) και τους πήγε στην ισπανική Ουέσκα! Για να δοκιμαστούν αλλά με την προοπτική να μείνουν εκεί. Μαζί τους και τον γιο του, Αλέξανδρο Σαράντη, που επίσης είναι στην "κιτρινόμαυρη" Ακαδημία. Και οι τρεις τους γεννημένοι το 2003.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ