24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το παρασκήνιο για Στουτγάρδη, ΠΑΟΚ και Τζένοα στην υπόθεση Σβιντέρσκι

Το παρασκήνιο για Στουτγάρδη, ΠΑΟΚ και Τζένοα στην υπόθεση Σβιντέρσκι

Η Στουτγκάρδη γνώριζε για την πρόταση του ΠΑΟΚ για τον Κάρολ Σβιντέρσκι, αλλά η εκτίμηση του τμήματος σκάουτινγκ των Σουηβών ήταν πως ο Πολωνός φορ πρέπει να παίξει πρώτα σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

Από τον Μάρκους Μπέργκ πήγαν στον Λέο Μπονατίνι για να καταλήξουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στον Κάρολ Σβιντέρσκι, για “αντί-Πρίγιοβιτς”. Εκτός απροόπτου, αν και ο Γιώργης Σαββίδης μέσω instagram διαβεβαίωσε πως ο “νέος Μίλικ” θα κλείσει τελικά στον “δικέφαλο” παρά το ενδιαφέρον – όπως πόσταρε- των Στουτγκάρδη και Τζένοα!

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ψάχτηκε στους Σουηβούς, από δύο διαφορετικές πλευρές και μάθαμε τι έλεγαν για την υπόθεση του Σβιντέρσκι, με την... γραμμή σε θέματα υποψήφιων για απόκτηση παικτών να εκφράζεται πάντα από τον τσιφ σκάουτ Μάρκους Λότς και κυρίως τον αθλητικό CEO Μίκαελ Ρέτσκε. Έχουμε και λέμε...

1. Ο Σβιντέρσκι και προτάθηκε κι απασχόλησε σοβαρά την Στουτγκάρδη. Συγκεκριμένα, τον έκαναν επισταμένα σκάουτινγκ, φτάνοντας μάλιστα να τον παρακολουθήσουν πρόσφατα ακόμη και σε φιλικό που έδωσε η Γιαγκελόνια στην Τουρκία, όπου βρέθηκε για μίνι προετοιμασία λόγω της χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος.

2. Το τελευταίο σκάουτινγκ ριπόρτ για τον Σβιντέρσκι στην Στουτγκάρδη ήταν του Σάσα Κόχ...

3. Για τους Σουηδούς ο Σβιντέρσκι είναι ταλαντούχος και πολύ εξελίξιμος αλλά όχι ακόμη επιπέδου Μπουντεσλίγκα. Για αυτό κι...απορρίφθηκε, με την έννοια πως αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην υποβολή πρότασης, παρότι το κόστος του δεν ήταν ψηλό για αυτούς (αγορά 2,2 εκατ. €)!

4. Θυμίζω πως η Στουτγκάρδη τον Ιούλιο του 2017 είχε σκάσει 4,4 εκατ. € στην Γιουβέντους για έναν άλλον επιθετικό, τον δικό μας Τάσο Δώνη, ενώ χθες συμφώνησε με την Γαλατά να αγοράσει τον 18χρονο Τούρκο στόπερ Οζάν Καμπάκ, με 10 εκατ. €.!

5. Στην Στουτγκάρδη είχαν μιλήσει και με την πλευρά του Σβιντέρσκι, γνωρίζοντας και το ενδιαφέρον/πρόταση του ΠΑΟΚ αλλά και την προτίμηση του 22χρονου Πολωνού επιθετικού να συνεχίσει την καριέρα του στην Γερμανία ή στην Ιταλία...

6. Η εκτίμηση του τμήματος σκάουτινγκ της Στουτγκάρδης ήταν πως ο Σβιντέρσκι πρέπει να παίξει πρώτα σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, σε ομάδα τύπου ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακού, και από εκεί να “ετοιμαστεί” για να πάει σε Μπουντεσλίγκα ή Serie A΄!

7. Οι Σουηβοί γνώριζαν πως για τον Σβιντέρσκι το καλοκαίρι είχε κάνει επίσημη πρόταση στην Γιαγκελόνια, με 1,2 εκατ. € και 20% ποσοστό μεταπώλησης η Έμπολι αλλά οι Πολωνοί την αρνήθηκαν. Και επειδή στην διεθνή πιάτσα σκάουτερς οι πληροφορίες μεταδίδονται εύκολα και γρήγορα, πριν από τα... δημοσιεύματα, ήταν ενήμεροι και για το ενδιαφέρον της Τζένοα!

8. Στην Τζένοα ο Σβιντέρσκι είχε... υποστηρικτές στην διοίκηση και το τμήμα σκάουτινγκ, με τον κόουτς Πραντέλι όμως, να κρατάει μια ουδέτερη στάση. Όπως διευκρινίστηκε από την ιταλική ομάδα η όποια πρόταση έγινε ή θα γινόταν για τον Σβιντέρσκι, δεν θα είχε καμία σχέση με την πιθανή πώληση/αποχώρηση του συμπατριώτη του Πιάτεκ για την Μίλαν.

Στο δια ταύτα: ο Κάρολ Σβιντέρσκι είναι από τους γνωστούς παίκτες στην πιάτσα των σκάουτς, οπότε λογικό να προτιμούσε κάτι καλύτερο από την ελληνική Super League, αντιλαμβάνεται όμως, ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ευκαιρία του πριν κάνει το επόμενο βήμα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ: Ο Γ. Σαββίδης επιβεβαίωσε την άφιξη του Μίσιτς και την απόκτηση του Σβιντέρσκι
ΠΑΟΚ: Γιατί κατέληξε στον Σβιντέρσκι
ΠΑΟΚ: Παίρνει Κάρολ Σβιντέρσκι
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ