24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Τουρκική "εισβολή" στο Καραϊσκάκης

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÔÏÔÅÍÁÌ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει πως σκάουτ της Γαλατά και της Φενέρ έχουν ήδη κλείσει θέση στο κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για τους Κώστα Τσιμίκα και Δημήτρη Γιαννούλη αντίστοιχα. Το παρασκήνιο και των δυο υποθέσεων και αυτή που είναι πιο προχωρημένη από την άλλη.

Κώστας Τσιμίκας vs. Δημήτρης Γιαννούλης! Και την Κυριακή στο Καραϊσκάκης στο ντέρμπι τίτλου Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Και στην μάχη της Εθνικής Ελλάδας για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ. Και μεταξύ των δυο μεγαλύτερων ομάδων της Τουρκίας, της Γαλατασαράι με την Φενέρμπαχτσε! Σας μπερδέψαμε;

Το 24ο Ευαγγέλιο έκανε ρεπορτάζ στην διεθνή πιάτσα ατζέντηδων και σκάουτς και έμαθε για επικείμενη τουρκική "εισβολή" την Κυριακή στο φαληρικό γήπεδο προκειμένου να "σκανάρουν" τους δυο πιο φορμαρισμένους Έλληνες αριστερούς μπακ.

Ας πάρουμε τα πράγματα και τις δύο υποθέσεις με την σειρά:

Γνωστό και καταγεγραμμένο το σκάουτινγκ της Φενέρ για τον Γιαννούλη. Το... αποκάλυψαν πρώτα τα τουρκικά ΜΜΕ και μετά έγινε η σχετική αναπαραγωγή και στα μέρη μας. Το ενδιαφέρον της Φενέρ για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ όμως, είναι ουσιαστικό/αληθινό αφού έχει ενημερωθεί σχετικά και η μανατζερική πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Μόνο που, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εικάζεται πως είναι πιο πιθανό το καλοκαίρι να κάνει πρόταση η Φενέρ στον δικέφαλο για τον Γιαννούλη, από ότι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κάτι που βολεύει και τον ενδιαφερόμενο αγοραστή και τον υποψήφιο πωλητή, για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους.

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή στα πρόσωπα που τρέχουν τον ΠΑΟΚ -σε πρόσφατη σύσκεψη τους μέσω Skype- να μην πουληθούν τώρα Γιαννούλης και Λημνιός, ο,τι πρόταση κι αν έρθει. Εκτός βέβαια κι αν καταβληθεί το buy out, που στην περίπτωση του Γιαννούλη είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Πάρα πολλά λεφτά που δεν βρίσκονται μεσούσης της σεζόν κι ας "γουστάρουν" τον Γιαννούλη ομάδες από την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία και η... Φενέρ!

Ειδικότερα όσον αφορά στο ενδιαφέρον της Φενέρ για τον Γιαννούλη, ο Βολκάν Ντεμιρέλ ήταν στο ΟΑΚΑ για χάρη του στο Ελλάδα - Φινλανδία. Και την Κυριακή στο Καραϊσκάκης, στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ πάλι έχει... κλείσει θέση σκάουτ της τουρκικής ομάδας για τον ίδιο παίκτη. Αν θα είναι ξανά ο ίδιος σκάουτ (ο εν λόγω παλαίμαχος γκολκίπερ) θα σας γελάσω. Πάντως, στο οργανωμένο σκάουτινγκ συνηθίζεται μια ομάδα να στέλνει διαφορετικούς για τον ίδιο παίκτη/στόχο προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο πλουραλισμό απόψεων/εκθέσεων

Και κάτι τελευταίο στην υπόθεση αυτή: Από την Τουρκία μας μετέφεραν πως η Φενέρ ποτέ δεν θα δώσει πάνω από 4 με 4,5 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ για να αγοράσει τον Γιαννούλη. Κι αυτό αφού πρώτα έχει πουλήσει σε μεγαλύτερη τιμή κάποιον παίκτη της αφού είναι υπό αυστηρή επιτήρηση λόγω FFP.

Ο λόγος; Η Φενέρ την περσινή σεζόν δεν πέτυχε τους στόχους του FFP (αντίθετα με την Γαλατά). Για αυτό άλλωστε της βάλανε πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ, απόφαση που θα την αναθεωρούσαν αν πετύχαιναν τους στόχους μέχρι τέλος του '19. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να πουλήσουν παίκτες αρκετά παραπάνω σε αξία από αυτούς που θα πάρουν (αν πάρουν βέβαια). Έτσι ώστε να έχουν πολύ θετικό ισοζύγιο για να μην κινδυνεύσουν στο προσεχές μέλλον με χειρότερες κυρώσεις(μέχρι απαγόρευση μεταγραφής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

ΓΙΑ "ΑΝΤΙ-ΝΑΓΚΑΤΟΜΟ" Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Κι από τον Γιαννούλη περνάμε στον Κώστα Τσιμίκα, για χάρη του οποίου αρκετοί σκάουτς ξένων ομάδων βρέθηκαν την Τρίτη στο Λονδίνο για να τον τσεκάρουν στο Τότεναμ - Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή, λοιπόν, την Κυριακή στο Καραϊσκάκης έχει... κλείσει θέση και απεσταλμένος της Γαλατά. Ο λόγος θα είναι βασικά ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος αρέσει πολύ στους περσινούς πρωταθλητές Τουρκίας.

Η Γαλατά ψάχνει για βασικό αριστερό μπακ, κυρίως το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά παίζει και για τώρα αυτό το ενδεχόμενο. Ο Ναγκατόμο φτάνει στα 34 χρόνια του, τελειώνει και το συμβόλαιό του τον Ιούνιο, οπότε η "Τσιμ Μπομ" έχει βγει ήδη στην αγορά για την ανεύρεση αντικαταστάτη του.

Και ο Τσιμίκας βρίσκεται ψηλά στην σχετική της λίστα με τους αριστερούς μπακ, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως στο δεδομένο τάιμινγκ η συγκεκριμένη υπόθεση είναι προχωρημένη (για παράδειγμα της Φενέρ με τον Γιαννούλη είναι περισσότερο).

Όπως μας μεταφέρθηκε, πάντα από Κωνσταντινούπολη μεριά, η Γαλατά που έχει πληγεί από τους τραυματισμούς, για τον Γενάρη έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα για την άμυνά της την απόκτηση στόπερ από αριστερού μπακ...

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως η χρηματιστηριακή αξία του 23χρονου Κώστα Τσιμίκα ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ ενώ το συμβόλαιό του (ανανεώθηκε τον περασμένο Γενάρη) με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2002. Αντίστοιχα του 24χρονου Δημήτρη Γιαννούλη είναι 3 εκατ. ευρώ ενώ το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται επίσης το 2022 (τελευταία ανανέωση και για αυτόν έγινε τον Γενάρη του 2019).

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ