24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Άλλο Μπα κι άλλο Μαυροπάνος

Arsenal's Konstantinos Mavropanos, center, has a shot during the English Premier League soccer match between Arsenal and Crystal Palace at the Emirates Stadium in London, Sunday, April 21, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's Konstantinos Mavropanos, center, has a shot during the English Premier League soccer match between Arsenal and Crystal Palace at the Emirates Stadium in London, Sunday, April 21, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ντίνος Μαυροπάνος έχει απογειωθεί στην Νυρεμβέργη και το 24ο Ευαγγέλιο γράφει για τις 3 επιλογές της Άρσεναλ, για την Στουτγκάρδη που θα είναι το Νο1 φαβορί λόγω Μίσλινταντ και γιατί δεν μπορεί να έχει σχέση με την υπόθεση Μπα. Και μπόνους: την Μπιγκφοράτη ερώτηση στους "κανονιέρηδες" για Ντίνο.

Ήταν 13 Ιανουαρίου, όταν η Νυρεμβέργη ανακοίνωνε την απόκτηση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου. Με την μορφή του δανεισμού, ως το καλοκαίρι, απο την Άρσεναλ, με την οποία , παρεμπιπτόντως, ο 22χρονος Έλληνας στόπερ, με τα 2,4 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία, έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2023.

Στην Νυρεμβέργη, απο τον πάγκο της οποίας 2,5 μήνες πριν είχε αποχωρήσει ο Νταμίρ Κάναντι (ο Αυστριακός κόουτς πάντως πληρώνεται ακόμη κανονικά απο την γερμανική ομάδα αφού δεν έχει λυθεί το συμβολαιό του), ο Ντίνος έβαλε παιχνίδια στα πόδια του και κυρίως επέστρεψε στις... υψηλές αγωνιστικές πτήσεις. Μετράει 10 συμμετοχές, με 8 90λεπτα και έχει αναδειχθεί σε αμυντική φυσιογνωμία της ομάδας, στην προσπαθειά της να αποφύγει δεύτερο κολλητό υποβιβασμό...

Οι εμφανίσεις του Μαυροπάνου στην Bundesliga 2 δεν έχουν περάσει απαρατήρητες ούτε απο άλλες γερμανικές ομαδες, ούτε απο την Άρσεναλ στην οποία ανήκει. Σε πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας goal.com αναφέρεται πως 5 ομάδες της Μπουντεσλίγκα εξετάζουν την αποκτησή του είτε με αγορά, είτε με εκ νέου δανεισμό.

Το πιο φρέσκο πάντως αγγλικό δημοσίευμα για Μαυροπάνο, στην "Daily Mail", υποστηριζει πως στην Άρσεναλ σκέφτονται σοβαρά να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία εκτός κι αν σκάσει κάποια πολύ δυνατή προσφορά για την πώληση του (προφανώς απο Γερμανία μεριά).

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΠΟ ΜΠΙΓΚΦΟΡΑΤΗ ΟΜΑΔΑ

Τι γνωρίζει η στήλη και μάλιστα απο... πρώτο χέρι και συγκεκριμένα απο αυτό που μεταφέρθηκε σε ΣΤΈΛΕΧΟΣ ελληνικής Μπιγκφοράτης ομάδας, που βολιδοσκόπησε την Αρσεναλ για το αν παραχωρεί και με τι δεδομένα τον Μαυροπάνο, την νέα σεζόν.

Με την απαραίτητη εκ μέρους μας διευκρίνιση, πως ο Μαυροπάνος δεν έχει καμία διάθεση να γυρίσει τώρα ή τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, για οποιαδήποτε ομάδα (εκτός κι αν πέσει στην... ανάγκη). Περιέργως πάντως κι ενω αυτό το γνώριζαν και στην ελληνική ομάδα, έκαναν την σχετική ερώτηση στους "κανονιέρηδες"...

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ... ΜΙΣΛΙΝΤΑΝΤ

Ο Μαυροπάνος πήγε στην Άρσεναλ τον Γενάρη του 2018 (πλήρωσε 2,2 εκατ. ευρώ στα Γιάννινα) λόγω... Σβέν Μίσλινταντ. Οι Λονδρέζοι είχαν προλάβει την... Ουντινέζε και κυρίως απενεργοποιήσει την αρχική προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι τυχαίο πως εκείνη την πρωτοχρονιά ο Μαυροπάνος και οι ατζεντηδες του είχαν ταξιδέψει με πάσα μυστικότητα στο Λονδίνο (σύμφωνα με τον αστικό μυθο -αν και κάποιοι το αμφισβητούν-δεν το γνώριζε ούτε η οικογενειά του, μετά απο εντολή Χριστοβασίλη).

Ο Μίσλινταντ ήταν επικεφαλής του πολυπληθούς τμήματος σκάουτινγκ της Άρσεναλ, με καταλυτικό ρόλο στις μεταγραφές της. Αποτέλεσε μεταγραφή απο την Ντόρτμουντ, στην οποία ξεκίνησε ως απλός σκάουτ και έφτασε μέχρι διευθυντής της.

Δική του μεταγραφή ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και τον Μαυροπάνο αρχικά τον είχε για την Ντόρτμουντ. Λεπτομέρεια σημαντική: Σωκράτης και Ντίνος είναι ομόσταβλοι στο Γραφείο του ομογενή ατζέντη Κωνσταντίνου Φάρρα, ο οποίος έχει φοβερή σχεση με τον Σβέν Μίσλινταντ...

Στην Άρσεναλ ο Μίσλινταντ δεν μακροημέρευσε αφού στην μετά - Βενγκέρ εποχή ήρθε σε κόντρα με τον Έμερι και έφυγε στους 15 μήνες. Στην πιάτσα και ειδικά στην Γερμανία όμως, έχει πολυ καλό όνομα (ας όψεται η κλεισμένη 10ετία του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ) και γρήγορα βρήκε τη νέα του δουλειά. Απο τον Απρίλιο του 2019 είναι τεχνικός διευθυντής στους Σουηβούς της Στουτγκάρδης.

Η ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟ 1 ΦΑΒΟΡΙ

Ο Μίσλινταντ έχει καλή γνώμη για το ελληνικό ποδοσφαιρικό προίόν και ξέρει την αγορά μας απο τις... μικρες ηλικίες. Εκτός της σχέσης του με τον agent Φάρρα έχει στην ατζέντα του σημειωμενες και άλλες... ελληνικές επαφές...

Ο Μαυροπάνος με τις εμφανίσεις του στην Νυρεμβέργη δεδομένα έχει σηκώσει... σκόνη και θα προσελκύσει στο προσεχές παζάρι το ενδιαφέρον και ενδεχόμένως προτάσεις μπουντεσλιγκάτων ομάδων. Αν θα είναι δυο,τρεις ή πέντε η στήλη δεν το γνωρίζει...

Ξέρει όμως, ότι αν η Στουτγκάρδη επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα (αυτή την στιγμή είναι 2η στην βαθμολογία και σε θέση απευθείας ανόδου), θα κινηθεί 100% για την απόκτηση του Μαυροπάνου και λόγω Μίσλινταντ θα καταστεί αυτομάτως το Νο 1 φαβορί εφόσον ο 22χρονος στόπερ συνεχίσει στην Γερμανία.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

Η υπόθεση βέβαια δεν θα είναι τόσο απλή για την Στουτγκάρδη του Μίσλινταντ αφού ο Μαυροπάνος έχει ενημερωθεί πως ίσως του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στην Άρσεναλ, ξεκινώντας μεσά στην 4άδα των στόπερ της. Του Νταβίντ Λουίζ τελειώνει το συμβόλαιο και ο κόουτς Αρτέτα του προτείνει μονοετές ενώ τους Παπασταθόπουλο, Μουστάφι που έχουν ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, θέλει να τους ξεφορτωθεί έχοντας όμως και κάποια έσοδα...

Στο δια ταύτα: στην Άρσεναλ, με τον Μαυροπάνο να είναι δημοφιλής ανάμεσα στους οπαδούς της, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα κάνουν με τους στόπερ της γενικότερα και ειδικότερα με τον δανεικό στην Νυρεμβέργη.

Υπάρχουν μέσα στο κλάμπ υποστηρικτές του να επιστρέψει και να μείνει (κάτι που θα ήθελε πολύ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής), άλλοι που επιμένουν πως θα είναι καλύτερα για τον ίδιο να μείνει άλλο ένα χρόνο δανεικός στην Γερμανία που του ταιριάζει και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο (αλλά σε ομάδα της μεγάλης Μπουντεσλίγκα).

ΠΟΣΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Ο τρίτος δρόμος είναι της... πώλησης, εφόσον όμως, σκάσει μια αρκετά δυνατή πρόταση. Που ορίζεται αυτή; Σίγουρα πάνω απο 5,5 εκατομμύρια αφού θεωρούν πως έχει και το ποτένσιαλ και την μεταπωλητική αξία λόγω ηλικίας. Και είναι και... Άρσεναλ.

Για να αντιληφθείτε πόσο εκτιμούν τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ, ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ το ονομά του δεν είναι διαθέσιμο/συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με άλλους παίκτες της που μπορούν να χρησιμοποηθούν ως έμψυχα ανταλλάγματα για κάποιο μεταγραφικό στόχο της.

Για παράδειγμα, οι "κανονιέρδηδες' που δεδομένα εξετάζουν και την περίπτωση του Μπα του Ολυμπιακού, δεν θα έβαζαν ποτέ στο "πακέτο" για να γίνει deal τον... Μαυροπάνο!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ