24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Deal 7,2 εκατ. € για Κουλούρη

Deal 7,2 εκατ. € για Κουλούρη

Ο Ευθύμης Κουλούρης υπέγραψε για 4 χρόνια στην Τουλούζ και το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει αποκλειστικά τη νέα του φανέλα και τα... μυστικά της συμφωνίας που φέρνει την σφραγίδα του Πολ Κουτσολιάκου.

Πόσα χρήματα τελικά θα πάρει ο ΠΑΟΚ από τον Κουλούρη; Πότε υπέγραψε και γιατί καθυστέρησαν οι ανακοινώσεις; Το ποσό που απογειώθηκε το κασέ του και πώς ο Πολ Κουτσολιάκος πίεσε τον Δικέφαλο για να γίνει με τους δικούς τους όρους αυτή η πώληση. Πόσες φορές τον έκανε μυστικά σκάουτινγκ η γαλλική ομάδα;

Τα τρία αεροπλάνα που άλλαξε σήμερα, από το πρωί του Σαββάτου (22/6), για να βρεθεί στην Μύκονο; Τα πρώτα λόγια που του είπαν στην νέα του ομάδα και γιατί τον αποκαλούν στην Τουλούζ "Ελληνα Μπενζεμά". Όλα στο 24ο Ευαγγέλιο:

1. O Koυλούρης υπέγραψε χθες (Παρασκευή 21/6) αργά το βράδυ στην Τουλούζ. Η καθυστέρηση οφειλόταν στον γιατρό της γαλλικής ομάδας. Έτσι πήγαν για το απόγευμα του Σαββάτου (22/6) οι ανακοινώσεις των δυο ομάδων. Οι φωτογραφίες πάντως είχαν βγει από βραδύς και μια από αυτές έφτασε αποκλειστικά στο 24ο Ευαγγέλιο πριν τον παρουσιάσει η Τουλούζ.

Deal 7,2 εκατ. € για Κουλούρη

2. Ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει 3,2 εκατ. € ενώ διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης.

3. Ο Κουλούρης απογείωσε το κασέ του αφού από τις 240.000 € που θα καθάριζε την ερχόμενη σεζόν αν έμενε στον ΠΑΟΚ, το συμβόλαιό του στην Τουλούζ θα του αποφέρει συνολικά και σε βάθος 4ετίας 2,7 εκατ. € καθαρά και χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους που υπάρχουν.

4. Η συμφωνία ΠΑΟΚ - Τουλούζ - Κουλούρης μαζί με την εφορία συνολικά κι εφόσον εξαντληθεί θα κοστίσει στην γαλλική ομάδα μίνιμουμ 7,2 εκατ. €.

5. Ο Κουλούρης ήδη από το πρωί του Σαββάτου πήρε το δρόμο της επιστροφής, με τελικό προορισμό την Μύκονο όπου θα τεθεί κι αυτός (μαζί με τον ομόσταβλό του στην ROGON) Πέλκα στα χέρια του μάγου/γυμναστή Γιανίκ Ομπενάουερ (μετά τους Λεβαντόφσκι, Νόιερ, Μπεγερίν, Φορτούνη). Μάλιστα ο διεθνής Έλληνας φορ θα αλλάξει 3 αεροπλάνα ακολουθώντας τα δρομολόγια Τουλούζ - Μόναχο, Μόναχο - Αθηνα, Αθήνα - Μύκονο.

6. Στην Τουλούζ απέκτησαν τον Κουλούρη για βασικό... boxer αφού όπως του είπαν διαθέτουν καλούς εξτρέμ και σπουδαίο "δεκάρι" και ήθελαν σκόρερ μέσα στο "κουτί".

7. Στην Γαλλία ήδη τον βάπτισαν ο "Ελληνας Μπενζεμά". Κι αυτό γιατί διαθέτει ένα βασικό στοιχείο εκτός από το γκολ (σκοράρει με το δεξί, το αριστερό και το κεφάλι, με κάθε τρόπο δηλαδή), αφού πρόκειται για στράικερ που μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να "φάει" ξύλο μέχρι να ανεβούν οι ακραίοι, πριν την ...σπάσει. Κάτι που ισοσκελίζει πως δεν είναι γρήγορος.

8. Το παραπάνω αποτέλεσε και το σκάουτινγκ ριπόρτ της Τουλούζ, η οποία είχε στείλει στην Ελλάδα 4 διαφορετικούς ανθρώπους της για να "τσεκάρουν" τον Κουλούρη. Ανάμεσά τους και τον βοηθό προπονητή, Τζόναθαν Άλβες! Μάλιστα τις τρεις φορές ήταν "μυστική" αποστολή (χωρίς να ενημερώσουν τους εκπροσώπους του).

9. Ο ΠΑΟΚ αρχικά ζητούσε το μπάι-άουτ του Κουλούρη, που ήταν 7 εκατ. € και μετά... έπεσε στα 5 εκατ. €, με τον ατζέντη του, Πολ Κουτσολιάκο όμως, να είναι ανένδοτος. Μάλιστα στην επιχειρηματολογία του προς τους Γιώργη Σαββίδη και Γκοτσάρεβα ήταν απόλυτος : " Πήρατε τον Πολωνό σέντερ φορ με 2 εκατομμύρια τον Γενάρη και ζητάτε τώρα πέντε εκατομμύρια για τον Κουλούρη που δεν τον θέλατε;" Με τον "χρυσοδάκτυλο" ομογενή ατζέντη να επιμένει πως η πώληση του Κουλούρη μπορεί να γίνει με ποσό κοντά στα 3 εκατ. € και τέτοιες προτάσεις θα δούλευε. Τελικά πέρασε, όπως αποδείχθηκε το δικό του.

10. Η Τουλούζ κατέθεσε δυο προτάσεις για Κουλούρη στον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν 1,5 εκατ. € που μάζι με μπόνους προς την ομάδα έφτανε τα 2 εκατομμύρια.

11. Άλλη επίσημη πρόταση για τον Κουλούρη ο ΠΑΟΚ δεν είχε. Επίσημο ενδιαφέρον είχε καταθέσει η Άντερλεχτ, με τον κόουτς Κομπανί να έχει εισηγηθεί την απόκτησή του, τον Άρνεσεν να λέει "ναι", αλλά η κατάθεση επίσημης πρότασης να κολλάει στον αθλητικό διευθυντή Μίκαελ Βερσκιούρεν. Επίσης, Γαλατά, Γουότφορντ και Στουτγκάρδη είχαν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον.

12. Πρόκειται για μια ακόμη υπερήφανη πώληση παίκτη του ΠΑΟΚ που φέρνει αποκλειστικά την σφραγίδα του ατζέντη Πολ Κουτσολιάκου. Είχαν προηγηθεί στην προ-Σαββίδη εποχή εκείνες τον Βιεϊρίνια και Σταφυλίδη και τώρα η πρώτη επί Ιβάν Σαββίδη.

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ