24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Δώνης: Ποσά, όροι και deal που ιντριγκάρουν

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το αποψινό 24ο Ευαγγέλιο έχει το follow up της ενεργοποίησης του buy in του Τάσου Δώνη απο την Ρέμς, με ρεπορτάζ και στοιχεία που θα συζητηθούν.

Την σεζόν 2019-20, που ολοκλήρωθηκε πρόωρα στο Σαμπιονά λόγω Covid-19, υπήρξε διπλή ελληνική εκπροσώπηση: Τάσος Δώνης - Ευθύμης Κουλούρης! Και κόντρα σε... προγνωστικά και προβλέψεις, οι δυο διεθνείς Έλληνες επιθετικοί ΟΡΙΣΤΙΚΑ θα συνεχίσουν και την νέα σεζόν στις ομάδες τους.

Η Τουλούζ επειδή τελικά ΔΕΝ υποβιβάστηκε με απόφαση του γαλλικού ΣτΕ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να φύγει ο περσινός πρώτος σκόρερ της δικής μας Super League. Kαι η Ρέμς απο την στιγμή που όπως επιβεβαίωσε και η Στουτγκάρδη, θα ενεργοποιήσει το buy in του Δώνη.

Θα μου πείτε έτσι κι αλλιώς ήταν υποχρεωτικό, εφόσον η Ρέμς παρέμεινε στην κατηγορία ενω επικυρώθηκε η βαθμολογία και δικαστικά, αλλά πάντα χρειάζεται και το...τυπικό του πράγματος αφού ο Τάσος κτυπήθηκε απο αρκετούς τραυματισμούς, κάνοντας μια μετριότατη σεζόν στην Γαλλία, με μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ!

Με αυτά (Δώνης) και με αυτά (αγορά απο την Ρεμς),βρήκε ξανά βραδινή δουλειά το 24ο Ευαγγέλιο για το λατρεμένο μας follow up στην υπόθεση. Όχι τίποτε άλλο, για να βάλουμε και στην σωστή τους βάση νούμερα, μπόνους, όρους συμβολαίων, που συμφωνήθηκαν/υπογράφηκαν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε Ρεμς-Στουτγκάρδη- Αντώνη Αποστολόπουλο ( ο ατζέντης του Τάσου Δώνη κι αποκλειστικός "υπεύθυνος" για εκείνο το super deal). Γιατί κάποιες... λεπτομέρειες παρερμηνεύτηκαν ή γράφτηκαν λάθος και μάλλον μπέρδεψαν... κάποιους.

1. Ο Δώνης όντως πήγε δανεικός για ένα χρόνο στην Ρέμς, με ενοίκιο 250.000 ευρώ στην Στουτγκάρδη.

2. Η Ρεμς είχε υποχρεωτική αγορά του Δώνη, απο την στιγμή που θα έμενε στην κατηγορία. Υψους 4.750.000 ευρώ, που θα καταβληθούν στην Στουτγκάρδη σε τρεις δόσεις(1,7 - 1,5 - 1,5 εκατ.).

3. Στο deal Ρεμς - Στουτγκάρδης για τον Δώνη, υπάρχουν εγγυημένα αλλά 3 εκατ. ευρώ για τους Σουηβούς!! Με ποιό τρόπο; Αν η Ρεμς πουλήσει τον Έλληνα άσο, ακόμη και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 1 εκατ. στην Στουτγκάρδη. Για την ακρίβεια το πρώτο εκατομμύριο που θα εισπράξει η γαλλική ομάδα απο εκείνη που θα αγοράσει τον Δώνη.

4. Όσον αφορά στα υπολοιπα 2 εκατ. (απο τα 3 των εγγυημένων μπόνους) είναι ατομικών και ομαδικών στόχων. Π.χ. στις συνολικά πρώτες του 10 συμμετοχές η Στουτγκάρδη παίρνει επιπλέον 250.000 κι άλλα τόσα στις 25 συμμετοχές του. Ή αν η Ρεμμς βγεί στην Ευρώπη (όπως φέτος) οι Σουηβοί θα εισπράξουν άλλες 250.000. Και είναι εγγυημένα γιατί ακόμη κι αν ενδιάμεσα πουληθεί ή αποχωρήσει ο Δώνης, χωρίς να πιάσει τους στόχους, η Ρεμς οφείλει να τα καταβάλει στους Γερμανούς...

5. Κατά συνέπεια, η Στουτγκάρδη δεν θα εισπράξει 3,5 εκατ. για τον Δώνη αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ 5.000.000. Απο εκεί και πέρα με βάση τις παραπάνω προυποθέσεις μπορεί να φτάσει στα 8 εκατ. αλλά κι ακόμη παραπάνω. Γιατί στο συμβόλαιο υπάρχουν κι άλλα 2,5 εκατ. σε ΜΗ εγγυημένα μπόνους. Αν, για παράδειγμα, προκριθεί σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την εν λόγω 4ετία θα πρέπει να σκάσει 500 χιλιάρικα στην Στουτγκάρδη και σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ 200 χιλιάρικα.Τα λένε όμως, μη εγγυημένα γιατί αν δεν είναι ο Δώνης στο ρόστερ της Ρεμς δεν πληρώνονται στους Σουηβούς...

6. Ο Τάσος Δώνης στην Ρέμς έχει το υψηλότερο συμβόλαιο της καριέρας τους. Με καθαρές, φιξ, ετήσιες αποδοχές, 875.000 ευρώ κι άλλες 25.000 το χρόνο για σπίτι κι αυτοκίνητο. Αν μάλιστα μέσα στην 4ετία πιάσει σε δυο σεζόν απο 25 - 45λεπτα σε συμμετοχές, τότε το συμβόλαιο του αυξάνεται σε 1 και 1,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα! Εκεί είναι βεβαια και το... ταβάνι του.

7. Επειδή γράφτηκε (!) πως η Ρεμς αποφάσισε τώρα να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Δώνη, επαναλαμβάνω πως αυτή ηταν υποχρεωτική. Επίσης, δεν στέκει πως το έκανε για να τον πουλήσει εν συνεχεία σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα, όπως επίσης γραφτηκε. Γιατί δεν ενεργοποιείς κάτι που θα σου στοιχίσει 6 εκατ. ευρώ για να το πουλήσεις άμεσα, που αν κρίνουμε τις τιμές μετά κορωνοίού και την κακή σεζόν του παίκτη, δύσκολα θα πιάσεις πάνω απο 2,5 με 3 εκατ. ευρώ. Άλλωστε και η χρηματιστηριακή αξία του Δώνη έχει πέσει στα 2.000.000.

8. Η Ρέμς που εξασφάλισε στο γήπεδο και την συμμετοχή της στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, σε συνδιασμό με το συμβόλαιο των 4 εκατ. σε βάθος 4ετίας για τον Δώνη, αποδεικνύεται πως ήταν μια ορθή επιλογή κι ας "έκλεισε" το deal κυριολεκτικά στο παρά ένα πριν πέσει η αυλαία στο περσινό καλοκαιρινό παζάρι.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ