24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Έκαναν Πέλκα τον Λάμπρου

Έκαναν Πέλκα τον Λάμπρου

Το 24ο Ευαγγέλιο έκανε "check in" στους 40 σκάουτς που είδαν το Τσεχία – Ελλάδα κι έμαθε για την αυγουστιάτικη ιστορία Ραπίντ - Λάζαρου Λάμπρου - ΠΑΟΚ που έβγαλε δυο ειδήσεις.

Πραγματική παρέλαση επιφανών μελών από τις διεθνείς πιάτσες ατζέντηδων και σκάουτς, είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης στις εξέδρες του γηπέδου της Καρντίνα, πόλης που βρίσκεται στα σύνορα Τσεχίας - Πολωνίας. Ο λόγος; Η αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro Κ21 μεταξύ Τσεχίας κι Ελλάδας.

Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά πιστέψτε μας δεν είναι: Tο εν λόγω ματς... τράβηξε την παρουσία περίπου 40 σκάουτς ξένων ομάδων, αλλά ούτε ενός από κάποια της ελληνικής Big 4. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρχε για νεαρούς διεθνείς (γεννημένοι από το 1998 και μετά) και των δυο εθνικών ομάδων.

Το 24ο Ευαγγέλιο, λοιπόν, τσέκαρε την αποστολή στην Καρντίνα ανθρώπων από τις Αϊντχόφεν, Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Λεβερκούζεν, Λιόν, Νιουκάστλ, Γούλβς, Γουότφορντ, Σαμπντόρια, Έμπολι, Σασουόλο, Τορίνο, Γκλάντμπαχ, Άουγκσμπουργκ, Χέρτα, Φράιμπουργκ, Μαγιόρκα και Ραπίντ Βιέννης. Μάλιστα, στην πλειοψηφία τα σχόλια ήταν υπέρ της ελληνικής ομάδας κι ας έπαιζε από το 24' με δέκα (αποβολή Δημητρίου).

Πάμε και στο... παρασκηνιακό λαβράκι που μεταφέρθηκε στη στήλη, αφού στο περιθώριο της παρουσίας των ανθρώπων της Ραπίντ Βιέννης στις εξέδρες, σε πηγαδάκι που στήθηκε, αποκάλυψαν ότι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου κινήθηκαν για την απόκτηση του Λάζαρου Λάμπρου από τον ΠΑΟΚ.

Ο 22χρονος επιθετικός που έκανε μια σούπερ σεζόν (2018-19) στην Ολλανδία με την Φορτούνα Σιτάρντ, όχι μόνο επέστρεψε το καλοκαίρι στην Τούμπα, αλλά επέκτεινε και το συμβόλαιό του μέχρι το 2023. Μόνο που μπήκαμε στον Οκτώβριο και η... τύχη του ακόμη αγνοείται αφού δεν υπάρχει ούτε λεπτό συμμετοχής του.

Η Ραπίντ Βιέννης, λοιπόν, προς το φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου απέτυχε να πάρει με ετήσιο δανεισμό τον Λάζαρο Λάμπρου. Η μεταγραφή χάλασε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Αυστριακών, λόγω του υψηλού συμβολαίου του Έλληνα φορ (35.000 € καθαρά τον μήνα) αλλά και γιατί ο "δικέφαλος" ζητούσε αρχικά 3 εκατ. και μετά 2,5 εκατ. € να μπει ως οψιόν αγοράς του.

Η είδηση στην περίπτωση Λάμπρου είναι διπλή: Το ύψος του συμβολαίου του (συνολικά κοντά στις 450.000 € ετήσιες αποδοχές, πάνω κάτω δηλαδή τα λεφτά του Πέλκα) αλλά και ο λόγος που... πήρε τέτοιο συμβόλαιο.

Οι Αυστριακοί όταν ρώτησαν σχετικά πήραν την εξής απάντηση: Το συμβόλαιο του Λάμπρου ήταν το τελευταίο πράγμα που έκανε ο Μίχελ πριν αποχωρήσει. Και ο Λούμπος είχε τον Λάμπρου σε μεγάλη υπόληψη. Εννοείται ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όταν το αφηγήθηκαν σε αυτούς της Ραπίντ, το είπαν με αρνητική διάθεση.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ