24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Επιστροφές Μάρκο Σίλβα και Γιαννιώτα

Επιστροφές Μάρκο Σίλβα και Γιαννιώτα

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει τις πιθανές νέες ομάδες δύο πρώην "ερυθρολεύκων". Γιατί ο Μάρκο Σίλβα έχει προτεραιότητα έναντι των Ζεσούς & Κάστρο για τον πάγκο των "αετών" και πως ο Γιάννης Γιαννιώτας μπορεί να μετακομίσει από την Κύπρο ξανά στο Χαριλάου, ανεξάρτητα τι θα γίνει με τον Ματέο Γκαρσία.

Επιστροφές αλλά όχι και... καταστροφές, όπως δηλαδή λέει το γνωστό τραγούδι του Πασχάλη Τερζη.Ο λόγος για δυο πρώην "ερυθρόλευκους", προπονητή και εξτρέμ, τους Μάρκο Σίλβα και Γιάννη Γιαννιωτα, που ετοιμάζονται/ βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη, Λισαβόνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Εξηγούμεθα:

Η Μπενφίκα την Τρίτη (23/6) υπέστη εντός έδρας ήττα έκπληξη απο την μικρούλα κι αδιάφορη βαθμολογικά Σάντα Κλάρα! Έχασε με 3-4, παρότι στα μέσα του β´ημιχρόνου είχε προηγηθεί με 3-2. Σε μια μάχη τίτλου βαθμό με βαθμό, η γκέλα αυτή μπορεί να της στερήσει και τον τίτλο ενώ απομένουν ακόμη 6 αγωνιστικές. Πόσο μάλλον όταν αμέσως μετά η Πόρτο καθάρισε εύκολα την Μποαβίστα και πήρε...κεφάλι βαθμολογικό.

Προπονητής στην Μπενφίκα είναι ο Μπρούνο Λάγκε, τον οποίο "φύτεψε" στον πάγκο της ο μεγαλοατζέντης Ζόρζε Μέντες. Ήδη στην πορτογαλική πιάτσα agents κυκλοφορεί πως η πιθανή απώλεια του τίτλου θα οδηγήσει τον Λάγκε στην απόλυση κι ας έχει τις πλάτες του( σε μια ομάδα που ο Μέντες έχει τον πρώτο λόγο).

Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι, μιας short list, σε αυτό το ενδεχόμενο για τον πάγκο των "αετών"; Ο Μάρκο Σίλβα αποτελεί το μεγάλο φαβορί αφού άλλωστε απο τον Δεκέμβριο του 2019 βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας...

Με τον Ζόρζε Ζεσούς να έχει τους δικούς του υποστηρικτές στον σύλλογο αλλά και πρόσφατα να έχει ανανεώσει με την Φλαμένγκο. Οπότε η περίπτωση του Ζεσούς φαντάζει δύσκολη αφού έχει συμβόλαιο,απο την άλλη όμως, η έξαρση του κορονοϊού στην Βραζιλία κάνει τα πράγματα πολύ ρευστά, οπότε ίσως αποκτήσει περισσότερες πιθανότητες πλέον. Εξίσου δύσκολη και του τρίτου υποψήφιου, του Λουίς Κάστρο που ανέδειξε πρωταθλήτρια την Σαχτάρ στην Ουκρανία

Επαναλαμβάνω πως ο Μάρκο Σίλβα, ένας απο τους δημοφιλείς (στον κόσμο του Ολυμπιακού) προπονητές που δούλεψαν στο λιμάνι, σύμφωνα με αυτά που έμαθε το 24ο Ευαγγέλιο είναι το μεγάλο φαβορί για την επόμενη ημέρα της Μπενφίκα. Άλλωστε αν ντιλάρουν θα επιστρέψει μετά απο 5 χρόνια για δουλειά στην πατρίδα του αφού απο το 2015 που άφησε την Σπόρτινγκ για τους "ερυθρόλευκους" ακολούθησε η ... αγγλική περιπέτεια σε Χαλ, Γουότφορντ και 'Εβερτον

ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΑΡΗ

Κι από τον Μάρκο Σίλβα στον Γιάννη Γιαννιώτα, που ετοιμάζεται για την δική του επιστροφή στην ομάδα που τον ανέδειξε, δηλαδή τον Άρη. Απο το Χαριλάου το 2013 έφυγε αντί 500.000 ευρώ για την Φορτούνα Ντίσελντορφ, γύρισε δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης που τα πήγε σούπερ κι ανάγκασε τον Ολυμπιακό να σκάσει 550 χιλιάρικα για να τον αγοράσει απο την γερμανική ομάδα, ελπίζοντας να πετύχει όπως έκανε με τον Φορτούνη, τον οποίο "παρέλαβε" απο την Καιζερσλάουτερν.

Η εμπειρία του Ολυμπιακού αποδείχτηκε... οδυνηρή για τον Γιαννιώτα που δόθηκε δανεικός σε ΑΠΟΕΛ (εκεί που έγινε και... ήρωας των οπαδών) και Βαγιαδολίδ ώσπου στις 29 Αυγούστου του 2019 ο ατζέντης Πολ Κουτσολιάκος κατάφερε κάτι μοναδικό. Να πείσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον αποδεσμεύσει απο τον Ολυμπιακό για να πάει στην ΑΕΚ, ως προσωπική επιλογή του Μελισσανίδη. Ούτε όμως, εκεί βρήκε την Ιθάκη και έτσι το περασμένο καλοκαίρι έλυσε το συμβόλαιο του και μετακόμισε ξανά στην Κύπρο, αυτή την φορά ως ελεύθερος και στον Απόλλων Λεμεσού ( 23 συμμετοχές, 4 γκολ, 3 ασίστ).

Μέχρι που προχθές, απο πηγή που δεν αμφισβητείται η αξιοπιστία της, μας μεταφέρθηκε πως ψήνεται και μάλιστα με πολύ σοβαρές πιθανότητες η επιστροφή Γιαννιώτα στον Άρη. Και μάλιστα με την υπόθεσή του να είναι ανεξάρτητη, να μην επηρεάζεται απο εκείνη του επίσης (Αργεντινού) εξτρεμ Ματέο Γκαρσία.

Ο Γιαννιώτας μπορεί να έχει για ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Απόλλων Λεμεσού αλλά υπάρχει και όρος πως με 30.000 μπορεί να το σπάσει. Ο Γιαννιώτας αρέσει τόσο στον πρόεδρο Καρυπίδη, όσο και στον τεχνικό διευθυντή Χαριστέα. Και όπως αντιλαμβάνομαι την υπόθεση, ο Γιαννιώτας είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην πόλη και την ομάδα απο τις οποίες έφυγε πριν απο 7 χρόνια.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ